Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 16

Tarp pretendentų į Europos krepšininko vardą – Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis

„FIBA Europe“ tęsią kasmetinę tradiciją ir be geriausių Metų Europos krepšininkės ir krepšininko rinkimų bando įvardinti ir labiausiai išsiskyrusius jaunuosius (iki 22 metų) talentus. Šiemet tarp pretendentų pirmąkart per karjerą pateko ir Lietuvos jaunių rinktinės bei Gonzagos universiteto (JAV) aukštaūgis Domantas Sabonis, o tarp vyrų nominacijos – NBA „Toronto Raptors“ žaidėjas Jonas Valančiūnas.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

18 metų 208 cm ūgio legendinio Lietuvos krepšininko Arvydo Sabonio sūnus seka į vyrų krepšinį sėkmingai persikėlusio vidurio puolėjo Jono Valančiūno pėdomis, kuris pirmąkart šiam titului buvo nominuotas būdamas taip pat 18-os, tačiau tąsyk jis liko trečias. Tačiau jau kitais metais lietuvis dominavo, kuomet už nugaros paliko kylančią žvaigždę N. Mirotičių ir įtikinama persvara laimėjo rinkimus.

Šių metų rinkimuose už jaunąjį Europos talentą balsą  galite atiduoti ČIA.

Balsavimas vyks iki 2015-ųjų sausio 16-os dienos, o rezultatai, sudėti su ekspertų komisijos balsais, bus paskelbti sausio 19-28 dienomis.

Pernai šioje nominacijoje triumfavo dabartinis Kroatijos rinktinės ir Stambulo „Anadolu Efes" klubo lyderis kroatas Dario Šaričius.

Dešimtą kartą vykstančiuose geriausio jaunojo senojo žemyno žaidėjo rinkimuose J. Valančiūnas titulus iškovojo 2011-aisias ir 2012-aisias metais.

Į NBA išvykęs Jonas Valančiūnas kandidatuoja tapti geriausiu šių metų Europos krepšininku. Dėl geriausio Europos krepšininko vardo taip pat kovos: Alessandro Gentile, Bogdanas Bogdanovičius, Borisas Diaw, Dirkas Nowitzki, Goranas Dragičius, Milošas Teodosičius, Pau Gasolis, Sergio Rodriguezas ir Tony Parkeris.

Praėjusiais metais geriausiu krepšininku buvo išrinktas Tony Parkeris.

Balsuoti už vyrų kandidatūras gali ČIA.

 

VIDEO: FIBA sukurtas filmukas apie Domantą Sabonį
VIDEO: Jonas Valančiūnas „FIBA Europe“ rinkimuose

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius