Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 02

Svarbiausi mūšiai 16-mečių Europos krepšinio čempionate iš Rygos perkelti į Vilnių

Šią vasarą Lietuvoje vyks net trijų jaunųjų krepšininkų čempionatų finaliniai etapai. Mūsų šalis rengs ir Europos jaunučių (iki 16 m.) vaikinų pirmenybių atkrintamąsias varžybas, kurios turėjo vykti Latvijos sostinėje Rygoje.
Šešiolikmečių rinktinės rungtynės 2011-ųjų vasarą
Šešiolikmečių rinktinės rungtynės 2011-ųjų vasarą / E.Ovčarenko nuotr.

Pirmasis 16-mečių čempionato etapas bus surengtas Panevėžyje ir Ventspilyje. Šie miestai pirmajame etape pasidalys po dvi grupes. Antrasis etapas, kuriame kovos po 3 stipriausias kiekvienos grupės ekipas, taip pat vyks Ventspilyje ir Panevėžyje. Pastarajame mieste jėgas išbandys ir keturios dėl išlikimo A divizione kovosiančios rinktinės.

Tuo tarpu finalinis pirmenybių etapas iš Rygos buvo perkeltas į Vilnių – mūsų šalies sostinėje bus žaidžiami ketvirtfinaliai, pusfinaliai bei finalai. Tuo tarpu 9-12 vietų likimas paaiškės Panevėžyje.

„Pakeisti latvius sutikome nedvejodami. Finaliniai jaunimo čempionatų etapai visuomet būna sėkmingi, ypač jeigu juose rungtyniauja Lietuvos rinktinė. Džiaugiamės, kad Lietuvos arenose ir miestuose bus surengta papildomų renginių, o neabejotiną naudą pajus ir krepšinio sirgaliai. Vilniaus savivaldybė parodė didžiausią norą surengti atkrintamąsias varžybas, todėl pasirinkome sostinę“, — tvirtino LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Europos jaunučių čempionatas vyks liepos 19-29 dienomis. Lietuvos rinktinė pirmojo etapo rungtynes žais C grupėje su Vokietijos, Serbijos ir Slovėnijos ekipomis.

Lietuvoje šią vasarą taip pat bus surengti pasaulio jaunių (iki 17 metų) ir Europos jaunių (iki 18 m.) čempionatai. Pastarąjį čempionatą lietuviai taip pat rengs kartu su Latvija, tačiau svarbiausi mačai vyks mūsų šalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius