Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 12

Simas Buterlevičius: „Atsidūriau „Rūdupyje“, kad įrodyčiau esąs vertas žaisti „Lietuvos ryte“

200 cm ūgio Simas Buterlevičius šį sezoną pradėjo pakeitęs miestą. Gynėjo ir puolėjo pozicijose galintis žaisti krepšininkas prieš tai vilkėjo tik Vilniaus komandų marškinėlius. 22-ejų S.Buterlevičius žaidė Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijoje, „Sakaluose“, „Perle“ ir „Lietuvos ryte“.
Rungtynių akimirka
Simas Buterlevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Vasarą gynėjui teko palikti sostinę. „Lietuvos ryto“ klubo vadovai krepšininką išsiuntė į Prienų „Rūdupio“ ekipą. Tam, kad jaunasis talentas galėtų pasisemti daugiau žaidybinės patiries ir jau po metų sugrįžtų į Lietuvos krepšinio lygos (LKL) vicečempionų gretas.

S.Buterlevičiui Prienuose nereikėjo daug laiko įrodyti savo vertę. LKL čempionate gynėjas per vidutiniškai aikštėje praleidžiamas 25 minutes pelno 7,7 taško, atkovoja 3,8 kamuolio ir atlieka 1,8 rezultatyvaus perdavimo. Baltijos lygos čempionate (BBL) krepšininko rodikliai dar geresni. Jis per vidutiniškai 24 minutes pelno po 8,6 taško, atkovoja 4,5 kamuolio ir atlieka 0,7 rezultatyvaus perdavimo.

S.Buterlevičius su komanda jau kitą savaitgalį bandys iškovoti pirmąją trofėjų. „Rūdupio“ krepšininkai dalyvaus Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės pusfinalyje.

– Šį sezoną iš Vilniaus „Lietuvos ryto“ persikėlei į Prienų „Rūdupį“. Kodėl buvo priimtas toks sprendimas?eurobasket.lt paklausė krepšininko.

– Sprendimas buvo priimtas abipusiu susitarimu. Nutarėme, kad šiuo metu svarbiausias dalykas yra žaisti ir gauti kuo daugiau minučių aikštėje. „Rūdupio“ komanda geriausiai atitiko mano lūkesčius, nes dalyvavo ne tik LKL ir BBL čempionatuose, bet ir Europos taurės turnyre. Tai man buvo labai svarbu, galėjau išbandyti savo jėgas Europos lygyje.

– Kaip pats vertini savo pasirodymą šį sezoną?

– Sezonas dar nesibaigė, todėl sunku kažką pasakyti. Tiksliau galėčiau kalbėti po sezono, nes tik tada matysiu, kaip sekėsi mano komandai. Svarbūs klausimai ar sugebėsime apginti trečią vietą LKL, kiek toli eisime BBL. Laukia Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) finalino ketvertas, turime realų šansą iškovoti medalius. Aš savo pasirodymą labiau sieju su komandos pasiekimais, todėl kuo geriau pasirodys komanda, tuo savo pasirodymą vertinsiu geriau.

– Komanda sėkmingai kovoja su grandais, tačiau kartais pralaimi silpnesnėm komandoms. Kodėl nėra stabilumo?

– Sunku pasakyti, kodėl toks mūsų komandos bangavimas. Nemanau, kad koją kiša nesusikaupimas ar dar kokios kitos priežastys. Tiesiog, būna blogesnių dienų, kai nors ir įdedame visas jėgas, pralaimime silniausioms komandoms.

– Nedaug trūko, kad būtumėt pasiekę antrą Europos taurės etapą. Kaip manai, kodėl nepavyko to padaryti?

– Pritrūko patirties lemiamomis akimirkomis. Tokio lygio varžybose dauguma žaidėjų debiutavo pirmą kartą. Komandai buvo sunku, nors mums puikiai padėjo daugiau patirties turintys ir vyresni komandos žaidėjai, tokie kaip Dainius Šalenga, Gintaras Kadžiulis, Saulius Kuzminskas, Justas Sinica. Nors visų buvome nurašomi, manau, sugebėjome garbingai atstovauti Lietuvai ir tikrai įrodėme, kad vien iš lietuvių sudaryta komanda gali daug nuveikti Europos taurės turnyre. Galiu patvirtinti, kad kovėmės iš visų jėgų. Kovėmės už „Rūdupio“ komandą. Norėjome parodyti, kad Lietuva turi ne tik Kauno „Žalgirį“ ar Vilniaus „Lietuvos rytą“, kurie puikiai garsina mūsų šalį Europos turnyruose, tačiau yra ir kiti klubai, kurie gali sėkmingai, kaip lygūs su lygiais varžytis įvairiuose Europos turnyruose. 

– Šį sezoną Prienuose pasikeitė nemaža dalis žaidėjų. Ar sunku, kai yra tokia rotacija?

– Sunku kai dažnai keičiasi žaidėjai, tačiau toks jau yra krepšininko darbas. Kai kurie dalykai nuo mūsų nepriklauso, o mūsų pareiga dirbti aikštėje ir daryti savo darbą. Komandos komplektacija rūpinasi ekipos vadovybė ir tai nepriklauso nuo žaidėjų. O kokia gali būti atmosfera komandoje, kurioje vieni lietuviai (juokiasi, – past.)? Atmosfera komandoje yra puiki ir tai tikrai padeda mums siekti pergalių. Galime pademonstruoti savo charakterį žaisdami su visomis komandomis, esame lyg vienas kumštis. Mes komanda. Manau, tai tikrai viena iš didžiausių mūsų komandos stiprybių.

– Kokias sąlygas suteikė Prienų komanda?

– Salė nauja, esame apgyvendinti gerame viešbutyje. Krepšininkui yra sudarytos visos sąlygos gerai atlikti savo darbą. Prienų „Rūdupio“ komanda suteikia man visas sąlygas dirbti ir tobulėti.

– Kokie komandos tikslai šį sezoną ir kokius tikslus esi išsikėlęs pats sau?

– Komandos tikslai labai paprasti ir galima sakyti „lietuviški“. Norime eiti kuo toliau ir užimti visuose čempionatuose kuo aukštesnę vietą. Žinoma, komandos vadovybė nori, kad bent pakartotume praėjusio sezono rezultatus. Tai normalu. Tiesa, patys galvojame, kad galime ne tik pakartoti geriausius rezultatus, tačiau ir juos pagerinti.

– Šį sezoną „Rūdupis“ persikėlė iš senosios arenos į naująją. Abejose esi žaidęs. Ar didelis skirtumas?

– Skirtumas jaučiasi. Esu žaidęs senoje salėje, kaip svečias ir kaip šeimininkas, todėl galiu pasakyti, kad rungtyniauti naujoje salėje varžovams yra lengviau. Senoji arena yra viena iš tų specifinių mažų salių, kur kiekvienam krepšininkui sunkiau rungtyniauti. Tiek naujoje salėje, tiek senoje, žiūrovų susirenka tikrai daug ir palaikymas būna didelis, todėl, manau, kiekvienam varžovui atvykus pas mus būna sunku rungtyniauti.

– Ar sunku būdavo namų rungtynes žaisti Kaune?

– Nors klubas nuo šio sezono pradėjo žaisti naujoje salėje, tačiau ekipos vadovybei nepavyko įtikint Europos turnyro organizatorių, kad šie leistų namų rungtynes žaisti Prienuose. Varžybos vykdavo Kaune. Nors Kauno sporto halė tuo metu buvo mūsų namai, tačiau nesijautėme taip tvirtai lyg žaistume namie. Tiesa, žiūrovų susidomėjimas ir palaikymas, didėjęs sulig kiekvienomis rungtynėmis, bent iš dalies padėjo pasijusti lyg namie – Prienuose. Galiu tik visos komandos vardu padėkoti mus palaikiusiems žiūrovams. Nors ir žaisdami ne savo mieste, jautėme didelį palaikymą ir žmonių susidomėjimą.

– Ar tikiesi kitą sezoną sugrįžti į „Lietuvos ryto“ komandą?

– Žinoma, mano tikslas yra grįžti į Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandą, tačiau, kaip viskas toliau klostysis pamatysiu po sezono. Daug kas gali pasikeisti ir daug kas gali nepriklausyti vien nuo manęs. Tačiau esu Prienuose ir atsidūriau čia, kad įrodyčiau esąs vertas ginti „Lietuvos ryto“ komandos garbę. Daug kas spręsis po sezono, tačiau turiu dar galiojančią sutartį su Vilniaus klubu, todėl kol kas galvoju tik apie grįžimą į sostinę. Jeigu ateityje situacija keisis, žiūrėsiu ir stengsiuos atsidurti ten, kur mano karjerai būtų geriau ir naudingiau.

– Ar nekeista tiek laiko vilkėjus „Lietuvos ryto“ aprangą, dabar žaisti prieš šią komandą?

– Maniau, kad bus sunku ir žaisti prieš buvusią komandą ir pritapti naujojoje. Tačiau viskas susitvarkė daug lengviau nei tikėjausi.

– Dirbai su daugybę trenerių. Kuris tau paliko didžiausią įspūdį?

– Tikrai negalėčiau išskirti vieno trenerio. Vienas treneris man yra pasakęs, kad ir koks treneris būtų, iš kiekvieno specialisto reikia pasiimti tik gerus dalykus. Manau, iš kiekvieno trenerio ir iš labiau patyrusių žaidėjų reikia pasiimti tik gerus dalykus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius