-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 03

Tel Avivo klubų derbyje – įžeidimų pliūpsnis: Guy Pnini pavadino kitą žydą naciu ir palinkėjo smegenų auglio

Izraelio krepšinio lygoje Tel Avivo „Maccabi“ klubo kapitonas Guy Pnini principiniame mače su Tel Avivo „Hapoel“ klubu aukštaūgį Jonathaną Skjoldebrandą pavadino naciu.
Guy Pnini
Guy Pnini / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Švedų ir žydų kraujo turintis J.Skjoldebrandas apie tai Izraelio krepšinio asociacijai (IBA) pranešė sekmadienį. Anot jo, „Maccabi“ klubo pergale pasibaigusiame mače G.Pnini jį išvadino necenzūriniais žodžiais ir rasistiniais pasisakymais.

„Kuomet jis mane dengė, Pnini pavadino mane naciu, palinkėjo smegenų auglio ir vėžio man ir mano tėvui, o pasisakymą užbaigė keliais „f“ raide prasidedančiais žodžiais“, – ofiaciali „Hapoel“ interneto svetainė cituoja J.Skjoldebrandą.

„Iš pradžių pagalvojau, kad kažko nesupratau, bet jis tęsė savo rasistinius komentarus. Dar nėra buvę, kad „Maccabi“ žaidėjas mane taip įžeidinėtų. Mes kalbame apie Izraelio nacionalinės komandos žaidėją, kuris pavadino mane naciu“, – netikėdamas pats savo žodžiais kalbėjo J.Skjoldebrandas.

Jeigu tai tiesa, G.Pnini gali sulaukti nemenkos bausmės – teigiama, kad krepšininko įžeidimus užfiksavo ir mačą filmavusios TV kameros. Užsienio žiniasklaida teigia, kad iš G.Pnini jau atimtas „Maccabi“ kapitono raištis. Yra siūlančių ir ekstremalių bausmių – diskvalifikuoti krepšininką iki sezono pabaigos ir nebeleisti žaisti Izraelio krepšinio rinktinėje.

„Nepateisinu jokių įžeidinėjimų kitos komandos žaidėjų atžvilgiu, ypač kuomet krepšinio aikštėje yra minimas Holokaustas. Aš pasitikiu IBA drausmės komisija, kuri priims tinkamą sprendimą“, – sakė Izraelio rinktinės treneris Arikas Shivekas.

Izraelio kultūros ir sporto ministras Limoras Livnatas teigė: „Likau nusivylęs G.Pnini elgesiu šiose rungtynėse. Jis peržengė visas nesportinio elgesio ribas. Tikiuosi, jog krepšininkas sulauks tinkamos bausmės“.

„Maccabi“ klubo atstovai kol kas jokių komentarų dėl komandos kapitono elgesio nepateikė.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius