Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 14

Su jubiliejumi, Magicai Johnsonai! (video)

Rugpjūčio 14 dieną NBA legenda Earvinas Magicas Johnsonas švenčia 50 metų jubiliejų. Vienas iš geriausių krepšininkų istorijoje šiuo metų daugiausia laiko skiria socialiniam darbui ir kovai su AIDS.
Magicas Johnsonas – vienas geriausių visų laikų krepšininkų
Magicas Johnsonas – vienas geriausių visų laikų krepšininkų. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Paklaustas, kaip jam pavyko pasiekti tokių sporto aukštumų, buvęs „Los Angeles Lakers“ įžaidėjas nedvejodamas atšauna: „Viskas dėl meilės krepšiniui ir meilės žmonai.“ Jau praėjo 18 metų, kai jam buvo diagnozuotas ŽIV virusas, tačiau AIDS ligos požymiai taip ir nepasirodė, rašo sport1.de.

13 metų NBA praleidęs Magicas Johnsonas griovė visus žaidimo stereotipus. Nepamirštami jo perdavimai nežiūrint į komandos draugą, genialus žaidimo supratimas ir pirmiausia įelektrinantis šou, kurį jis kūrė aikštėje. Visa Amerika prilipdavo prie televizorių, kai jis stodavo dvikovon su „Boston Celtics“ žvaigžde Larry Birdu.

Dėl mano ir kitų socialinių projektų nusikalstamumas kai kur sumažėjo netgi dvigubai. Tai didesnis laimėjimas nei bet kuris NBA čempiono titulas, – sakė M.Johnsonas.

Karjeros pabaigoje su pasiektais rezultatais gali lygintis nebent kita NBA legenda Michaelas Jordonas. Magicas iš viso pelnė 17 707 taškus, laimėjo penkis čempionatus, dvylika kartų buvo kviečiamas į NBA „Visų žvaigždžių“ komandą, Barselonoje 1992 metais laimėjo olimpinį auksą, o 2002 metais priimtas į krepšinio Šlovės muziejų.

Tikru krepšinio burtininku jis tapo jau mokydamasis mokykloje. Savo garsiąją Magico pravardę gavo būdamas 15 metų. Tuomet vienose rungtynėse jis pelnė 36 taškus, atkovojo 16 kamuolių ir atliko 16 rezultatyvių perdavimų. Apie tai informavęs Mičigano valstijos sporto žurnalistas ir pavadino jį stebūkladariu.

Finansiškai Magicas Johnsonas apsirūpinęs daugiau nei puikiai. Jo sukurta „Magic Johnson Enterprises“ imperija verta maždaug 1,7 milijardo litų. 105 „Starbucks“ kavinės, 12 kūno rengybos centrų, 10 kino teatrų ir 20 „Burger King“ restoranų pavadinti jo vardu.

Sėkmingai po krepšinio karjeros į verslą įsisukęs sportininkas daug dėmesio skiria AIDS problemoms pasaulyje. „Tikslo dar nepasiekėme. Medicina žengia septynmyliais žingsniais, tačiau rezultato dar reikia palaukti“, – sakė jis.

E.Johnsono žmona Cookie su siaubu prisimena, kaip jos vyras 1991 metų lapkričio 7 dieną šokiravo visą pasaulį su žinia, kad užsikrėtė ŽIV virusu ir palieka krepšinį. Dabar ŽIV virusas, anot kasdien vaistus geriančio krepšininko, pasitraukė iš organizmo. Savo milžinišką turtą jis ir toliau dalija statydamas naujas ligonines ir remdamas iniciatyvines grupes, užsimojusias išlaisvinti tam tikras miesto dalis nuo kriminalinių nusikaltėlių.

Los Andžele Magicas nupirko šimtus šachmatų lentų ir išdėliojo jas savo „Starbucks“ kavinėse. „Dėl mano ir kitų socialinių projektų nusikalstamumas kai kur sumažėjo netgi perpus. Tai didesnis laimėjimas nei bet kuris NBA čempiono titulas“, – tikino NBA legenda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius