-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 01

Shaquille'o O'Nealo autobiografija: kodėl Shaqas norėjo užmušti Kobe Bryantą

Lapkričio 15-ąją Jungtinėse Amerikos Valstijose bus išleista legendinio Šiaurės Amerikos Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) krepšininko Shaquille'o O'Nealo autobiografija „Shaqas atvirai: mano istorija“ („Shaq uncut: My story“).
Shaquille'as O'Nealas
Netrukus bus išleista Shaquille'o O'Nealo autobiografija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

NBA Sh.O'Nealas nuolat pasižymėdavo savo charizmatiškumu, originalumu ir spalvingumu, todėl galima neabejoti, jog leidinys yra vertas dėmesio. Knygoje – daug įdomių istorijų. Viena jų apie tai, kaip 2003-2004 m. sugriuvo Los Andželo „Lakers“ nenugalimųjų mitas.

Autobiografijoje Sh.O'Nealas teigė, kad tai buvo tuomet merginos išprievartavimu apkaltinto Kobe Bryanto kaltė. Būtent ilgamečio „Lakers“ lyderio elgesys galutinai sugriovė Sh.O'Nealo ir K.Bryanto santykius.

„Prieš 2003-2004 m. sezoną aš buvau be kontrakto, o Kobe buvo kaltinamas išprievartavimu ir tai susilaukė labai daug dėmesio. Dėl visų šių įvykių trenerių štabas mus pasikvietė ir pasakė: daugiau jokio viešumo arba būsite nubausti piniginėmis baudomis. Philas Jacksonas buvo nuo viso šito pavargęs, taip pat buvo ir Karlui Malone'ui bei Gary Paytonui. Ir kas atsitiko? Visai netrukus po pokalbio su treneriais Kobe vienoje laidoje duoda interviu, kuriame sako, jog aš storas, be formos, susimuliavau traumą, kad gaučiau daugiau laisvo laiko, o toji trauma buvo visiškai nerimta (taip, kurgi ne, ji tik pribaigė mano karjerą). Sėdėjau, žiūrėjau tą interviu ir pamaniau, kad tuoj sprogsiu. Dar prieš kelias valandas prižadėjome treneriui, jog baigsime visą tą viešumą. Tai buvo visiškas lūžis. Pasakiau vyrukams, kad užmušiu jį“, – autobiografijoje rašė Sh.O'Nealas.

Knygoje taip pat rašoma: „Kai pirmą sezoną buvau “Lakers„, turėjome keletą naujokų ir juos labai kankinome. Be perstojo. Buvom maždaug taip: eik, atnešk mūsų krepšius, atnešk valgyti. Taip buvo daugelyje NBA komandų, tačiau mes šiek tiek perlenkėme lazdą. Vienas iš naujokų, Derekas Fisheris, susitaikė su tokia dalia. Tačiau kitas – Kobe – apie visą tai papasakojo klubo vadovui Jerry Westui.“

Tiesa, ne viskas, kas susiję su K.Bryantu, Sh.O'Nealo autobiografijoje buvo blogai. Karjerą baigęs vidurio puolėjas pasidalijo prisiminimais, kaip prieš daugelį metų autobuse Kobe jam sakė, jog bus rezultatyviausias „Lakers“ žaidėjas, laimės 5-6 čempionų žiedus ir bus pats geriausias krepšininkas. Visa tai tapo realybe.

Autobiografiją jau galima užsisakyti iš anksto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius