Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 16

T.Delininkaitis: Šarūnas yra didis žaidėjas

Paskutiniajam pirmojo Eurolygos rato mačui su Maskvos srities „Chimki“ besiruošiantys žalgiriečiai naujieną apie Šarūno Jasikevičiaus susitarimą su Vilniaus „Lietuvos rytu“ sužinojo tik po rytinės antradienio treniruotės. Tomas Delininkaitis žurnalistams sakė neabejojantis, kad legendinis Lietuvos krepšininkas taps rimta paspirtimi kol kas savo žaidimo nerandančiai sostinės ekipai.
Tomas Delininkaitis
Tomas Delininkaitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Po praėjusią savaitę išvykoje prieš Vitorijos „Caja Laboral“ pasiektos istorinės pergalės žalgiriečių stovykloje vyrauja pakilios nuotaikos. Pirmą Eurolygos A grupės vietą su Tel Avivo „Maccabi“ besidalijančio „Žalgirio“ šią savaitę laukia du rimti iššūkiai.

Ketvirtadienį vakare kauniečiai namuose susitiks su vieną kartą šiame sezone jau įveiktu Maskvos srities „Chimki“ klubu, tuo tarpu sekmadienį ant Kauno halės parketo su Vilniaus „Lietuvos rytu“ žengs ir naujasis šios komandos įžaidėjas Š.Jasikevičius.

– Ką treneris akcentuoja artėjant rungtynėms su „Chimki“? – žurnalistai antradienį paklausė T.Delininkaičio.

– Pirmiausiai akcentas krinta ant nusiteikimo kovai – mes turime nusiteikti taip, kaip buvome nusiteikę prieš mačą su Vitorijos „Caja Laboral“. Tai yra vienas iš pagrindinių dalykų. Kaip vyrai nusiteiks, taip ir žaisime. Aišku, didelį dėmesį skiriame ir gynybai. Nepasakyčiau, kad per pirmas rungtynes Vieningojoje lygoje su „Chimki“ mūsų gynyba buvo ypatinga. Dirbame, analizuojame, o kaip išeis, parodys rungtynės ketvirtadienį.

– Tai, kad su varžovais iš Rusijos jau esate žaidę, taps pranašumu ar trūkumu?

– Sunku pasakyti. Tiesiog varžovų mes nesirenkame, su kiekviena komanda reikia žaisti. Nemanau, kad tai bus pliusas ar minusas.

– Ar praėjusį sezoną Maskvos srities „Chimki“ marškinėlius vilkėjęs Paulius Jankūnas pasidalijo patarimais, kaip žaisti su buvusiais jo komandos draugais?

– Paulius yra labai paslaptingas (juokiasi – red.). Aišku, jis pasako, kuris daugiau veržiasi, kuris daugiau metikas. Jis duoda mums patarimų.

– Ar jaučiasi, kad komandos pasitikėjimas savo jėgomis yra kur kas didesnis nei sezono pradžioje?

– Mes kiekvieną dieną vis geriname žaidimą. Komandos žaidėjai yra nusiteikę labai kovingai. Žinote, kai laimi rungtynes, ir nuotaika yra geresnė. Ji šiuo metu yra gera. Manau, kad tai išeis į naudą.

– O nebus per daug pasitikėjimo?

– Jo niekada nebūna per daug (šypsosi – red.)

– Ką galėtum pasakyti apie Š.Jasikevičiaus grįžimą į Lietuvą?

– Aš nieko apie tai negirdėjau.

– Šiandien buvo oficialiai išplatinta informacija, kad Š.Jasikevičius pasirašė sutartį su „Lietuvos rytu“. Kaip galėtumėte įvertinti šią žinią?

– Su stipriais, gerais varžovais žaisti yra malonu. Šarūnas yra didis žaidėjas ir jis tikrai labai daug padės „Lietuvos rytui“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius