Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 08 06

„Švyturio“ arenoje vyksiančiame Vlado Garasto taurės turnyre dalyvaus ir „Žalgiris“ su „Lietuvos rytu“

Klaipėdos „Švyturio“ arenoje antrus metus iš eilės rengiamas draugiškas tarptautinis vyrų krepšinio turnyras Vlado Garasto taurei laimėti. Lietuvos krepšinio federacijos garbės prezidento, šalies krepšinio legendos V.Garasto globojamas turnyras, kuriame dalyvaus 6 krepšinio komandos iš Lietuvos, Rusijos ir Ukrainos, „Švyturio“ arenoje vyks rugsėjo 7-10 dienomis.
Vladas Garastas
Vladas Garastas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tradiciniu tampančiame draugiškame krepšinio turnyre šiemet susirungs stipriausios komandos iš Lietuvos – LKL čempionas Kauno „Žalgiris“, LKL vicečempionas Vilniaus „Lietuvos rytas“ ir LKL bronzos medalininkas Klaipėdos „Neptūnas“. Taip pat atvyks ekipos iš Rusijos – Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“ ir Europos taurės turnyro nugalėtojas Krasnodaro „Lokomativ“, Ukrainos čempionas – Kijevo „Budivelnyk“.

Krepšinio aistruoliams turnyras žada daug įtemptų ir įspūdingų akimirkų – į Klaipėdą atvyksta itin stiprios komandos. Net keturios ekipos varžosi Eurolygoje, kitos dvi žaidžia Europos taurės turnyre ir VTB Jungtinėje lygoje.

„Švyturio“ arenoje vyksiantis tarptautinis turnyras V.Garasto taurei laimėti – tai pirmoji galimybė šiais metais savo akimis pamatyti bei įvertinti, kaip yra sukomplektuoti klubai ir ko iš komandų galima tikėtis naujame krepšinio sezone, prasidėsiančiame spalio mėnesį.

Draugiškos varžybos pirmuoju išbandymu taps ir patiems krepšininkams, kurie intensyviai ruošiasi svarbioms sezono kovoms.

„Klaipėdiečiai myli ir vertina profesionalų krepšinį. Pernai turnyras sulaukė didelio žiūrovų dėmesio. Jo tikimės ir šiemet. Didžiuojamės, kad krepšinio šventės startas buvo sėkmingas. Mums pavyko pateisinti žiūrovų lūkesčius ir sukurti naują krepšinio tradiciją uostamiestyje. Renginys kasmet auga, jame dalyvauja vis daugiau komandų žaidžiančių aukščiausiose lygose“, – sakė „Švyturio“ arenos direktorė Jolita Krickė.

Didelius sentimentus Klaipėdai jaučiantis V.Garastas teigia, jog uostamiestis visuomet buvo svetingas Lietuvos ir kitų šalių krepšininkams.

„Savo laiku pats visuomet krepšininkų stovyklas rengdavau būtent Klaipėdoje. Čia sutikdavau ir dabar sutinku daug geranoriškų žmonių, kurie bet kada pasiruošę padėti jei tik reikia. Klaipėda – krepšinio miestas. Neužmirškime, kad prieš keliasdešimt metų Klaipėdos „Neptūnas“ buvo iškovojęs Lietuvos čempiono titulą ir dabartinė komanda taip pat turi puikių perspektyvų, o miestiečiai yra tikri krepšinio fanai“, – kalbėjo V.Garastas.

Lietuvos krepšinio legenda Klaipėdoje tikisi pamatyti pilnas tribūnas šio sporto gerbėjų.

„Krepšinis, kaip ir teatras yra skirtas žiūrovams. Kuo pilnesnė salė – tuo didesnė motyvacija žaidėjams parodyti visas savo galimybes,“ – teigė V.Garastas.

Šiemet draugiškas krepšinio turnyras truks keturias dienas ir vyks dviejuose grupėse, kasdien sužaidžiant po dvi rungtynes. Grupių lyderiai susitiks finale, antroje vietoje likusios komandos kovos dėl 3-osios vietos, o likusios dvi komandos – dėl 5-6 vietų. Trys finalinės kovos vyks paskutinę turnyro dieną –  rugsėjo 10-ąją.

Apdovanotos bus ne tik pirmos trys komandos, bet ir geriausias krepšininkas iš kievieno klubo bei geriausias vidurio puolėjas, krašto puolėjas ir gynėjas.

Turnyras Klaipėdoje vyks tuo pačiu metu kaip ir Europos krepšinio čempionatas Slovėnijoje. Krepšinio šventės organizatorių teigimu, žiūrovams neteks blaškytis ir svarstyti, ką pasirinkti. Varžybų grafikai sudėlioti taip, kad krepšinio aistruoliai galėtų mėgautis klubiniu krepšiniu arenoje ir nepraleisti svarbių čempionato kovų televizijos ekranuose. Kai kurias Europos krepšinio čempionato varžybas stebėti bus galima ir pačioje „Švyturio“ arenoje.

Į draugiško krepšinio turnyro Vlado Garasto taurei laimėti varžybas bilietus bus galima įsigyti nuo rugpjūčio 6 dienos „Bilietai LT“ kasose ir elektroninėje bilietų parduotuvėje www.bilietai.lt. Dienos bilietą įsigiję krepšinio sirgaliai, turės galimybę stebėti abi tos dienos varžybas. Visi išankstiniai bilietai kainuoja 25 Lt, perkant varžybų dieną – 30 Lt. Norintys sutaupyti, galės įsigyti abonementą ir visas turnyro rungtynes pamatyti už 89 Lt.

Turnyro tvarkaraštis:

A grupė: „Žalgiris“, „Neptūnas“, „Nižnij Novgorod“.

B grupė: „Lietuvos rytas“, „Lokomotiv“, „Budivelnyk“.

Rugsėjo 7 d. (šeštadienis)

17 val. „Lokomotiv“ – „Budivelnyk“
19 val. 15 min. „Nižnij Novgorod“ – „Neptūnas“

Rugsėjo 8 d. (sekmadienis)

17 val. „Lietuvos rytas“  – „Budivelnyk“
19 val. 15 min. „Neptūnas“ – „Žalgiris“

Rugsėjo 9 d. (pirmadienis)

17 val. „Žalgiris“ – „Nižnij Novgorod“
21 val. „Lietuvos rytas“ – „Lokomotiv“    

Rugsėjo 10 d. (antradienis)

15 val. 45 min. A3   –   B3 (dėl 5-6 vietų)
18 val. A2   –   B2 (mažasis finalas)
20 val.15 min. A1   –   B1 (finalas)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius