Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 12

Tarptautinės krepšinio stovyklos dalyvius Nidoje sveikino Seimo pirmininkas ir legendinis krepšininkas

Ketvirtus metus Nidoje vykstanti tarptautinė krepšinio stovykla „Team97 Nida Camp“ sulaukė ypatingo dėmesio ir pripažinimo. Stovyklos globėju tapo garsus krepšinio treneris, o dabar Seimo Pirmininkas Vydas Gedvilas.
Arvydas Macijauskas aplankė vaikų krepšinio stovyklą Nidoje.
Arvydas Macijauskas aplankė vaikų krepšinio stovyklą Nidoje.

„Kuomet man pasiūlė būti šios stovyklos globėju nė akimirkai nesuabejojau. Man svarbu, kad vaikai sportuotų, būtų aktyvūs, sveiki, būtų ugdomos jų stipriosios žmogiškosios savybės“, – kreipdamasis į stovyklos organizatorius ir dalyvius kalbėjo Seimo Pirmininkas V.Gedvilas.

Savo žiniomis Pirmininkas dalijosi su šiuo metu stovykloje dalyvaujančiais daugiau kaip pusę šimto jaunųjų krepšininkų ir trenerių iš 20 Europos šalių.

Didžiausios stovyklos Rytų Europoje „Team 97 Camp“ vadovas Giedrius Blockis pasidžiaugė, kad šiais metais pavyko ne tik pasikviesti ypatingai stiprų trenerių kolektyvą, tačiau ir rasti stovyklos globėją – mūsų šaliai nusipelniusį garsų trenerį V. Gedvilą, kuris mielai pasidalijo sukaupta patirtimi su jaunesniais kolegomis bei stovyklautojais.

Daugiau nei 200 vaikų pritraukusios „Team 97 Camp“ stovyklos treneris bei koordinatorius Andrius Brusokas pristatydamas dienotvarkę teigė, kad ši stovykla iš kitų išsiskiria praktinių ir teorinių užsiėmimų gausa: „ryte po mankštos prasideda individualūs krepšinio užsiėmimai, trunkantys dvi valandas.

Po jų vaikai dalyvauja 1x1 ir 3x3 krepšinio turnyruose. Po pietų treneriai anglų k. skaito 1 val. paskaitas vaikams apie kūno lavinimą, mitybą, sporto psichologiją, krepšinio teoriją.

Vėliau prasideda intensyvios 2 val. grupinės treniruotės salėje, lauko aikštelėje ir prie jūros. Po vakarienės vyksta varžybos 5x5, kurios ir užbaigia intensyvią 8 val. trunkančią treniruočių dieną“, – pasakojo A.Brusokas.

Nepaisant itin aktyvios dienotvarkės, stovyklos organizatoriai vaikus pradžiugino suorganizuodami susitikimą su legendiniu krepšininku Arvydu Macijausku.

Gausiomis ovacijomis ir aplodismentais sutiktas, pasaulyje „kalašnikovu“ vadinamas, krepšininkas bendraudamas su vaikais pažymėjo, kad tik didelės ambicijos siekiant tikslo, nuoširdus darbas ir noras nugalėti priešininkus leido jam pasiekti krepšinyje norimų rezultatų. Susitikimo metu krepšininkas išskyrė ir itin geras sąlygas vaikams tobulėti Nidoje – „Team97 Camp“ stovykloje – bei apgailestavo, kad anais laikais tokių galimybių niekas negalėjo jam suteikti.

Kalbėdamas apie fenomenalų pataikymą A.Macijauskas sakė, kad jam yra pavykę pataikyti daugiau nei 200 tritaškių iš eilės ir pabrėžė, kad „norint taikliai atakuoti krepšį, reikia tai daryti nuolat ir nepertraukiamai“.

Krepšininkas taip pat mielai priėmė pasiūlymą prisijungti prie „Team 97 Camp“ trenerių kolektyvo ir praktiniuose užsiėmimuose perteikti savo įgūdžius stovykloje esantiems vaikams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius