-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 21

Sporto savanoriai ruošiasi vaikinų Europos krepšinio čempionatui

96 jaunuoliai, dirbsiantys sporto savanoriais Europos jaunių krepšinio čempionate (U–18), ruošiami, kaip užtikrinti saugumą čempionato metu, talkinti teisėjams, padėti žiūrovams nepasiklysti arenose, pagelbėti sportininkams, žiniasklaidai ir visiems, kuriems reikės jų pagalbos, praneša LKF.
Kamuolys
Didžiausias iššūkis Lietuvos sporto savanorių laukia jau kitais metais, kai Lietuvoje bus surengtas 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionatas. / photos.com nuotr.
Temos: 2 Savanoriai Vilnius

Sporto savanoriai klausysis ne tik teorinių paskaitų. Jiems bus surengtos ir aktyvios praktinės pratybos, imituojamos konfliktinės situacijos, ieškoma būdų, kaip spręsti keblumus.

Iškart po šių mokymų visi savanoriai kibs į darbus. Žaliais marškinėliais vilkinčius sporto savanorius bus galima sutikti liepos 22 – rugpjūčio 1 d. vyksiančiame U–18 čempionate. Sporto savanorių darbas šiame čempionate yra labai reikšmingas, nes tai tarsi startas, jėgų išbandymas prieš kitais metais Lietuvoje vyksiantį Europos vyrų krepšinio čempionatą, kuris, be jokios abejonės, taip pat neapsieis be savanorių indėlio.

Siekdamos išsiaiškinti, kas galėtų tapti sporto savanoriais ir talkinti U–18 čempionato organizatoriams, pavasarį Lietuvos jaunimo organizacijų taryba (LiJOT) ir Sporto savanorių sąjunga surengė atranką. Ši iniciatyva sulaukė didelio susidomėjimo – norą jėgas išbandyti savanoriaujant pareiškė 700 jaunuolių. Per kelis etapus iš jų atrinkti 96 jaunuoliai. Jie šiuo metu ruošiasi dirbti U–18 čempionate.

Savanorystė vis labiau plinta įvairiose veiklos srityse. Sporto savanorystė yra viena iš labiausiai populiarėjančių formų pasaulyje. Lietuvoje ji žengia tik pirmuosius žingsnius, tačiau aktyviai veikia. Yra sukurta Sporto savanorių asociacija, vienijanti per 70 žmonių. Tai ypač džiugina, nes 2011-uosius metus Europos Komisija paskelbė savanorystės metais, o įgyvendinant jiems keliamus tikslus labai svarbų vaidmenį atliks Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

Didžioji dalis savanorių yra studentai ir mokiniai, kurie yra motyvuoti ir suinteresuoti prisidėti savo veikla prie įvairių renginių įgyvendinimo. Nors savo veiklą sporto savanoriai Lietuvoje pradėjo tik prieš penketą metų, jau dabar jie aktyviai bendrauja ir bendradarbiauja su Kauno „Žalgirio“ bei Lietuvos krepšinio ir futbolo rinktinėmis, dirba visose lengvosios atletikos varžybose.

Didžiausias iššūkis Lietuvos sporto savanorių laukia jau kitais metais, kai Lietuvoje bus surengtas 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionatas.

Pasaulyje jokios sporto varžybos, krepšinio ar futbolo čempionatai neįsivaizduojami be sporto savanorių pagalbos. Visose olimpinėse žaidynėse dalyvauja tūkstančiai sporto savanorių, o jų atranka ir ruošimas prasideda dar likus keleriems metams iki konkrečių žaidynių. Pavyzdžiui, 2010 metų Vankuverio žiemos olimpinių žaidynių metu dirbo beveik 25 tūkst. sporto savanorių, kurie padėjo žaidynių organizatoriams, sportininkams, treneriams, žiūrovams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius