-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 04

„Šiaulių“ klubą sustiprino amerikietis

Trečią vietą praėjusiame Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezone užėmęs „Šiaulių“ klubas pradėjo burti gretas artėjančioms LKL, BBL ir Europos taurės kovoms. Pirmuoju šiauliečių pirkiniu tapo amerikietis aukštaūgis 22 metų 206 cm ūgio Mattas Kingsley, antradienį pranešė oficiali komandos svetainė internete.
Paskutinį sezoną NCAA lygoje M.Kingsley buvo išrinktas geriausiu Southland konferencijos ir naudingiausiu konferencijos finalo krepšininku
Paskutinį sezoną NCAA lygoje M.Kingsley buvo išrinktas geriausiu Southland konferencijos ir naudingiausiu konferencijos finalo krepšininku / Bcsiauliai.lt nuotr.

Vidurio puolėjas pastaruosius keturis sezonus atstovavo Stepheno F.Austino universiteto „Lumberjacks“ ekipai ir buvo vienas jos lyderių.

Iš Hiustono kilęs krepšininkas pastarąjį sezoną starto penkete pradėjo visas 32 dvikovas, aikštėje praleisdavo 30 min., pelnydavo 15,8 taško, sugriebdavo 7,7 kamuolio ir blokuodavo 1,2 metimo.

Savo ekipoje aukštaūgis pirmavo ir pagal pelnomus taškų, ir pagal sugriebtus kamuolius.

Kovotojo savybės atitinka mūsų buriamos naujos ir ambicingos komandos viziją, - sakė A.Sireika.„Šis fiziškai galingai sudėtas amerikietis aukštaūgis pasižymi agresyvia kova baudos aikštelėje, puikiai kovoja dėl atšokusio kamuolio ir su gerokai aukštesniais varžovais, - pažymėjo ne vieną vaizdo įrašą peržiūrėjęs „Šiaulių“ treneris Antanas Sireika. - Kovotojo savybės atitinka mūsų buriamos naujos ir ambicingos komandos viziją.“

M.Kingsley pastarąjį sezoną blykstelėjo visu ryškumu - vidurio puolėjas buvo išrinktas geriausiu NCAA Southland konferencijos ir naudingiausiu konferencijos finalo krepšininku, per 32 rungtynes surinko 8 dvigubus dublius 55 proc. taiklumu iš vidurinio nuotolio atakuojantis aukštaūgis buvo rezultatyviausias Southland konferencijos lemiamos dvikovos su San Antonio universitetu žaidėjas. „Medkirčiai“ šį mačą laimėjo 68:57, o M.Kingsley prie pergalės prisidėjo 20 taškų ir 6 atkovotais kamuoliais.

„Šiauliai“ fizinio pasirengimo stovyklą pradės rugpūčio 17 d. Iki tol planuojama užbaigti komandos komplektaciją.

Be naujoko amerikiečio, galiojančius kontraktus su klubu turi trys krepšininkai - puolėjas Mindaugas Kuzminskas (19 m., 206 cm), vidurio puolėjas Ignas Ramašauskas (16 m., 208 cm) ir gynėjas Žilvinas Petraitis (21 m., 194 cm).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius