Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 16

Trys didžiausi pasaulio pokerio tinklai įsivėlė į sukčiavimo skandalą. Tarp jų – Lietuvos krepšinio rinktinės rėmėjai

Trys didžiausi pasaulio internetinio pokerio tinklai – PokerStars.net, Full Tilt Poker bei Absolute Poker Jungtinėse Amerikos Valstijose yra kaltinami machinacijomis, praneša Reuters, Wall Street Journal bei kitos spaudos institucijos. Kaltinimai pateikti vienuolikai asmenų, įskaitant minimų tinklų įkūrėjus.
Pokeris
Pokeris / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Pokerio tinklai federalinių pareigūnų yra kaltinami pažeidę JAV internetinių lošimų įstatymus, apgaudinėję lošimų priežiūros tarnybas bei bankus, apeidinėję JAV įstatymus, draudžiančius bankams bei kreditinių kortelių firmoms aptarnauti pinigų srautus interneto lošimuose.

Wall Street Journal rašo, kad trys pokerio tinklai kaltinami sukčiavimu, pinigų plovimu ir interneto lošimų pažeidimais.

Teisėtvarkos pareigūnų veiksmai yra nukreipti prieš internetinius lošimus JAV. Ten jie yra uždrausti nuo 2006 metų. 2009 metų pabaigoje JAV bankai ir finansinės institucijos aptiko naują schemą, pagal kurią pokerio tinklai įtikino mažesnius ir turinčius problemų bankus, atlikinėti mokėjimus mainais už multimilijonines investicijas į jų bankus.

Wall Street Journal skelbia, kad JAV pareigūnai ėmėsi sankcijų prieš 76 sąskaitas bankuose 14 šalių. Šios sąskaitos yra siejamos su minimais pokerio tinklais. Pareigūnai nori išieškoti net 3 milijardus USD baudų už pinigų plovimą ir kitus pažeidimus.

PokerStars.nets pokerio klientus šiuo metu pasitinka tokia žinute:
„Turbūt jau girdėjote, kad mes uždarėme žaidimą iš tikrų pinigų žmonėms, esantiems JAV, dėl ten vykstančių teisinių procesų. Šie procesai neturės jokios įtakos jūsų galimybei toliau naudotis mūsų paslaugomis. Norime užtikrinti, kad žaidėjų lėšos yra saugios ir nerimauti nėra pagrindo. Visiems ne JAV esantiems klientams veikla bus vykdoma, kaip visada.

PokerStars tinklapis buvo perkeltas į www.pokerstars.eu ir mūsų pagalbos elektroninio pašto adresas dabar yra support@pokerstars.eu. Atsiprašome savo žaidėjų dėl bet kokių nepatogumų, kilusių dėl šių įvykių. Prašome suprasti, kad šiuo metu gauname labai didelius laiškų kiekius, tad atsakymų laikas yra ilgesnis. Mes atsakysime į žaidėjų laiškus, kai tik spėsime. Ačiū jums už kantrybę ir supratingumą šiuose reikaluose".

Full Tilt Poker skelbia:

„Full Tilt Poker kompanija tiki, kad interneto pokeris yra legalus – šią poziciją taip pat palaiko kai kurie iš šviesiausių JAV teisės protų. Full Tilt Poker visuomet nuosekliai saugojo žaidimo vientisumą ir laikėsi įstatymų.“

JAV teisingumo departamentas išplatino kaltinimus 11 asmenų: Isai Sheinbergui, Raymondui Bitarui, Scottui Tomui, Brentui Beckley, Nelsonui Burtnickui, Paului Tate, Ryanui Langui, Bradley Franzenui, Ira Rubinui, Chadui Elie ir Johnui Campos.

Manheteno prokuroras Preetas Bharara kaltinime rašo: „Teigiama, kad šie kaltinamieji sugalvojo ir vykdė gudrią kriminalinio sukčiavimo schemą, taip pat apgaudinėdami kai kuriuos JAV bankus ir sėkmingai papirkdami kitus, kad užsitikrintų nenutrūkstamus milijardinius nelegalaus lošimo pelno srautus. Be to, mes teigiame, kad jų nuolatiniai lošimo įstatymų pažeidinėjimai taip pat sukėlė masinį pinigų plovimą ir bankų sukčiavimą. Užsienio kompanijos, kurios nusprendžia veikti JAV nėra atleistos nuo įstatymų, kurie jiems nepatinka, vien dėl to, kad jie nenori atsiriboti nuo savo pelno.“
Federalinio tyrimų biuro (FBI) atsakingoji direktoriaus pavaduotoja Janice K. Fedarcyk teigė: “Šie kaltinamieji, puikiai žinodami, kad jų verslas su JAV klientais ir JAV bankas yra nelegalus, bandė pastatyti melo sieną. Jie melavo bankams apie tikrąjį jų verslo pobūdį. Tuomet, kai kurie iš šių asmenų įtikino bankus apeiti įstatymus už mokestį. Kaltinamieji pastatė viską, kad galėtų tęsti savo nelegalios schemos veiklą ir jie pralošė.“

Bent 3 milijardų dolerių bauda už pinigų plovimą bus skirta pokerio kompanijoms ir kaltinamiesiems. Remiantis kaltinimu, J.Campos ir Ch.Elie buvo suimti penktadienio rytą Las Vegase. Franzenas yra laukiamas teisme balandžio 19 dieną, kur jis išklausys kaltinimus. Visi kiti – Scheinbergas, Bitaras, Burtnickas, Tate, Tomas, Beckley, Rubinas ir Langas – nebuvo suimti nes jie yra ne JAV. Pietų Niujorko prokuratūra dirba su užsienio teisėsaugos institucijomis bei Interpolu, siekdama juos suimti.

Šių metų vasario 11 dieną buvo oficialiai paskelbta, kad PokerStars.net pratęsė rėmimo sutartį su Lietuvos krepšinio federacija bei tapo vienu iš pagrindinių Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės rėmėju.  
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius