-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 05 05

Sireika pažėrė kritikos žiūrovams

„Šiaulių“ treneris Antanas Sireika po pirmųjų Lietuvos krepšinio lygos (LKL) mažojo finalo rungtynių vykusioje spaudos konferencijoje atviravo, jog sirgalių naudojamas dūdas ir jų skleidžiamą garsą vertina neigiamai.
„Lietuvos ryto“ treneris Antanas Sireika
A.Sireika kritikavo netoliarantiškus sirgalius, mėtančius replikas ne tik varžovams, bet ir „Šiaulių“ krepšininkams / 15min.lt/Irmanto Gelūno nuotr.

„Tos dūdos nieko gero neduoda. Jos tik užkiša ausis. Geriau būtų kokios nors skanduotės: „Šiauliai“, „Bravo Virgi“ ar „Sauliau pirmyn“. O kai pučia žmones tas dūdas, tai vėliau po rungtynių tik ausis skauda“, – tikino treneris.

Kalbėdamas apie žiūrovus, Sireika teigė norįs iš sirgalių daugiau pagarbos. „Artistai ar sportininkai – visi klysta. Mes kaunamės prieš varžovus, o ne atliekame išmoktą tekstą. Artistas gali užmiršti tekstą, o krepšinyje varžovas gali įspausti į tokius rėmus, kad žaisti būna sunku“, – griežtas išliko „Šiaulių“ strategas.

Kai pučia žmones tas dūdas, tai vėliau po rungtynių tik ausis skauda. (A.Sireika)

„Nemalonu, kai matai, jog žaidėjai neapsikentę nori kažką atsakyti tribūnose sėdintiems žiūrovams. Trūksta pagarbos ir tolerancijos. Man keista, kad jos nėra sporto salėje. Reikia gerbti ir varžovus, kurie gerai kaunasi, o ne mėtyti įvairias replikas“, – kritikos žiūrovams negailėjo Sireika.

Treneris neslėpė, kad jo manymu, žiūrovams reikalauti pergalės nederėtų. „Tas pergalės reikalavimas irgi ne koks dalykas, nes čia maždaug, jeigu mes atėjome, tai jūs laimėkite. Gal geriau tokie žiūrovai tegu net neina“, – teigė Sireika.

Prieš pusantros savaites Lietuvos sirgalių kultūra piktinosi ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ strategas Rimas Kurtinaitis.

„Anksčiau tarp „Žalgirio“ ir CSKA būdavo didžiulė priešprieša, tačiau jeigu CSKA krepšininkai Kauno sporto halėje surengdavo gražią ataką, jiems plodavo. O dabar pas mus – kaip futbole. Nebeliko jokios kultūros. Tai nėra gražu“, – griežtą nuomonę išsakė Kurtinaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius