-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 08

T.Pačėsas: „Dabartiniuose turnyruose kaupiu vertingą patirtį“

Lenkijos „Asseco Prokom“ krepšinio komandos vyriausiasis treneris Tomas Pačėsas savo tinklaraštyje VTB lygos interneto svetainėje prisipažino, kad jam tobulėti padeda nuolatinis darbas.
Oro uoste
Tomas Pačėsas / Aliaus Koroliovo nuotr.
Temos: 1 Tomas Pačėsas

Lenkijos klube įsitvirtinęs treneris teigė apie būsimą darbą pradėjęs galvoti dar tada, kai traumos nebeleido krepšinio aikštelėje praleisti tiek laiko, kiek norėjosi: „Aš esu iš tų senosios kartos žaidėjų, kurie į krepšinio aikštelę atėjo ne tam, kad uždirbtų daug pinigų, o iš didelės meilės šiam žaidimui. Kai supratau, kad tenka kažką aukoti, nes traumos neleidžia žaisti visa jėga, suvokiau, kad palikti krepšinio nenoriu. Trenerio darbas man leido likti krepšinyje. Ir dėl to nesigailiu“, – atvirauja krepšinio specialistas.

T.Pačėso teigimu, aukščiausio lygio trenerį nuo tiesiog krepšinio specialisto skiria nuolatinis noras mokytis ir tobulėti: „Tam, kad augčiau, padeda komandos dalyvavimas aukščiausio lygio turnyruose. Tokia praktika, kokią gauname VTB turnyre ir Eurolygos varžybose, yra labai vertinga. Manau, kad šie turnyrai padės atsiskleisti“, – sako treneris. 

Lapkričio 11 dieną 39-ąjį gimtadienį minėsiantis T.Pačėsas teigia, kad didžiausiais autoritetais vadintų Ettore Messiną, Duško Ivanovičių bei Željko Obradovičių. „Man teko matyti, kaip dirba daug ryškių žvaigždžių išugdęs Aleksandras Gomelskis. Iš jų visų tikrai galima ir būtina daug ko išmokti. Tačiau aš turiu savo stilių. Kiek kitaip žiūriu į krepšinį ir tikiu, kad mano filosofija duoda reikiamus rezultatus. Tačiau nuolatinis mokymasis suteikia galimybių augti. O mokytis aš tikrai nebijau“, – savo tinklaraštyje teigia 1996 m. Atlantos olimpinių žaidynių bronzinis prizininkas T.Pačėsas.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius