Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 13 /14:36

Tarp šauktinių – žinomi sportininkai: Tautvydas Sabonis, Ričardas Berankis, Lukas Spalvis

Arvydo Sabonio sūnus Tautvydas Sabonis, geriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis, vienas geriausių pastarųjų metų jaunųjų futbolininkų Lukas Spalvis. Šie trys sportininkai pateko tarp daugiau nei 37 tūkst. jaunuolių, kuriuos Krašto apsaugos ministerija įrašė į šauktinių sąrašus.
Tautvydas Sabonis
Tautvydas Sabonis / Tomo Lukšio/Fotodiena.lt nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 12 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Papildyta 14:30 val.: Šauktiniais tapo ir ne vienas žinomas futbolininkas. Nyderlanduose rungtyniaujantis Vytautas Andriuškevičius, taip pat Tautvydas Eliošius („Kruoja“), Edvinas Girdvainis („Marabella“, Ispanija), Tomas Švedkauskas („Olhanense“, Portugalija), „Atlanto“ nariai Dovydas Norvilas ir Lukas Baranauskas, „Sūduvos“ gynėjas Vilmantas Bagdanavičius.

Papildyta 13 val.: Tarp šauktinių yra ir daugiau Lietuvos krepšininkų. Tai Virginijaus Šeškaus sūnus Domantas, rungtyniaujantis „Prienų“ komandoje, bei jo komandos draugas Dominykas Milka, „Dzūkijos“ įžaidėjas Paulius Dambrauskas, Ispanijoje žaidžiantis Marius Grigonis, „Lietkabelio“ snaiperis Mantas Kazonas, du „Pieno žvaigždžių“ krepšininkai – Evaldas Kairys ir Jokūbas Gintvainis.

Kauno šaukiamųjų sąraše net dešimtuoju numeriu įrašytas T.Sabonis, kurio gimimo data sutampa su Lietuvos krepšinio federacijos prezidento A.Sabonio sūnaus gimimo data – 1992 metų gegužės 5 d.

Vilniaus sąraše 4518 numeriu įrašytas R.Berankis, kurio gimimo data sutampa su geriausio Lietuvos tenisininko Ričardo Berankio gimtadieniu – 1990 metų birželio 21 d.

Taip pat Vilniuje 8552 numeriu įrašytas Danijos čempiono „Aalborg“ klube rungtyniaujantis ir jau Lietuvos futbolo rinktinėje žaidęs Lukas Spalvis. Jis gimęs 1994 metų liepos 27 dieną.

Primenama, kad neseniai A.Sabonis teigė, kad darys viską, kad jo sūnums netektų tarnauti kariuomenėje. Tada žurnalistai krepšinio garsenybės teiravosi apie jo jaunesnį sūnų Domantą, kuris šį sezoną sužibėjo NCAA lygoje.

23 metų 203 cm ūgio T.Sabonis šį sezoną žaidė Ispanijoje, Malagos „Clinicas Rincon“ komandoje.

Tuo tarpu R.Berankis neseniai iškovojo pirmąjį ATP čempiono titulą Lietuvos istorijoje, kai su gruzinu Tarmazu Gabašviliu laimėjo dvejetų turnyrą Hjustone. Lietuvs yra tarp 100 stipriausių pasaulio tenisninkų.

L.Spalvis pernai su „Aalborg“ komanda tapo Danijos čempionu ir taurės laimėtoju, sužaidė 4 rungtynes ir įmušė įvartį Lietuvos rinktinėje. Puolėjas neseniai atsigavo po sunkios kryžminių kelio raiščių traumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius