Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 24

Simas Jasaitis apie fantastišką tritaškį: tokį metimą pataikiau pirmą kartą savo karjeroje

Šį sezoną Ankaros „Turk telekom“ komandos marškinėlius vilkintis Lietuvos rinktinės puolėjas Simas Jasaitis „BasketNews.lt radijo“ laidoje prisipažino, kad praėjusį savaitgalį per Turkijos čempionato rungtynes pataikytas tritaškis buvo vienas įspūdingiausių jo gyvenimo metimų.
Simo Jasaičio metimas
Simo Jasaičio metimas / Kadras iš Youtube.com
Temos: 1 Londonas

Jasaičiui buvo šiek tiek apmaudu, kad arbitrai nusprendė neįskaityti nuo savo aikštės pusės krepšio paleisto itin tolimo tritaškio, tačiau jis pasidžiaugė, kad jo klubas galiausiai iškovojo pergalę. 

„Tokį metimą pataikiau pirmą kartą savo karjeroje. Atkovojau kamuolį, paleidau kito krepšio link ir įkrito fuksas. Tada visi ant manęs sušoko ir galvojau, kad galbūt iš tikrųjų laiku paleidau kamuolį. Tuo metu buvo sunku vertinti. Dabar, kai žiūriu video, matau, kad laikas gal ir buvo pasibaigęs.

Rungtynių metu, sprendžiant pagal arenos sireną ir krepšio konstrukcijos signalinę raudoną šviesą, atrodė, kad kamuolį į krepšį paleidau laiku. Teisėjai nusprendė metimo neįskaityti, bet svarbu, kad po pratęsimo rungtynes vis tiek laimėjome. Manau, kad po to metimo visi buvome euforijoje, todėl gerai sužaidėme pratęsimą. Galima sakyti, kad teisybė triumfavo“, -  sakė S.Jasaitis.

VIDEO: Simas'ın sayılmayan basketi

BasketNews.lt radijo“ laidoje Jasaitis papasakojo apie gyvenimą Turkijoje, Ankaroje išskirtinai ramius šios šalies krepšinio gerbėjus, savo sportinę formą ir sveikatos būklę.  

– Simai, ar tiesa, kad praėjusią savaitę teko apsilankyti stomatologo kabinete? – „BasketNews.lt radijas“ paklausė Jasaičio.
– Tiesa. Tai ir yra priežastis, kodėl negalėjau kalbėti su jūsų radijo laida praėjusią savaitę. Stomatologas man ištraukė vieną dantį, tačiau procedūra nebuvo sudėtinga ir skausminga. Kalbant apskritai, dabar mano sveikata – gera. Kojos taip pat nebeskauda, po traumos praėjo jau nemažai laiko.
 
– Lankytojo klausimas: Kodėl rinktinėje visada žaidi geriau nei klubuose?
– Sudėtingas klausimas. Sezonas trunka kiek ilgiau, todėl kai kurias rungtynes sužaidžiu geriau, kitas – prasčiau. Rinktinėje rungtynių būna mažiau, o ir pasiruošimas trumpesnis. Tai priklauso daugiausiai nuo manęs. Šis sezonas man iš tikrųjų nelabai sėkmingas. Prie to prisidėjo ir traumos.
 
– Sutinki, kad ir tavo tritaškių tiek daug nebesuskaičiuojame, kaip būdavo anksčiau?
– Aš jų niekuomet neskaičiuodavau, bet pataikau iš tiesų kiek prasčiau. Dėl kelio skausmų šiek tiek pasikeitė metimas, bet tragedijos dėl to nedariau. Manau, kad dabar viskas neblogai.
 
– Lankytojo klausimas: Po kiek kebabų sukertate su komandos draugu latviu Kasparu Kambala?
– Kebabų labai dažnai nevalgome. Prisižiūrime, bet kartais pasitaiko (juokiasi). Aišku, jis suvalgo daugiau negu aš, nes jam ir reikia daugiau valgyti. Kambala mėgsta daug pavalgyti. Su juo komandoje esame artimesni ir daugiau bendraujame. Net ir gyvename šalia vienas kito. 
 
– Ar jis iš tiesų toks piktas, kaip kartais gali pasirodyti?
– Ne. Jis yra geras, normalus ir paprastas „bičas“. Gal tik aikštelėje, jeigu varžovas jam suduoda, Kambala pratrūksta pykčiu. O šiaip su juo viskas tvarkoje – savų Kambala neskriaudžia.
 
– Lankytojo klausimas: Koks šiuo metu oras Turkijoje?
– Dabar sėdžiu automobilyje ir termometras rodo 22 laipsnius šilumos. Vis dėlto žiemos metu čia irgi buvo sniego bei šalčio – panašiai kaip Lietuvoje. Gal tik ne taip šalta, bet panašu.
 
– Lankytojo klausimas: Kokiu automobiliu važinėji Ankaroje?
– Klubas man suteikė vienerių metų senumo Ford „Focus“ automobilį. Jis man priklausė pagal kontrakto sąlygas.
 
AFP/Scanpix nuotr./Simas Jasaitis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Simas Jasaitis

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius