Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 11 12

Siurprizas „Lakers“ gerbėjams ir net naujajam treneriui: komandai vadovaus Mike'as D'Antoni

Netikėtas posūkis „Los Angeles Lakers“ trenerio paieškose. Taip JAV žiniasklaida pranešė žinią, jog naujuoju komandos strategu tapo ne klubo legenda Philas Jacksonas, o 61-erių buvęs krepšininkas Mike'as D'Antoni.
Mike'as D'Antoni
Mike'as D'Antoni / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 NBA

Sporto grupė „Facebook“. Prisijunk ir tu, spausk LIKE.

Šeštadienį „Lakers“ vadovai dar derėjosi su Ph.Jacksonu, tačiau sekmadienį paaiškėjo, kad ketverių metų kontraktas atiteko M.D'Antoni. Šią žinią patvirtino naujojo ekipos trenerio agentas Warrenas LeGarie. 

Šaltinių duomenimis, vadovybė nesutiko tęsti diskusijų su Ph.Jacksonu, nes šis norėjo turėti laisvesnį grafiką ir nevykti į kai kurias rungtynes išvykose, turėti daugiau įtakos klubo sprendimams bei uždirbti mažiausiai 10 milijonų JAV dolerių per metus.

„Tai buvo per aukšti reikalavimai“, – rašo užsienio žiniasklaida.

„Mike'as buvo įsitikinęs, kad Philas Jacksonas jau sutarė dėl kontrakto ir vėl taps „Lakers“ treneriu. Taip neįvyko ir nebuvo labiau nustebusio žmogaus, nei pats Mike'as“, – atskleidė NBA lygos šaltiniai. 

Naujasis „Lakers“ vedlys prie komandos prisijungs šiek tiek vėliau, nes lapkričio pradžioje jam buvo atlikta kelio operacija. 

„Man jis patinka“, – prisipažino Kobe Bryantas, kalbėdamas apie M.D'Antoni. Šį strategą geriausiai pažįsta kitas „Lakers“ žaidėjas Steve'as Nashas. Šią vasarą „Lakers“ naujoku tapęs veteranas kartu su D'Antoni 2004-2008 metais dirbo Fynikso „Suns“ klube.

61-erių M.D'Antoni dvejus metus yra dirbęs Europoje ir treniravo Trevizo „Benetton“ ekipą. Būdamas krepšininku D'Antoni dukart iškovojo Eurolygos čempiono titulą bei penkis sykius triumfavo Italijos čempionate.

NBA klubus jis nuo 1997 metų treniravo su pertraukomis. Amerikietis pastaruosius keturis sezonus stovėjo prie Niujorko „Knicks“ ekipos vairo. Šią vasarą D'Antoni pasipuošė olimpiniu aukso medaliu, nes Mike'as Krzyzewskis jį pasikvietė dirbti asistentu JAV krepšinio komandoje. 

 


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius