-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 07

Simas Jasaitis: po sunkiausios karjeroje operacijos – dieta ir blaivybė

Lietuvos krepšinio rinktinės ir Turkijos Ankaros „Türk Telekom“ žaidėjas Simas Jasaitis po operacijos gulėdamas ligoninės palatoje su ištinusia koja neprarado humoro jausmo ir juokavo, kad negalės sausio 10-ąją švęsti savo mylimosios Oksanos Pikul gimtadienio, rašo portalas „kaundiena.lt“.
Simas Jasaitis
Simas Jasaitis / FIBA/Liusjeno Kulbio nuotr.

3012. Šiuo numeriu pažymėtoje Kauno klinikų palatoje per trumpą laikotarpį vienas po kito gulėjo garsūs mūsų šalies krepšininkai: Linas Kleiza, Jonas Mačiulis, po to – buvęs nacionalinės krepšinio rinktinės masažuotojas Juozas Petkevičius, dabar – S.Jasaitis.

Lengvojo krašto puolėjo pozicijoje žaidžiančiam 202 cm ūgio S.Jasaičiui Kauno klinikose ketvirtadienį kojos operaciją atliko Ortopedijos ir traumatologijos klinikos Sporto traumų ir artroskopijos sektoriaus vadovas, Lietuvos krepšinio rinktinės gydytojas profesorius Rimtautas Gudas.

„Simui buvo sutvirtintas plyšęs meniskas, atlaisvintas girnelės raištis, pašalinti aplink meniską buvę susikaupę riebaliniai kūnai, – tinklalapiui kaunodiena.lt sėkmingai atliktą operaciją pakomentavo kitas Lietuvos krepšinio rinktinės gydytojas reabilitologas Vytenis Trumpickas, perėmęs pacientą savo globon. – Dabar – penkios dienos ramybės, po aštuonių išimsime siūlus ir prasidės reabilitacija.“

Negalės vartoti alkoholio

Mėgstantis pajuokauti S.Jasaitis ir šįkart neprarado humoro jausmo, tad teatrališkai atsiduso: „Blogai, negalėsiu dabar gerti per draugės gimtadienį.“

Sausio 10 d. Simo mylimoji Oksana Pikul minės savo 28-ąjį gimtadienį. S.Jasaitis savo trisdešimtmetį švęs kovo 26 dieną.

Prie lovos vazelėje ant staliuko buvo pamerktas hiacintas. Tai, prisipažino Simas, iškart po operacijos jam padovanota draugės gėlytė.

Juokais paklausus, kokios draugės, S.Jasaitis šyptelėjo: „Kokia dar kita gali būti?“

Penktadienį vairuoti dar negalintį, tačiau iš lėto šlubčiojantį Simą iš Kauno namo į Vilnių nuvežė jo draugas.

Ši operacija krepšininkui – ne pirmoji, bet sunkiausia. Per pastarąjį pusmetį jam dar buvo operuotas dešiniosios rankos delnas, iš viso jau tris kartus, o gegužės mėnesį – kirkšnis.

„Sakoma, kam skauda dabar, neskaudės senatvėje“, – nusijuokė S.Jasaitis. Atliekant pastarąją operaciją nejautra buvo taikoma tik operuojamai vietai ir kartkartėmis jis per ekraną net žiūrėjo operuojamą koją. „Bijau ne gydytojų, o adatų dūrių“, – prisipažino krepšininkas.

Sausio 17 d. S.Jasaitis grįš į prestižinio Ankaros rajono aptvertoje ir saugojamoje namų teritorijoje su baseinu klubo jam nuomojamą butą. Turkijoje vyks ir reabilitacija: Simas negalės žaisti apie 1,5–2 mėnesius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius