Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 13

Skyla Kauno „Žalgirio“ sirgalių grupuotės – jų bus jau trys

Kauno „Žalgirio“ krepšinio komandą artėjantį sezoną greičiausiai palaikys trys skirtingos fanų grupuotės. Seniausias ir žinomiausias Kauno komandos fanklubas – „Žalioji mirtis“ – skyla, rašo „BasketNews.lt“
„Žalgirio“ sirgaliai
„Žalgirio“ sirgaliai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Nuo fanklubo atsiskyrė buvęs jo prezidentas Vaidas Plauška. Pasigedęs aktyvumo, jis kartu su bendraminčiais įsteigė naują fanklubą „Greendeath Ultras“ ir su juo planuoja kitąmet palaikyti „Žalgirį“ tiek namų, tiek išvykos rungtynėse.

Anot naujojo fanklubo steigėjo, pokyčių nuspręsta imtis po to, kai daugiau nei dešimtmetį gyvuojanti „Žalioiji mirtis“ pradėjo vegetuoti.

„Kai mane išrinko „Žaliosios mirties“ prezidentu, sakiau, kad virstame ne fanų klubu, o draugų organizacija. Susirenka žmonės, kurie gauna abonementus, pasipuošia atributika, o į išvykas važinėjame patys sau, vis tie patys žmonės. Daugumai yra gerai taip, kaip yra, tačiau daugėja žmonių, kuriems to neužtenka“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ aiškino Plauška.

„Žaliosios mirties“ prezidentas Robertas Kasperavičius pripažįsta, kad vyresnieji fanklubo nariai nebe taip aktyviai palaiko komandą išvykose ar per mažiau svarbias rungtynes, tačiau mano, kad tai natūralu.

„Taip yra ir taip bus. Keičiasi kartos ir jaunesni žmonės gali dažniau važiuoti, o vyresni turi darbus, šeimas, įsipareigojimus ir keliauja mažiau, – kalbėjo Kasperavičius. – Aš pats su „Žalgirio“ fanais esu 17 metų ir anksčiau keliaudavau dažniau. Dabar važiuoju tuomet, kai galiu, kai leižia darbai ir šeimos reikalai. Visgi yra ir vyresnių narių, kurie turi laiko ir palaiko komandą.“Naujojo fanklubo pavadinime išsaugotas senojo vardas ir pridėtas žodis „Ultras“. Šis žodis, anot Plauškos, visuomenėje yra kiek gąsdinantis, tačiau fanklubo steigėjas siūlo neieškoti sąsajų su kito šalies grando – Vilniaus „Lietuvos ryto“ fanų ultromis.

Įsikūrus „Greendeath Ultras“, „Žalgirį“ kitą sezoną palaikys trys skirtingos grupuotės. Nuo 2007 metų veikia „Green White Boys“ grupė. Jaunieji „Žalgirio“ gerbėjai turi apie 50 fanų, o „Žalioji mirtis“ pernai vienijo apie 150 klubo gerbėjų. Spėliojama, kad įsikūrus „Greendeath Ultras“, „Žaliosios mirties“ narių skaičius sumažės perpus.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius