Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 11

„Žalgirio“ treneriu per plauką netapęs Kęstutis Kemzūra: esu išrankus pasiūlymams

Lietuvos krepšinio rinktinės treneris Kęstutis Kemzūra vis dar neturi konkrečių pasiūlymų iš krepšinio klubų, tačiau rankų sudėjęs nesėdi. Kol stratego agentai ieško galimų variantų, K.Kemzūra ruošiasi artėjančiam olimpiniam atrankos turnyrui. Pats treneris prisipažįsta, kad nėra tikras, ar šiuo metu norėtų pasinerti į klubinį krepšinį.
Kęstutis Kemzūra
Kęstutis Kemzūra / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Dalyvaudamas „BasketNews.lt“ surengtoje konferencijoje, K.Kemzūra pasakojo, kad buvo labai arti susitarimo su Kauno „Žalgiriu“. „Sutartį reikėjo patvirtinti parašais, tačiau mano atveju, tas padaryta nebuvo. „Žalgiris“ pasirinko kitą kandidatūrą ir, matyt, kito stratego sąlygos klubui pasirodė priimtinesnės. Derybos su manimi buvo vedamos, tačiau mes neradome bendrų sąlyčio taškų“, – kalbėjo Lietuvos rinktinės strategas.

Po Europos krepšinio čempionato K.Kemzūra ilsėjosi, bet iš Lietuvos išvykęs nebuvo. Jis neslepia, kad jau pasiilgo krepšinio, todėl šiuo metu seka visas krepšinio naujienas, sistemina informaciją ir ruošiasi artėjančiai vasarai su Lietuvos rinktine. 

K.Kemzūros darbais klubiniame krepšinyje užsiima agentūra, tačiau pats strategas abejoja, ar vertėtų įpusėjus sezonui pasirašyti sutartį su nauju klubu.

„Aš savęs klausiu, ar turėčiau dabar kažką treniruoti. Žinoma, viskas priklausys nuo pasiūlymų, tačiau aš tapau išrankesnis (šypsosi). Šiai dienai konkrečių pasiūlymų nėra, bet Europoje jau vyksta trenerių kaita. Man rūpi daugelis faktorių ir, anaiptol, svarbiausi ne pinigai. Svarbu, kokia tai šalis, koks laikotarpis, kokie klubo tikslai ir kokios galimybės juos pasiekti, kokiame turnyre žaidžia komanda, kokia jos situacija ir pan.

Žinote, eiti į komandą sezono viduryje yra labai sudėtinga. Turi būti kaip gaisrininkas, nes eini ten, kur kažkas negerai. Eini taisyti, o ne visada gali taisyti. Ne visada yra ir laiko taisyti. Galbūt komplektacija nėra tokia, kuri atitiktų tavo supratimą ir žaidimo filosofiją. Žodžiu, begalės niuansų, kurie sukelia dvejones“, – „BasketNews.lt“ konferencijoje pasakojo K.Kemzūra.

„Kontraktą Krasnodare aukojau vardan rinktinės. Vardan to, kad atsiribočiau nuo visko ir būčiau tik su rinktine. Nors puikiai žinojau, kad vėliau, pasibaigus čempionatui, bus sunku rasti darbą.“

Paklaustas, ar įsivaizduoja save moterų krepšinyje K.Kemzūra papurtė galvą, tačiau ateityje norėtų dirbti su vaikais. „Turėjau galimybę būti moterų krepšinyje, bet ten visai kita specifika ir aš bent jau šiai dienai savęs moterų krepšinyje nematau. Vaikų treniravimas man būtų didelis iššūkis ir kuomet baigsiu karjerą profesionaliame sporte, kodėl gi ne? Vaikų krepšinyje nėra greitų rezultatų, tačiau toks darbas savotiškai „veža“, – šypsojosi K.Kemzūra.

Vis dėlto, šiuo metu K.Kemzūros mintys sukasi apie rinktinę. Treneris viliasi, kad Lietuvai pavyks laimėti konkursą ir rengti 2012-ųjų Londono olimpinių žaidynių atrankos krepšinio turnyrą.

„Būtų gerai žaisti namuose. Prie savų sirgalių, prie tokio palaikymo. Juk turime puikių bazių, o ir po Europos čempionato dar esame „šilti“. Organizacinis darbas buvo nepriekaištingas ir manau, kad yra verta bandyti rengti šį turnyrą. Mūsų šansai yra geri“, – tvirtino K.Kemzūra.

Krepšinio specialistas tikisi, kad prie Lietuvos rinktinės galės prisijungti Jonas Mačiulis ir Linas Kleiza, jaunesni žaidėjai per šį sezoną įgys daugiau patirties ir mūsų šalies komandai pavyks atstovauti Lietuvai olimpinėse žaidynėse.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius