-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 20

„Šiauliams“ – LKF taurės trečioji vieta (nuotraukos)

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) Didžiosios taurės turnyro trečioji vieta atiteko „Šiaulių“ krepšininkams. Jie šeštadienį mažajame finale tik pačioje rungtynių pabaigoje 79:76 (20:21, 17:18, 17:19, 25:18) palaužė Kėdainių „Nevėžio“ komandą.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Juokais, bet trečia vieta daug džiaugsmo neteikia. Gal žaidėjus paveikė psichologiškai tas išpūstas burbulas, kad šiauliečiai pateiks sensaciją. Penktadienį dėl to atrodėme prastai, psichologiškai suklupome. Šiandien buvo panašiai.“ – po pergalės sakė nugalėtojų komandos treneris Antanas Sireika.

Anot jo, kėdainiečiai parodė, kaip reikia kovoti. „Žaidėjai stebėjosi, kaip galima taip pataikyti. Pamoka, kuri baigėsi gerai. Pustuštėje arenoje žaisti bet kokias rungtynes nemalonu. Turi būti triukšmas ir azartas“, – tvirtino „Šiaulių“ strategas

„Tai buvo geras turnyras. Prieš „Žalgirį“ žaidėme nesavo žaidimą, o jie tuo pasinaudojo. Šiandien pradėjome lėtai, bet pabaigą sužaidėme labai gerai“, – sakė naudingiausias šiauliečių žaidėjas Derrickas Low.

„Sveikinu šiauliečius su sunkia pergale. Kažkiek gaila, kad išleidome pergalę iš rankų. Pritrūkome fizinių jėgų ir laimės, bet laimi tie, kurie stipresni. Šios rungtynės parodė, kad galime žaisti su visomis komandomis, nors esame LKL ir BBL dugne“, – kalbėjo „Nevėžio“ treneris Kastytis Kundrotas.

„Ilgesnio žaidėjų suolelio pritrūko. Kovėmės kiek galėjome, atidavėme visas jėgas, – sakė M.Simonavičius. – Gaila, kad pritrūkome tų trijų taškelių. Paskutinis metimas gal buvo skubotas, nelabai įvertinau, kiek liko laiko.“

Šiauliečiai vos išsikapstė

Dvikovą agresyviau ir sėkmingiau pradėjo kėdainiečiai. Įpusėjus pirmam kėliniui jie daugiau nei dvigubai išsiveržė į priekį – 16:7, tačiau šiauliečiai sulopė skyles savo žaidime ir pavijo varžovus. A.Sireikos auklėtiniai visą antrą kėlinį alsavo „Nevėžiui“ į nugarą, bet po 20 minučių vis tiek nežymią persvarą turėjo Kėdainių komanda – 39:37.

Po pertraukos „Šiauliai“ pagyvino gynybą, tačiau netrukus kėdainiečiams vėl pavyko atsiplėšti 50:43. A.Sireikos auklėtiniai į tai taip pat atsakė spurtu ir persvėrė rezultatą savo naudai 54:53. Daugiausiai Rolando Alijevo dėka „Nevėžiui“ pavyko vėl susigrąžinti iniciatyvą.

Likus žaisti 4 minutes iki rungtynių pabaigos šiauliečiams galiausiai pavyko persverti rezultatą ir perimti iniciatyvą. Intrigą sugrąžinti padėjo įspūdingi taiklūs „Nevėžio“ snaiperių Manto Simonavičiaus ir Dariaus Gvezdausko tritaškiai. Likus žaisti 6,7 sek. kėdainiečiai galėjo išplėšti pratęsimą, tačiau lemiamas M.Simonavičius tritaškis skriejo pro šalį.

Naudingiausi – D.Low ir M.Simonavičius

„Šiaulių“ ekipos naudingiausiu žaidėju tapo Derrickas Low. Legionierius pelnė 23 taškus, atkovojo 6 kamuolius ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus. Iš viso jo sąskaitoje 32 naudingumo balai. 21 tašką prie pergalės pridėjo Deivydas Gailius, 13 – Raitis Grafas, 10 – Vytautas Šarakauskas.

Naudingiausiu „Nevėžio“ žaidėju paskelbtas M.Simonavičius. Jis pelnė 27 taškus (7 tritaškiai iš 16). 14 taškų pelnė, 9 kamuolius atkovojo ir 7 rezultatyvius perdavimus atliko R.Alijevas. Egidijus Dimša pridėjo 13 taškų ir 10 atkovotų kamuolių.

Penktadienį pusfinaliuose abi komandos aiškia persvara nusileido favoritėmis laikytoms komandoms. Kėdainių „Nevėžis“ 63:97 pralaimėjo Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipai, o „Šiauliai“ 69:94 turėjo pripažinti Kauno „Žalgirio“ pranašumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius