Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 01

Susitarimo pasiekti nepavyko – NBA skelbia lokautą

Išvengti neišvengiamo nepavyko. Šiaurės Amerikos Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) klubų vadovams ir žaidėjų sąjungai susitarti nepavyko ir lyga skelbia lokautą („darbdavių streikas“).
NBA komisaras Davidas Sternas paskelbė apie lokauto pradžią
NBA komisaras Davidas Sternas paskelbė apie lokauto pradžią. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Krepšinis NBA

Nepaisant nepavykusių derybų, jos bus tęsiamos artimiausiu metu ir bus siekiama pasiekti sutarimą kaip įmanoma greičiau. Visgi ketvirtadienį 3,5 valandos vykęs posėdis prieš pat ankstesnės sutarties galiojimo pabaigą taip ir nedavė jokių vaisių.

Tai reiškia, kad visų NBA komandų veikla bus sustabdyta – nevyks treniruotės, klubai negalės pasirašinėti sutarčių su laisvaisiais agentais.

„Bandėme išvengti lokauto. Deja, bet susitarimo pasiekti taip ir nepavyko“, – nusiminimo neslėpė San Antonijaus „Spurs“ puolėjas bei krepšininkų sąjungos viceprezidentas Mattas Bonneris.

Oficialiai lokautas įsigalios penktadienį 7 val. ryto Lietuvos laiku.

Jei artimiausiu metu susitarimas tarp abiejų pusių nebus pasiektas, realu, jog NBA reguliarusis sezonas gerokai sutrumpės, o nemaža dalis lygos žaidėjų kuriam laikui persikels žaisti į Europą.

Abi pusės nesutarė dėl finansinių sutarties sąlygų. NBA klubai norėjo, kad visos pajamos būtų dalijamos lygiomis dalimis – t.y. santykiu 50 ir 50 procentų, tačiau žaidėjų profsąjunga nuo gaunamų 57 procentų norėjo nusileisti iki 54,3.

Naujasis klubų savininkų pasiūlymas užtikrintų, kad visiems lygos žaidėjams skiriama suma nenukristų žemiau 2 milijardų JAV dolerių kasmet, jei būtų sudarytas naujas 10 metų kontraktas. Tačiau tai vis tiek būtų mažiau, nei krepšininkai gavo praėjusį sezoną. Krepšininkai savo pasiūlyme norėjo sumažinti gaunamas pajamas 500-ais milijonų JAV dolerių.

Be to NBA siūlė įvesti griežtesnę algų ribojimo politiką. Ji norėjo gerokai sugriežtinti sąlygas, jei būtų viršijama klubui sezonui skirta 62 milijonų JAV dolerių suma. Pagal dabartinę laisvesnę sistemą komandų vadinamoji „algų kepurė“ yra 58 mln. dolerių, bet įvairiais būdais šią sumą galima gerokai padidinti ir viršijus šią sumą už kiekvieną dolerį buvo mokamas papildomo dolerio mokestis.

Paskutinį sykį NBA lokautas buvo paskelbtas 1998-1999 metų sezone ir komandos vietoj 82-jų reguliariojo sezono rungtynių žaidė po 50-t.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius