Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 08

Tomas Pačėsas ir Darius Maskoliūnas: Donatas Motiejūnas tiesiog pateko ne į jam skirtą klubą

Vienu perspektyviausių vadintam Lietuvos krepšininkui Donatui Motiejūnui NBA karjera klostosi ne taip, kaip jis tikėjosi. D.Motiejūnas „Houston Rockets“ komandoje gauna labai mažai žaisti ir jau ketvirtą kartą yra siunčiamas į NBA Plėtojimosi lygą. Lietuvos krepšinio treneriai Tomas Pačėsas ir Darius Maskoliūnas, dirbę su jaunuoju talentu, teigia, kad D.Motiejūnui tiesiog nepasisekė su klubu – krepšininkui netrūksta nei talento, nei sugebėjimų, nei inteligencijos.
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / Tomo Tumalovičiaus nuotr,/Krepšinio širdis

D.Maskoliūnas: Treneris neranda D.Motiejūnui vietos

„Kalbėdamas apie Donatą Motiejūną galėčiau pasakyti, kad jis labai daug dirba ir stengiasi. Aš tai pastebėjau pats dirbdamas su juo rinktinėje, taip apie jį kalba ir kiti“, – 23 metų 213 cm ūgio krepšininką apibūdino D.Maskoliūnas.

Tomo Tumalovičiaus nuotr./ Krepšinio širdis/Lietuvos krepšinio rinktinės treniruotė „Ježice“ arenoje – Darius Maskoliūnas
Tomo Tumalovičiaus nuotr./ Krepšinio širdis/Lietuvos krepšinio rinktinės treniruotė „Ježice“ arenoje – Darius Maskoliūnas

Ar negalėjo D.Motiejūnas įsivelti į konfliktą su „Rockets“ treneriu Kevinu McHale'u, todėl dabar yra „baudžiamas“?

Lietuvos krepšinio rinktinės trenerio asistentas tuo netiki: „Tikrai nemanau, kad tokią situaciją NBA galėjo nulemti vienokios ar kitokios krepšininko charakterio savybės. Mano manymu, tiesiog ne kiekvienam žaidėjui pavyksta „pataikyti“ į jam tinkamą komandą. Ne kiekvienam žaidėjui pasiseka dirbti su treneriu, kurio schemose jam yra vietos. Man susidaro įspūdis, kad „Rockets“ treneris paprasčiausiai neranda lietuviui vietos savo žaidimo plane. Ką padarysi, viskas nėra taip paprasta.“

Tikrai nemanau, kad tokią situaciją NBA galėjo nulemti vienokios ar kitokios jo charakterio savybės, – teigė D.Maskoliūnas.

„Na, NBA yra visai kitokia virtuvė. Ten klubai patys nusprendžia, ką jiems daryti su žaidėjais ir niekas ten nepacypaus“, – paklaustas, kodėl nematydami perspektyvų Hiustono ekipos vadovai su lietuviu pratęsė sutartį, atsakė D.Maskoliūnas.

Treneris svarstė, kad D.Motiejūno išsiuntimas į NBDL nėra blogai – ten lietuvis gali įrodyti, ko yra vertas, ir apskritai – pažaisti. Tačiau toliau, pasak jo, reikėtų galvoti apie komandos keitimą.

Ne vienas lietuvis nusvilo nuvykęs į JAV, gal ir D.Motiejūnui reikėjo likti Europoje? „NBA yra stipriausia krepšinio lyga pasaulyje ir visi nori ten žaisti. Mes dabar galime tik diskutuoti apie tai, kad Europoje galbūt Donatas būtų gavęs daugiau žaisti ir pan. Tačiau jis norėjo žaisti ten. Taigi ten dabar ir įrodinėja, kad jis turi žaisti NBA. Jis yra dar jaunas žaidėjas, ir pats nėra kvailas, ir turi žmonių, kurie gali jam patarti, ką daryti toliau. Taigi, manau, viskas bus gerai“ , – kalbėjo D.Maskoliūnas.

Treneris mano, kad tokie likimo smūgiai jaunojo talento neturėtų palaužti. „Jis turi patirties jau iš praėjusių metų ir, kiek žinau iš jam artimų žmonių, nenukabina nosies ir dirba toliau“, – teigė D.Maskoliūnas.

T.Pačėsas: legionieriaus karjera priklauso nuo trenerio

„Manau, tai labai gyvenimiška situacija. Aš taip pat tikėjausi, kad treneris jį įvertins: jo ūgį, jo asmeninius sugebėjimus – maniau, viskas bus gerai. Manau, kad jam paprasčiausiai nepasisekė su komanda. Bijau ką nors tokio sakyti, bet gal treneris jam jaučia kokią nors asmeninę antipatiją? Nors tikrai nenorėčiau taip galvoti“, – svarstė T.Pačėsas, D.Motiejūną treniravęs Gdynės „Asseco Prokom“ klube.

Tomas Pačėsas
Tomas Pačėsas

„Jam reikėtų susėsti su agentu ir kalbėtis, nei antrus metus sėdėti ir laukti savo šanso. Taip – gauni pinigus, bet kiekvienas tikras sportininkas nori save realizuoti. Manau, jam tikrai reikėtų ieškotis kitos komandos, net jei ji bus ir silpnesnė – nieko blogo tame nematau. Svarbiausia, kad Donatas gautų žaidybinio laiko“, – pridėjo treneris.

Nereikia jokiu būdu žiūrėti į tai, kaip į patyčias. Žaidėjas atstovauja klubui ir jis sprendžia, kur žaidėjui geriau tobulėti – klubas moka jam pinigus, –  teigė T.Pačėsas.

Jis taip pat pabrėžė, kad krepšininko karjera labai priklauso nuo trenerio, o NBA strategus T.Pačėsas vertina labai kritiškai.

Buvęs D.Motiejūno treneris neabejojo, kad šie sunkumai jaunojo talento nepalauš: „Aišku, tai yra sunku ir nemalonu, bet Donatas susiduria su tuo ne pirmą kartą, todėl, manau, kad tai jį tik užgrūdins.

Nereikia jokiu būdu žiūrėti į tai, kaip į patyčias. Žaidėjas atstovauja klubui ir jis sprendžia, kur žaidėjui tobulėti – klubas moka jam pinigus. Nereikia to priimti kaip neigiamo dalyko, reikia palaikyti Donatą.“

T.Pačėsas netiki, kad Lietuvos aukštaūgis galėtų  konfliktuoti su „Rockets“ treneriu: „Aišku, Donatas yra ambicingas sportininkas, bet drauge ir labai inteligentiškas bei tolerantiškas žmogus, todėl nemanau, kad galėjo kilti konfliktas tarp jo ir trenerio Kevino McHale'o. Iš Donato pusės – tikrai ne. Aišku, galime daryti visokiausių prielaidų, bet abejočiau tuo. Kaip ten yra, žino tik pats D.Motiejūnas ir jam artimi žmonės.“

Vis dėlto treneris buvo nusiteikęs optimistiškai ir teigė, kas D.Motiejūnui tereikia pakeisti klubą: „Geriausias sprendimas būtų sėsti su agentu ir ieškoti kitos komandos. Jeigu šiai komandai jis neproduktyvus, gal kita ekipa ieško būtent tokios pozicijos žaidėjo ir lietuvis galėtų ten atsiskleisti.“

JAV žiniasklaida praneša, kad „Rockets“ klubas jau pradėjo ieškoti D.Motiejūnui naujos komandos NBA. Jis gali būti parduotas arba išmainytas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius