-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 04 14

Už teisėjo ir homoseksualų įžeidimą Kobe Bryantui skirta šešiaženklė bauda

Los Andželo „Lakers“ ir Nacionalinės krepšinio lygos NBA žvaigždė Kobe Bryantas savo kišenę paplonins 100 tūks. JAV dolerių. NBA čempionės lyderis baudą gavo už tai, kad antradienio rungtynėse su San Antonijaus „Spurs“ ekipa teisėją nepagarbiai pavadino seksualinių mažumų atstovu.
Kobe Bryantas
Kobe Bryantas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Televizijos kameros užfiksavo homofobiškus K.Bryanto žodžius, kai šiam teisėjas skyrė pražangą. Krepšininkas po gautos baudos įsiuto, tačiau teisėjas Bennie Adamsas nereagavo į priekaištus. Būtent tada televizijos žiūrovai išvydo, kaip K.Bryantas, nesulaukęs dėmesio, jį pavadino „ped...stu“.

Pats žaidėjas po šio incidento apgailestavo ir tikino, kad jo elgesį išprovokavo „įsiūtis žaidimo įkarštyje“: „Nepriimkite šio žodžio tiesiogiai. Tai, ką aš pasakiau, tikrai nesusiję su mano jausmais gėjams ar lesbietėms ir nebuvo skirti jiems įžeisti“, – kalbėjo K.Bryantas po to epizodo dar sviedęs kėdę ir rankšluostį.

NBA komisaras Davidas Sternas teigė, kad toks K.Bryanto elgesys yra „nederamas ir nepateisinamas“.

„Toks elgesys negali  būti toleruojamas, nors aš suprantu, jog krepšinis – emocionalus žaidimas. Skyriau Kobe 100 tūkstančių dolerių baudą“, – sakė D.Sternas. Tiesa, per vienerias rungtynes NBA žvaigždė uždirba net 300 tūkstančių JAV.

Atsiprašymo iš K.Bryantos pareikalavo ir gėjų teisių gynėjai, kurių pranešime teigiama: „Kobe Bryantui turėtų būti gėda, nes jį stebi milijonai žmonių. Jam nederėtų vartoti tokią bjauriai žeidžiančią kalbą.“
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius