Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 25

„Šiauliai“ išplėšė pergalę Rygoje

„Šiaulių“ komandai tetrūksta pergalės namie, kad po metų pertraukos grįžtų į Baltijos krepšinio lygos (BBL) finalinį ketvertą. Antradienį pirmosiose ketvirtfinalio rungtynėse šiauliečiai išvykoje 76:75 nugalėjo Donaldo Kairio treniruojamą Rygos ASK ir serijoje iki dviejų pergalių pirmauja 1:0.
Šiauliečiai neatsikalikė priš Latvijos čempionus
Šiauliečiams iki finalo ketverto varžybų trūksta vienos pergalės. / T.Tumalovičiaus/Reporteris.com nuotr.

Atsakomosios serijos rungtynėse šeštadienį bus žaidžiamos Šiauliuose. Laimėję, Antano Sireikos auklėtiniai užsitikrintų vietą tarp 4 stipriausių Baltijos šalių komandų.

Iki ketvirto kėlinio pabaigos likus žaisti kiek mažiau nei 4 minutės „Šiauliai“ pirmavo 71:61, tačiau latviai nebuvo linkę nuleisti rankų. Uvis Helmanis ir Andrius Mažutis pataikė po tritaškį, Ernestas Kalvė pridėjo baudą ir dėjimą iš viršaus, taip priartindamas savo komandą iki 70:71.

Kitoje atakoje Gintaras Kadžiulis šaltakraujiškai pataikė tritaškį ir likus žaisti pustrečios minutės „Šiauliai“ vėl lengviau atsikvėpė – 74:70. Vėliau Kadžiulis galėjo dar labiau padidinti persvarą, bet prametė du tritaškius iš eilės.

Prasidėjus paskutinei minutei Kalvė pataikė baudą ir dvitaškį, taip vėl sumažindamas atsilikimą iki taško, bet prie baudų metimo linijos Andrius Šležas realizavo abi baudas ir ekipas vėl skyrė 3 taškai.

Paskutinei atakai ASK turėjo 18 sekundžių ir šiauliečiai nusprendė prieš varžovus prasižengti. Aigaras Vitolas likus žaisti 4 sekundes pataikė dvi baudas ir skirtumas vėl ištirpo iki taško – 75:76.

Latviai skubėjo prasižengti ir neleistinai sustabdė Stefhoną Hannah. Šis prametė pirmą baudą, po to specialiai nepataikė ir antrosios ir latviams nebeliko laiko suregzti ataką.

„Šiauliai“: Gintautas Vileita 14, Stefhonas Hannah ir Gintaras Kadžiulis po 12, Saulius Kuzminskas 10 (7 atk. kam.). ASK: Raitis Grafas 18, Ernestas Kalvė 15, Andrius Mažutis 11.

Kitose antradienio rungtynėse estų komandų dvikovoje Talino „Kalev“ svečiuose 70:76 nusileido Tartu „Rock“ krepšininkams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius