-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 14

Staigmena LMKL finalo pirmajame mače: „Kibirkštis“ išvykoje po pratęsimo palaužė čempiones

Kauno „VIČI-Aistės“ pademonstravo kovingumą ir panaikino 13 taškų deficitą, tačiau to neužteko pirmosiose Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) didžiojo finalo serijos rungtynėse įveikti Vilniaus „Kibirkštį-Tichę-IKI“. Čempionių titulą ginančios kaunietės savo aikštėje po pratęsimo nusileido varžovėms iš sostinės rezultatu 72:76 (13:12, 18:17, 14:25, 23:14).
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / LMKL nuotr.

Kauno „VIČI-Aistės“ pademonstravo kovingumą ir panaikino 13 taškų deficitą, tačiau to neužteko pirmosiose Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) didžiojo finalo serijos rungtynėse įveikti Vilniaus „Kibirkštį-Tichę-IKI“. Čempionių titulą ginančios kaunietės savo aikštėje po pratęsimo nusileido varžovėms iš sostinės rezultatu 72:76 (13:12, 18:17, 14:25, 23:14).

Atkakliame pirmajame kėlinuke tik prarasti kamuoliai „VIČI-Aistėms“ sutrukdė susikrauti didesnę persvarą. Amanda Kemežys dukart prametė iš labai palankių pozicijų, vengdama Gintarės Petronytės. Courtnay Pilypaitis pataikius vieną baudos metimą, kaunietės pirmavo 11:6. Po minutės pertraukėlės „Kibirkštis-Tichė-IKI“ pagerino gynybą ir sumažino atsilikimą iki minimumo. Baigiantis kėlinukui, Eglė Šniokaitė perėmė kamuolį ir galėjo išvesti savo komandą į priekį, tačiau sužingsniavo.

Didžiulę rungtynių įtampą jautė net labiausiai patyrusios komandų krepšininkės.

Antrojo ketvirčio pradžioje Gintarė Petronytė baudų metimais galėjo persverti rezultatą, tačiau prametė abu baudų metimus. Aija Putnina ir Lina Pikčiutė sužaidė puikią atkarpą puolime, po kurios „VIČI-Aistės“ atitrūko 7 taškų atstumu – 21:14. Kėlinuko viduryje pirmąjį komandos tolimą metimą pataikė Tatsiana Likhtarovič. Per likusį laiką kaunietės vėl ėmė klysti ir iki didžiosios pertraukos pelnė tik 4 taškus. „Kibirkšties-Tichės-IKI“ krepšininkės dar kartą sumažino atsilikimą iki minimumo ir galėjo persverti rezultatą. Komandos ilsėtis išėjo 2 taškų persvara pirmaujant aikštelės šeimininkėms – 31:29.

Pirmuoju metimu vos tik prasidėjus trečiajam kėlinukui Greta Šniokaitė ne tik pataikė pirmąjį komandos tritaškį, bet ir pirmą kartą persvėrė rezultatą. Po minutės pertraukėlės „VIČI-Aisčių“ žaidimas nepagerėjo. Gynyboje kaunietėms nepavyko stabdyti įsibėgėjusios G. Petronytės. Sostinės komanda spurtavo, laimėjo atkarpą 15:2 ir susikrovė 13 taškų persvarą po taiklaus E. Šniokaitės tritaškio – 37:50, likus žaisti 3 minutes. Per paskutinę minutę C. Pilypaitis pelnė 6 taškus iš eilės ir labiausiai prisidėjo prie to, kad „VIČI-Aisčių“ deficitas taptu vienženkliu – 45:54.

Trečiąją ketvirtojo kėlinuko minutę T. Stankevičius paprašė minutės pertraukėlės po to, kai T. Likhtarovič tolimu metimu sumažino skirtumą iki 7 taškų – 50:57. Po jos iniciatyva toliau priklausė „VIČI-Aistėms“. C. Pilypaitis kėlinuko viduryje pataikė tolimą metimą, komandas skyrė 4 taškai – 55:59. „Kibirkštis-Tichė-IKI“ taškus pelnė tik baudų metimais, kadangi aikštelės šeimininkės savo sąskaitoje jau turėjo 5 asmenines pražangas.

Likus žaisti mažiau nei dvi minutes, po Vitos Kuktienės dvitaškio – 61:63. G. Šniokaitė pataikė abu baudų metimus paskutinę kėlinuko minutę, sugrąžindama 4 taškų persvarą. Tačiau fantastišką tolimą metimą per varžovių rankas įmetė C. Pilypaitis, sumažindama skirtumą iki minimumo. Legionierė iš Kanados dar kartą pademonstravo, kad jos neveikia įtampa ir pataikė abu baudų metimus, likus žaisti mažiau nei 5 sekundes – 68:68. Jų vilnietėms užteko surengti atakai, tačiau per Sakielle Daniels galėjo išplėšti pergalę, tačiau apmaudžiai prametė iš po krepšio.

Pratęsimo metu C. Pilypaitis dar kartą realizavo abu baudų metimus, sužaidus minutę – 72:70, tačiau per likusį laiką taškus rinko tik „Kibirkštis-Tichė-IKI“. G. Šniokaitė dvitaškiu dar kartą išvedė vilnietes į priekį. „VIČI-Aisčių“ viltis laimėti rungtynes sukliudė prarastas kamuolys. G. Petronytė  baudų metimais įtvirtino sostinės komandos pergalę.

Antrosios finalo serijos rungtynės įvyks antradienį Vilniuje.

„VIČI-Aistėms“ C. Pilypaitis pelnė 19, T. Likhtarovič – 16 (6 rez. perdavimai), V. Kuktienė – 11 taškų.

„Kibirkščiai-Tichei-IKI“ G. Petronytė surinko 24 taškus ir atkovojo net 26 kamuolius, G. Šniokaitė pridėjo 21, S. Daniels – 14 taškų.

Mantas Šernius: „Vilnietės atvažiavo su daug didesniu noru, nusiteikimu ir širdimi, todėl žaidė agresyviau tiek gynyboje, tiek puolime. Esu  labai piktas, kad mano krepšininkės neįvertino, kad tai yra finalas, kad kiekviena pergalė yra labai svarbi, todėl būtina pradėti visas rungtynes susikaupus nuo pradžios iki galo. Baigtį nulėmė trečiasis kėlinys, kai neberadome kelių iki saugaus metimo iš po krepšio, todėl turėjome mesti tritaškius. Tačiau juos metant meistriškumas nieko nebelemia, nes gali būti juoda diena snaiperėms. Tokia diena kaip tik mums ir buvo, nepataikėme tritaškių, o tai yra mūsų koziris, svarbus žaidimo elementas. Pratęsimą galėjo laimėti bet kuri komanda, o jo baigtį nulėmė šalti nervai sunkiausiomis rungtynių akimirkomis.“

Tadas Stankevičius: „Pagrindinis komandos uždavinys buvo nepaleisti varžovių nuo pat pradžios, nes su “VIČI-Aistėmis„ galime žaisti tada, kai žaidžiame apylygiai, vytis yra sunku. Dėka gynybos iki pertraukos tai įvykdėme. Po jos pavyko pabėgti, gal lydėjo ir sėkmė, kai pataikėme, sunkių metimų. Kai kontroliavome situaciją, buvo lengviau žaisti. Nes besivejančiai komandai yra sunku, jai tenka skaičiuoti laiką. Neišlaikėme persvaros rungtynių pabaigoje, C. Pilipaitis metimas buvo sėkmės dalykas, pataikė – šlovė jai. Paskutinė S. Daniels ataka buvo planuota, tikėjomės, kad gal uždirbs pražangą, buvo galima atlikti perdavimą, tačiau ji pasirinko kitą sprendimą. Gaila, kad nepataikė. Pratęsime galvojau, kad palūšime, bet šito neatsitiko, sveikinu savo žaidėjas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius