-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 12

Sostinės A lyga: favoritai šventė pergales, autsaideriai jautė jų badą

Antradienio vakarą stipriausioje miesto krepšinio lygoje įvyko trejos rungtynės, kuriose įtikinamas pergales šventė turnyrinės lentelės viršuje esančios ekipos – „Brazylija-Ego Forte“, VGTU ir „Oro navigacija“. Beje, pastaroji sukūrė vieną didžiausių šio turo staigmenų ant menčių paguldydama savo artimiausius konkurentus „Medea-VU“ studentus.
 Rolandas Matulis
Rolandas Matulis
Temos: 1 Šventė

Veterano kirtis

Rolandas Matulis davė studentams veterano kirtį, sužaidė geriausias sezono rungtynes, o jo vedama „Oro navigacijos“ (7/1) komanda sutriuškino turnyrinės lentelės kaimynus „Medea-VU“ (7/3) rezultatu 95:71.

Savo aikštėje žaidę „navigatoriai“ iškart perėmė susitikimo vadžias į savo rankas ir pirmojo kėlinuko viduryje įgijo dviženklį pranašumą (18:5). Nors vėliau svečiai spurtavo ir sugebėjo apkarpyti turėtą deficitą (12:18), tačiau „Oro navigacijos“ atstovai neleido varžovams perimti iniciatyvos ir iki pat didžiosios pertraukos kontroliavo žaidimo eigą.

Studentams buvo pavykę atkurti intrigą, kuomet trečiojo kėlinuko viduryje jie išlygino rezultatą (55:55), bet netrukus aikštės šeimininkai surengė spurtą rezultatu 16:6 bei viską sugrąžino į savo vietas (71:61).

Nesurado savyje jėgų

Atsidūrusi besivejančios vaidmenyje Rimanto Kaminsko treniruojama „Medea-VU“ komanda nesurado savyje jėgų dar vienam spurtui ir leido varžovams nutolti nebepavejamai.

„Medea-VU“ strategas R.Kaminskas pernelyg nesikrimto: „Džiaugiuosi, kad pavyko surinkti bent septynis žmones. Mus išretino traumos, ligos ir studentų mokslai. Blogiausia yra tai, jog neturėjome stiprios priekinės linijos, nes kovoti prieš Rolandą Matulį su 75 kg sveriančiu „centru“ tikrai sudėtinga.“

„Žaisti su „Oro navigacija“ tikrai galima, tačiau reikia mažų mažiausiai turėti pilną sudėtį“, – situacijos nedramatizavo „Medea-VU“ komandos strategas R.Kaminskas.

„Oro navigacija“: Rolandas Matulis (34 naud.balai) 23, Rolandas Jarutis (5 rez.perd.) 22, Žygimantas Šeštokas ir Deividas Kumelis po 10.

„Medea-VU“: Laurynas Jacevičius 19, Paulius Naraškevičius 14.

Tarė savo žodį

Savo aikštėje žaidusi „LEU-Šviesos“ (4/4) komanda ženkliai (44 – 33) laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių, tačiau vis tiek turėjo pripažinti „Brazylijos-Ego Forte“ (8/1) komandos pranašumą.

Susitikimo pradžioje vyko apylygė kova, o septintąją dvikovos minutę, studentai sugebėjo įgyti šešių taškų persvarą (19:13). Tačiau tuomet savo žodį tarė pastaruoju metu puikią sportinę formą demonstruojantys „brazylai“, kurie pasiuntė varžovus į nokdauną ir jau po kelių akimirkų buvo priekyje, o dvikovos pusiaukelėje mėgavosi dviženkle persvara (52:40).

Antroje rungtynių dalyje stebuklo neįvyko. Svečiai kontroliavo rungtynes, pamažu didino savo pranašumą, o nuaidėjus finalinei sirenai šventė solidžią pergalę rezultatu 98:84.

„LEU-Šviesos“ treneris Egidijus Ženevičius buvo nusivylęs: „Labai prastai sužaidėm. Jei anksčiau galėdavau didžiuotis komanda dėl jos kovingumo, tai šiandien to nebuvo. Nežinau kodėl vyrai žaidė be ugnies akyse. Matyt, sporte kartais taip jau būna.“

„Šiandien trūko įžaidėjo, nes vienintelis šios grandies atstovas Edvinas Dubauskas ką tik grįžęs po traumos, tad natūralu, jog jis dar nedemonstravo geros sportinės formos. Įsivėlėme į jų aikštės gynybą ir vaikščiojome visas rungtynes kartu su varžovais. Norint pasiekti pergalę mums derėjo juos apibėgti, o dabar jie ramiai mus apžaidė pasinaudoję savo patirtimi“, – nesėkmės priežastis išdėstė „LEU-Šviesos“ treneris E.Ženevičius.  

„Brazylija-Ego Forte“: Mantas Simonavičius (5 rez.perd.) 20, Janas Jurgo (15 atk.kam.) 18, Andrius Giedraitis 17.

„LEU-Šviesa“: Modestas Krasauskas (10 atk.kam.) 24, Algirdas Palaima ir Justinas Gečas po 14.

Ramūs

Labiausiai ramūs antradienio vakarą galėjo jaustis VGTU (6/2) studentai svečiuose be didesnio vargo įveikę „Š.Marčiulionio KA-Blancomet“ (2/8) komandą rezultatu 83:73 ir iškovoję jau šeštąją pergalę iš eilės.

Svečiai nieko nelaukė ir jau dvikovos pradžioje griebė jautį už ragų. Pastangos davė vaisių, nes vos po aštuonių minučių studentų pranašumą pasiekė dvidešimties taškų ribą (28:8). Atitrūkę nuo varžovų VGTU atstovai sumažino apsukas ir leido jaunimui bent kiek pajusti žaidimo skonį. Visgi toks Gintaro Šerkšno auklėtinių kilniaširdiškumas nepadėjo aikštės šeimininkams pasiekti pergalės. 

Tiesa, aikštės šeimininkams pavyko pajusti azarto skonį, kuomet lemiamo kėlinuko viduryje jie ištirpdė turėtą deficitą iki dešimties taškų, tačiau tai buvo viskas, kuo antradienio vakarą ŠMKA atstovai nudžiugino savo gerbėjus.

VGTU: Andrius Juknevičius 23, Laimonas Brazauskas 16, Andrius Garadauskas 11.

„Š.Marčiulionio KA-Blancomet“: Mantas Stalnionis 15, Jokūbas Švambaris (6 rez.perd.) ir Audrius Karvelis po 12.

Norėjo reabilituotis

Principiniame dviejų krepšinio mokyklų mūšyje pusantro kėlinuko vyko apylygė kova, tačiau vėliau „Vilniaus KM“ (3/6) atstovai aštuonioms minutėms uždarė visus kelius savojo krepšio link, pelnė trylika taškų be atsako ir įgijo solidų pranašumą. Nepavydėtinoje padėtyje atsidūrę „SKM-Haribo“ (0/9) krepšininkai nenuleido rankų ir kovojo iki susitikimo pabaigos, tačiau tam, kad būtų atkurta intriga, pastangų buvo maža.

Įdomu tai, jog aikštės šeimininkų gretose beveik visi krepšininkai gavo po lygiai žaidimo laiko, tačiau tai nė kiek neišbalansavo VKM komandos. Anaiptol, suteikė jai daugiau energijos ir noro žaisti, o visa tai virto į triuškinamą pergalę rezultatu 72:55.

„Vilniaus KM“ strategas Gintautas Regina teigė, jog varžovai jo nelabai nustebino: „Nesu matęs, kaip SKM žaidė anksčiau, tačiau šiandien jie manęs nenustebino. Viena vertus, mūsų komanda sužaidė puikias rungtynes, kita vertus šiandien varžovams daug kas paprasčiausiai nesisekė. Be to, verta pažymėti, kad jie neturėjo stiprios priekinės linijos, o mes didžiąją dalį taškų įmetėme iš naudos aikštelės, aukštaūgių dėka.“

„Rungtynių išvakarėse MKL pralaimėjome laimėtas rungtynes, todėl krepšininkai labai norėjo reabilituotis ir jiems tai pavyko. Pamažu atsiranda susikalbėjimas tarp manęs ir krepšininkų, komanda supranta mane, nori tobulėti, tad nenuostabu, kad žaidimo kreivė pamažu juda aukštyn“, – savo komandą gyrė G.Regina.

„Šįkart progą pasireikšti gavo beveik visi ir tai yra labai gerai, nes visi krepšininkai galėjo pajusti žaidimo skonį. Jei žaidėjas užsisėdi ant suolelio krenta jo meistriškumas, todėl tokiose rungtynėse kaip šios, kuomet jau antrojo kėlinuko viduryje komanda turi apčiuopiama pranašumą, yra puiki proga duoti jaunimui šansą pasirodyti“, – lengvų rungtynių pliusus įvardijo „Vilniaus KM“ strategas G.Regina. 

„Vilniaus KM“: Laurynas Birutis (5/5 dvit.) 10, Karolis Bakanauskas 9, Margiris Normantas ir Tomas Rimša po 8.

„SKM-Haribo“: Gytis Radzevičius (5 per.kam., 30 naud.balų) 19, Matas Budginas (8 kld.) 15.

Trečiąją pergalę į savo sąskaitą įsirašę „Vilniaus KM“ atstovai pakilo į 9 vietą, tuo tarpu SKM komanda su 9 nesėkmėmis tūno turnyrinės rikiuotės gale.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius