-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 20

„Fenerbahce“ po pratęsimo nugalėjo „Maccabi“ ir pateko į finalinį Eurolygos ketvertą

Praėjusio sezono Eurolygos čempionas Tel Avivo „Maccabi“ klubas pirmadienį baigė pasirodymą šio sezono turnyre. Stambulo „Fenerbahce“ po pratęsimo iškovojo trečią pergalę iš eilės ir laimėję seriją 3:0 pateko į finalinį ketvertą.
Sofoklis Schortsanitis ir Kenanas Sipahi
Sofoklis Schortsanitis ir Kenanas Sipahi / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tel Avivo „Maccabi“ – Stambulo „Fenerbahce“ 74:75 (20:13, 11:24, 14:13, 20:15, 9:10)

Intensyvi kova dėl pergalės užvirė ketvirtojo kėlinio antroje pusėje ir tęsėsi iki pratęsimo pabaigos. 

Stambulo klubą į pergalę vedė 19 taškų surinkęs Nikosas Zisis. Andrew Goudelockas pridėjo 15 taškų, Janas Vesely – 12 taškų ir 8 atkovotus kamuolius.

Stambulo klubas pirmą kartą klubo istorijoje pateko į Eurolygos finalinį ketvertą.

„Maccabi“ ekipai Jeremy Pargo pelnė 21 tašką, Brianas Randle'as surinko 19 taškų ir atkovojo 10 kamuolių. 

„Maccabi“ pirmavo pirmojo serijos mačo pirmąją pusę, tačiau Stambulo ekipa tuomet namuose šventė pergalę 80:72. Antrosios rungtynės turkams buvo lengvas pasivaikščiojimas – čempionai buvo sutriuškinti 82:67.

Stambulo klubas pirmą kartą klubo istorijoje pateko į Eurolygos finalinį ketvertą.

Namuose rungtyniavę Tel Avivo krepšininkai užtikrintai pradėjo rungtynes ir pirmavo pirmajame kėlinyje. „Fenerbahce“ pirmą kartą rezultatą savo naudai persvėrė tik antrojo kėlinio viduryje, tačiau likusį kėlinį ir trečią ketvirtį valdė rungtynių eigą. 

„Maccabi“ sugebėjo atsitiesti ir sumažinti atsilikimą iki minimumo likus žaisti tris minutes. Tuomet svarbų tritaškį pataikė Emiras Preldzičius ir „Fenerbahce“ sugebėjo apsiginti kitos atakos metu. Jeremy Pargo, likus žaisti dvi minutes, sumažino skirtumą iki dviejų taškų ir šįkart apsigynė jau „Maccabi“. Stambulo ekipai teko prasižengti Marquezas Haynesas baudos metimais išlygino rezultatą – 63:63.

Joe Alexanderio dėjimu išvedė „Maccabi“ į priekį – 65:63. Tai buvo pirmieji krepšininko taškai šiose rungtynėse. Janas Vesely atsakė savo dėjimu su pražanga ir išlygino rezultatą, tačiau nepataikė baudos metimo ir komandos turėjo žaisti pratęsimą.

Nikosas Zisis pratęsimą pradėjo tritaškiu ir išvedė „Fenerbahce“ į priekį. Joe Alexanderis baudos metimais sumažino skirtumą iki taško. J.Vesely pataikė dvitaškį ir Stambulo ekipa vėl pirmavo trimis taškais. Brianas Radle'as baudos metimu ir dvitaškiu išlygino rezultatą – 70:70. J.Vesely baudos metimu išvedė „Fenerbahce“ į priekį. J.Pargo ir A.Goudelockas apsikeitė dvitaškiais. B.Randle'as baudos metimais išvedė „Maccabi“ į priekį ir paliko 15 sekundžių svečiams. A.Goudelockas pataikė iš po krepšio ir paliko „Maccabi“ 9 sekundes. „Fenerbahce“ apsigynė ir šventė pergalę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius