-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 09

Tomas Masiulis Eurolygos jaunimo turnyro atrankos išvakarėse: tikslas tik vienas – laimėti turnyrą

Kauno „Žalgirio“ jaunieji krepšininkai rytoj pradės kovas Eurolygos jaunimo komandų atrankos turnyre – aštuoniolikmečių varžybos vyks Kauno „Žalgirio“ arenoje. „Žalgirio“ jaunimą į priekį ves Tomas Masiulis. Prieš kelerius metus su jaunaisiais krepšininkais dirbti pradėjusiam 1999-ųjų Eurolygos čempionui tai bus bene pats didžiausias išbandymas per kol kas neilgą trenerio karjerą, rašo dienraštis „Kauno diena“.
Kauno „Žalgirio“ arena
Kauno „Žalgirio“ arena / Eriko Ovčarenko nuotr.

Žalgiriečiai rungtyniaus A grupėje, kurioje susitiks su „Vaerlose BBK“ (Danija), „Topsportschool VBL“ (Belgija) ir Prahos „USK Future Stars“ (Čekija).

Grupės nugalėtojas kausis su B ketvertuko, kuriame rungtyniaus „Canarias Basketball Academy“ (Ispanija), Maskvos srities „Chimki“ (Rusija), Šalono „Elan Chalon“ (Prancūzija) ir Rygos VEF (Latvija) stipriausia komanda.

Čempionai gaus vienintelį kelialapį į pagrindinį turnyrą, kuris gegužės 10-13 d. vyks Stambule (Turkija) per Eurolygos finalo ketverto varžybas.

Kauniečiai sieks pakartoti ankstesnių metų triumfą. Pirmasis Eurolygos jaunimo turnyras buvo surengtas 2003-iaisiais Barselonoje. Jį tuomet laimėjo „Žalgiris“. Dar kartą jaunieji žalgiriečiai triumfavo 2007-aisiais Atėnuose.

– Kokios nuotaikos pasitinkate turnyrą? – „Kauno diena“ paklausė T.Masiulio.

– Manome, kad „Žalgirio“ garbę gins visi stipriausi žaidėjai, kuriuos turime. Nerimą kelia tik mūsų pagrindinio įžaidėjo Luko Lekavičiaus sportinė forma. Jis praėjusį mėnesį nesportavo dėl traumos, tačiau žinau, kad jis – tvirtas vyrukas ir labai juo pasitikiu. „Žalgiriui“ atstovaus perspektyviausi 1994 m. gimę Kauno krepšininkai. Penki iš jų žaidžia Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) rungtyniaujančioje „Žalgirio-Sabonio krepšinio centro“ komandoje, kiti – Arvydo Sabonio krepšinio mokyklos auklėtiniai, kuriuos treniruoja Arūnas Visockas, vieną vaikiną pasiskolinome iš „Tornado“ krepšinio mokyklos.

– Ar nesutrukdys tai, kad ekipa suburta iš keliems skirtingiems kolektyvams atstovaujančių krepšininkų?

– Visi vaikinai puikiai vienas kitą pažįsta, yra žaidę kartu, tad nemanau, kad turėtų kilti problemų.

– Kaip vertinate varžovus?

– Turnyro laukiame su nerimu, nes nežinome, ko tikėtis iš varžovų. Ekipų pavadinimai, atrodytų, nieko nesako, tačiau šiais laikais visi moka žaisti krepšinį. Pavyzdžiui, danų ekipoje „Vaerlose BBK“ žaidžia labai perspektyvus 211 cm vidurio puolėjas Rasmusas Larsenas. Kalbama, kad jau keli NBA klubai domisi šiuo talentu. Lengva tikrai nebus, tačiau visi puikiai suvokiame, kokiam garsiam vardui atstovausime. Žaisime namuose, pažadame kautis garbingai ir sieksime tik paties aukščiausio tikslo – vienintelio bilieto į pagrindinį turnyrą Turkijoje.

– Jau pirmąją varžybų dieną žaisite net dvejas rungtynes. Ar jauniems žaidėjams toks krūvis nebus per didelis?

– Varžybų sistema iš tiesų sudėtinga ir įdomi. Į finalą pateks tik grupės nugalėtojas, tad kiekvienas mačas – aukso vertės. Jei pirmąjį mačą pralaimėtume, viltys prasibrauti į finalą subliūkštų. Mūsų vaikinai – ambicingi, valingi, tikiu, kad supras, kad kiekviena dvikova – tarsi finalas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius