Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 29

Sostinės A lygoje: lyderių triumfas ir padovanotos pergalės

Nors gamta pamažu ruošiasi žiemai, o termometro stulpelis vis labiau leidžiasi minusinės temperatūros link, tačiau atmosferą iki maksimumo įkaitina Sostinės A lygos kovos.
Miniotas
Miniotas
Temos: 2 Vilnius Krepšinis

Sėkmingas debiutas

Tradicinę Naujininkų sporto centro salę išmainę į Ekinstos areną „Tegros“ (4/4) vyrai naujoje aikštėje debiutavo sėkmingai, be didesnio vargo įveikę „Š.Marčiulionio KA-Blancomet“ (2/6) atstovus rezultatu 64:44.

Svečiuose žaidęs jaunimas puikiai pradėjo rungtynes ir viso pirmo kėlinuko metu tvirtai laikė iniciatyvą savo rankose. Visgi jau po trumpos pertraukėlės „Tegros“ vyrai uždarė visus kelius savo krepšio link ir aštuonias minutes neleido varžovams pelnyti taškų. Geležinė gynyba davė savo – aikštės šeimininkai dvikovai įpusėjus įgijo solidų pranašumą, o nuaidėjus finalinei sirenai šventė triuškinamą pergalę.

„Š.Marčiulionio KA-Blamcomet“ strategas Tomas Purlys puikiai žinojo nesėkmės priežastį: „Šiandien neblogai gynėmės, praleidome palygtinti mažai taškų, be to, nepaisant galingos varžovų priekinės linijos, beveik nepralaimėjome kovos dėl atšokusių kamuolių. Visgi koją mums pakišo itin prastas pataikymas. Nepataikėme nei baudų, nei metimų iš toliau, o baisiausia, kad šaudėme pro šalį mesdami iš po krepšio.“

„Tegros“: Tadas Šablinskas (18 atk.kam., 4 blk., 32 naud.balai) ir Karolis Raginis (7 rez.perd.) po 14 taškų, Henrikas Šliogeris 11.

„Š.Marčiulionio KA-Blancomet“: Dominykas Zupkauskas 9, Mantas Šerkšnas ir Mantas Stalnionis po 7.

Naujas lyderis

Savo aikštėje žaidę Gintauto Reginos treniruojami „Vilniaus KM“ (2/6) atstovai po itin atkaklios ir dramatiškos kovos palaužė „Švyturio“ (0/5) ekipą pratęsdami pastarosios pralaimėjimų seriją iki penkių.

Didžiąją laiko dalį abi komandos žygiavo petys į petį, o solidesnės persvaros nepavyko įgyti nė vienai komandai. Visgi lemiamo ketvirčio pradžioje rungtynėse įvyko lūžis. VKM atstovai pelnė dešimt taškų be atsako bei įgijo vienuolikos taškų persvarą (64:53). Atsidūrę nepavydėtinoje padėtyje „aludariai“ nepalūžo ir sugebėjo atkurti rungtynėse intrigą, tačiau atkaklių kovų užgrūdintas jaunimas šįkart savo šanso nepaleido.

Pavyzdingai sužaidę susitikimo pabaigą G.Reginos auklėtiniai susigrąžino iniciatyvą, o nuaidėjus finalinei sirenai šventė pergalę rezultatu 75:74.

Lydėjo sėkmė

„Vilniaus KM“ strategas Gintautas Regina džiaugėsi sėkminga dvikovos baigtimi: „Pagaliau įveikėme savo sindromą, kuomet visą laiką pirmaudami, galiausiai patiriame nesėkmę. Šįkart pavyko iškovoti tašką. Tiesa, reikia pripažinti, jog mus šiek tiek lydėjo sėkmė, kuomet susitikimo pabaigoje pataikėme tolimą metimą. Nors tritaškį metė krepšininkas, kuris ir turėtų atlikti lemiamą ataką, tačiau sporte taip jau būna, jog kartais tokie metimai būna netaiklūs. Be to, pasisekė, nes ir varžovai nesugebėjo įmesti savo lemiamo metimo.“

Rankų nenuleidžia

Tuo tarpu „Švyturio“ ekipos vadovas Kipras Baleišis buvo nusiminęs, tačiau neskubėjo nurašyti savo komandos: „Visų rungtynių metu vijomės varžovus, o kai atsidūrėme priekyje – nesugebėjo išlaikyti iniciatyvos savo rankose. Šiose rungtynėse ekipai jau vadovavo naujas treneris (Gintautas Vileita, – red.past), todėl dar jautėsi, jog žaidėjai nevisiškai supranta naujas taktines schemas“

„Užsitęsusi nesėkmių serija labai kerta per pasitikėjimą savo jėgomis, visgi rankų mes nenuleidžiame. Matėme kaip dirba naujasis treneris ir jaučiame, jog tai – visiškai kitas vadovavimo lygis. Kol kas turėjome tik neblogą sudėtį, o dabar turime gerą strategą. Norisi metus užbaigti pergalingai, o paskui – bandyti susigrąžinti tai, ką esame praradę“, – optimizmo neprarado „Švyturio“ komandos vadovas K.Baleišis.  

„Vilniaus KM“: Regimantas Miniotas 18 taškų, Lukas Žarskus 15 taškų, Medas Kuprijanovas 11.

„Švyturio“: Edvinas Ruzgas 32, Matas Niparavičius 15.

Trūksta susižaidimo

Savo aikštėje žaidę MRU (2/6) studentai pirmąsias tris dvikovos minutes dar bandė mesti iššūkį galingai atrodančiai „Brazylijos-Ego Forte“ (6/1) komandai, tačiau vėliau svečiai padidino apsukas, įgijo triuškinamą persvarą bei šventė jau šeštą pergalę iš eilės.

Lūžis rungtynėse įvyko pirmojo kėlinuko viduryje, kuomet 11 taškų iš eilės pelnę „brazylai“ įgijo aštuonių taškų pranašumą (18:10). Nors MRU ekipa dar bandė gelbėtis, tačiau klaidos gynyboje ir neišnaudotos progos puolime neleido studentams sukurti stebuklo. Galutinis rezultatas – 86:75 „Brazylijos-Ego Forte“ komandos naudai.

MRU komandos treneris Vytautas Poteliūnas kalbėjo trumpai: „Nekrito. Ne mūsų diena buvo. Ir apskritai, krepšininkai kažkokie vangū buvo. Nenorėjo žaisti. Tikrai nežinau, kodėl taip yra. Viena vertus, mums labai koją kiša faktas, kad kaskart gauname vis kitus krepšininkus, tad komandai trūksta susižaidimo, kita vertus – šiai dienai mes esame silpnesni už „Brazylijos-Ego Forte“ ekipą“.

„Brazylijos-Ego Forte“: Janas Jurgo 21, Dainius Novickas (6 rez.perd.) ir Tomas Lukoševičius 18.

MRU: Modestas Gilys (5 rez.perd.) 20, Lukas Motiejūnas 17. 

Sukūrė stebuklą

Neabejotinai karščiausia šią savaitę buvo dviejų universitetų akistata, kurioje svečiuose žaidusi „Medea-VU“ (6-2) paskutinę sekundę palaužė  „LEU-Šviesos“ (4-3) komandą.

Didžiąją dalį dvikovos aikštėje vyko intriguojanti dviejų lygių varžovų akistata. Visgi trečiojo kėlinuko pabaigoje aikštės šeimininkai pelnė devynis taškus be atsako ir įgijo dviženklę persvarą (68:57). Atrodė, jog VU komandai nepakaks laiko tam, kad pavytų varžovus, tačiau Rimanto Kaminsko treniruojami svečiai sukūrė stebuklą, pavijo aikštės šeimininkų komandą ir nuaidėjus finalinei sirenai šventė pergalę rezultatu 81:80.

Nugalėtojų komandos strategas Rimantas Kaminskas kalbėjo trumpai: „Nesakysiu, kodėl šiandien sužaidėme prastai. Tiesiog, studentiškas krepšinis turi savų niuansų, o kai žaidžia dvi lygios komandos – visko būna. Labai džiaugiuosi, kad pavyko pasiekti pergalę svečių aikštėje, nes paprastai mums nesiseka žaisti didelėse arenose. Galbūt kitokia erdvė įtakojo prastą mūsų žaidimą rungtynių pradžioje. Visgi svarbiausia, kad mums pavyko laiku atsitiesti ir laimėti rungtynes.“

„Medea-VU“: Laurynas Jacevičius 33. Paulius Naraškevičius 12, Gabrielius Ramonas 11.

„LEU-Šviesa“: Gediminas Povilauskas 22, Modestas Krasauskas 16.

Žadėjo revanšą

Ambicingųjų Sostinės A lygos naujokų „KK Žaibo“ (4/3) krepšininkų akistatoje su praėjusio sezono čempionais tris kėlinukus kova vyko taškas į tašką, tačiau galiausiai Gintaro Šerkšno treniruojami VGTU (5/2) studentai spurtavo ir išplėšė dramatišką pergalę rezultatu 71:66.

„KK Žaibo“ komandos vadovas Justinas Karosas gyrė varžovus: „Pralaimėjome tikrai stipriai komandai, kuri pavasarį tikrai bus stipriausių A lygos ekipų ketveriukėje. Matosi, kad studentai žaidžia drausmingai, puikiai suka derinius ir tai yra viena pajėgiausių komandų su kuria mums teko žaisti“.

„Verta pažymėti, kad VGTU komandai labai daug duoda jų strategas Gintaras Šerkšnas. Jeigu jis būtų vadovavęs mums, neabejoju, jog susitikimo pabaigą būtumėm sužaidę žymiai geriau. Be to, mums labai trūko Donato Ratkevičiaus indėlio, ypač gynyboje ir geresnio komandinio žaidimo. Kai kurie žaidėjai, ypač Elonas Penikas, iš didelio noro pasirodyti kuo geriau, paprasčiausiai "perdegė" ir nesužaidė taip, kaip gali“, – nesėkmės priežastis dėstė J.Karosas.

„Gaila, jog patyrėme nesėkmę, tačiau pažadu, kad antrajame rate studentai dar atsiims ir mes įveiksime A lygos čempionus jų pačių aikštelėje“, – revanšą varžovams žadėjo „KK Žaibo“ komandos vadovas J.Karosas.     

VGTU: Evaldas Rastenis (12/12 baud., 6 rez.per., 30 naud.balų) 15, Lukas Augustinas pridėjo 14, o Giedrius Marčiukaitis į savo sąskaitą įsirašė 13 taškų.

„KK Žaibas“: Žygimantas Gurevičius įmetęs 19 taškų ir atkovojęs 13 atšokusių kamuolių, Vadim Volodko į savo sąskaitą įsirašė 16 taškų.

Fortūnos nemylimi

Jauni, ambicingi ir fortūnos nemylimi. Taip galima pavadinti „SKM-Haribo“ (0/7) ekipą, kuri metė iššūkį „Sąlyčio-Litenos“ (5/1) krepšininkams, tačiau patyrė dar vieną apmaudžią nesėkmę.

Svečiuose žaidusi SKM komanda puikiai pradėjo rungtynes ir didžiąją jų dalį buvo priekyje. Visgi dvikovos pusiaukelėje aikštės šeimininkai pelnė dešimt taškų be atsako, perėmė rungtynių kontrolę į savo rankas ir iki pat pagrindinio laiko pabaigos nebesidairė atgal. Galutinis rezultatas – 92:88 „Sąlyčio-Litenos“ ekipos naudai.

„Sąlyčio-Litenos“: Andrius Fiodorovas 30, Tomas Budreika 23, o Paulius Miškinis (5 per.kam.) ir Deividas Aukštuolis po 16.

„SKM-Haribo“: Matas Budginas ir Rafal Moro įmetę po 17 taškų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius