-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 01 24

Plasta-Sostinės A lygoje: 13 Rolando Jaručio rezultatyvių perdavimų ir keli maži stebuklai

Tęsiasi kovos stipriausioje Vilniaus mieste Plasta-Sostinės A lygoje. Šią savaitę buvo sužaisti septyni susitikimai, po padėtis čempionato rikiuotėje kiek pasikeitė. Pirmenybių lyderiai „Oro navigacijos“ krepšininkai iškovojo dvi pergales paeiliui bei atitrūko nuo artimiausiųjų persekiotojų, „Sąlytis-Litena“ dar kartą peržengė praėjusio sezono prizininkės „Tegros“ barjerą, o turnyrinės lentelės viduryje esančios komandos dalijosi taškus atkakliose tarpusavio dvikovose.
Rolandas Jarutis
Rolandas Jarutis / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Vilnius Krepšinis

Spurtas po spurto

Tai, kad svečiuose žaidusių „Sąlyčio-Litenos“ (9/3) atstovų akistata su „Tegros“ (6/6) vyrais įtempta, intriguojanti ir su sunkiai nuspėjama pabaiga parodė jau pirmasis rungtynių kėlinukas.

Po apylygiai sužaistų pirmų kelių minučių aikštės šeimininkų ekipa spurtavo ir šeštąją susitikimo minutę įgijo dviženklį pranašumą (19:9). Tačiau tuomet svečiai paprašė minutinės pertraukėlės, po kurios pradėjo geriau gintis bei tiksliau atakuoti. Tai padėjo „Sąlyčio-Litenos“ komandai panaikinti turėtą deficitą, tad kėlinuko pabaigoje rezultatas tapo lygus (25:25).

Antrajame ketvirtyje rungtynių vaga pakrypo kiek kita linkme. Svečiai tęsė savo spurtą, aršiai gynėsi ir šešioliktąją minutę įgijo 16 taškų pranašumą (45:29). Tačiau tai dar nebuvo istorijos pabaiga.

Leidę varžovams sėkmingai užbaigti pirmąją susitikimo dalį Arūno Umbraso diriguojami aikštės šeimininkai trečiojo kėlinuko pradžioje parodė tikrąjį savo veidą. Didžiosios pertraukos metu atgavę jėgas ir sustygavę savo žaidimą „Tegros“ vyrai šturmavo varžovų krepšį, o pačioje trečiojo ketvirčio pabaigoje, po neįtikėtino Sauliaus Dumbliausko tritaškio iš aikštės vidurio, šeimininkai įgijo keturių taškų pranašumą (63:59).

Atrodė, kad visi keliai „Tegros“ pergalei yra atviri, tačiau svečiai sugebėjo sukurti mažą stebuklą. Pagrindinio laiko pabaigoje surengę spurtą „Sąlyčio-Litenos“ atstovai susigrąžino trapią persvarą, o nuaidėjus finalinei sirenai šventė pergalę rezultatu 84:80.

Nugalėtojų komandos vadovas Paulius Miškinis buvo patenkintas: „Rungtynėse su „Tegra“ visuomet taip būna – galime pirmauti didžiule persvara, tačiau susitikimo pabaigoje viskas apsiverčia aukštyn kojomis. Ne pirmas kartas. Kas lėmė pergalę? Manau, mūsų greitos atakos bei puikiai mesti tolimi metimai“, – trumpai ir aiškiai pergalės priežastis išdėstė „Sąlyčio-Litenos“ komandos vadovas P.Miškinis.    

„Sąlytis-Litena“: Arūnas Pranevičius 19, Andrius Fiodorovas 17, Paulius Miškinis 12.

„Tegra“: Gytis Sušinskas (7 rez.perd.) 16, Martynas Girnius 15.

Diktavo žaidimo sąlygas

Savo aikštėje žaidę „Oro navigacijos“ (12/1) krepšininkai pirmąsias tris susitikimo minutes leido „Švyturio“ (3/8) atstovams alsuoti jiems į nugaras, tačiau vėliau spurtavo, įgijo solidų pranašumą ir iki pat antrojo kėlinuko pabaigos diktavo žaidimo sąlygas.

Dvikovai įpusėjus aikštės šeimininkai leido pasireikšti savo atsarginio suolelio krepšininkams, o tuo pasinaudoję svečiai surengė keletą greitų atakų bei apkarpė deficitą iki minimumo (47:48). Visgi tuomet „navigatorių“ lyderis R.Jarutis švystelėjo metimą nuo aikštės vidurio ir sugrąžino savo komandai apčiuopiamą keturių taškų pranašumą (51:47).

Po didžiosios pertraukos „Oro navigacijos“ atstovai jau nebuvo linkę juokauti. Susigrąžinę rungtynių kontrolę į savo rankas aikštės šeimininkai šovė į priekį ir nutolo nebepavejamai. Galutinis rezultatas – 98:87.

„Oro navigacijos“ komandos varininkas Erikas Kučiauskas džiaugėsi puikiu puolimu, tačiau nerimavo dėl prastos gynybos: „Apibendrinant rungtynes galiu pasakyti tiek, kad puolimas mane labai džiugina – 98 pelnyti taškai yra tai, ko mes nuolat siekiame, tačiau 87 praleisti taškai – nėra gerai. Nors buvo akimirkų, kuomet komanda savo krepšinio prieigas gynė kone idealiai, tačiau trūko stabilumo gynyboje. Jeigu jis atsiras, tuomet komandos žaidimu būsiu visiškai patenkintas.“

„Oro navigacija“: R.Jarutis (13 rez.perd., 43 naud.balai) 28, Rolandas Matulis 16 taškų, Arnas Kazlauskas ir Jonas Elvikis po 14.

„Švyturys“: Edvinas Ruzgas (6 rez.perd.) 23, Darius Jovaiša 21.

24:0

Savo aikštėje žaidusi VGTU (8/3) komanda sugebėjo panaikinti 24 taškų deficitą ir išsiveržti į priekį, tačiau permainingose ir dramatiškose rungtynėse pergalę šventė nenuspėjami „LEU-Šviesos“ (6/6) studentai.

Rungtynių pradžia susiklostė gana netikėtai. Svečiai pademonstravo nepriekaištingą puolimą, išmušė varžovus iš vėžių ir septintąją rungtynių minutę jau turėjo 18 taškų pranašumą (26:8).

Emocinį šoką patyrę VGTU atstovai negalėjo atsitokėti iki pat antrojo ketvirčio pabaigos, o septynioliktąją susitikimo minutę atsidūrė nepavydėtinoje padėtyje (29:53). Nežinia, kokių auklėjimo metodų ėmėsi aikštės šeimininkų strategas Gintaras Šerkšnas ilgosios pertraukos metu, tačiau grįžę į aikštelę A lygos čempionai pademonstravo visiškai kitokį savo veidą.

Trečiajame kėlinuke G.Šerkšno komanda kiek pristabdė svečių dominavimą, o ketvirčio viduryje sukūrė mažą stebuklą – laimėję penkių minučių atkarpą net 24:0 VGTU studentai atsidūrė priekyje.

Keletą minučių leidę varžovams pasidžiaugti sėkme svečiai surengė dar vieną spurtą susigrąžino iniciatyvą į savo rankas.

Antrą kartą atsidūrę besivejančiųjų vaidmenyje VGTU studentai nerado savyje jėgų dar vienam varžovų krepšio šturmui ir nuaidėjus finalinei sirenai patyrė apmaudžią nesėkmę. Galutinis rezultatas – 81:77 „LEU-Šviesos“ komandos naudai.

„LEU-Šviesa“: Algirdas Palaima 28, Karolis Šilinskas 14, Gediminas Povilauskas 12.

VGTU: Evaldas Rastenis (7 rez.perd.) 31, Lukas Augustinas 11.

Kiti rezultatai:

„Vilniaus KM“ – „Š.Marčiulionio KA-Blancomet“ 71:64

 „Vilniaus KM“: Margiris Normantas (5 rez.perd.) 19, Lukas Žarskus 14, Karolis Bakanauskas ir Justas Muzikevičius po 8.

„Š.Marčiulionio KA-Blancomet“: Tautvydas Paliukėnas (5 per.kam., 8 kld.) 18, Romualdas Petraitis 14.

„KK Žaibas-Alnida“ – MRU 75:71

„KK Žaibas-Alnida“: Donatas Ratkevičius 21, Aivaras Mincė 12, Elonas Penikas (11 atk.kam.) 10.

MRU: Rytis Pipiras (11 atk.kam.) 12, Lukas Motiejūnas ir Rimgaudas Kukta po 11.

„Brazylija-Ego Forte“ – „Medea-VU“ 93:84

„Brazylija-Ego Forte“: Dainius Novickas (5 rez.perd.) 23, Janas Jurgo (11 atk.kam.) 22, Mantas Simonavičius 15.

„Medea-VU“: Laurynas Jacevičius 27, Paulius Naraškevičius 21.

„Oro navigacija“ – „Švyturys“ 74:55

 „Oro navigacija“: R.Jarutis (8 rez.perd.) ir R.Matulis po 16, Rolandas Skaisgirys 15.

„Švyturys“: Matas Niparavičius 19, E.Ruzgas ir Augustinas Vitas po 12.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius