Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 23 /17:17

Užtikrinta trečioji vieta Vokietijoje: „Žalgiris“ nugalėjo „Bayern“ – 74:58

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai draugišką keturių komandų turnyrą Vokietijoje pradėjo nesėkme, bet užbaigė pergale. Kovoje dėl trečiosios vietos kauniečiai įveikė krepšinio žemėlapyje anaiptol ne tokią garsią ekipą kaip futbole – Miuncheno „Bayern“.
Mindaugas Kuzminskas
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 Beko

Žalgiriečiai turėjo iniciatyvą beveik visą mačą ir nugalėjo šeimininkų komandą – 74:58 (21:15, 22:15, 15:16, 16:12). Ši pergalė LKL čempionams – penktoji ikisezoninėse rungtynėse.

Lūžis sustikime su Vokietijos ekipa įvyko antrajame kėlinyje. „Žalgiris“ su Pauliumi Jankūnu ir Tremmellu Dardenu spurtavo 11:0 ir atitolo – 32:17. Po Tado Klimavičiaus tritaškio komandas skyrė net 16 taškų (35:19), būtent tokiu skirtumu kauniečiai ir laimėjo šias rungtynes. 

  • Pirmasis kėlinys

Pirmieji savo taškų sąskaitą atidarė pelnė vokiečiai, tačiau Kauno „Žalgiris“ atsakė šešiais taškais be atsako (6:2). „Bayern“ pasivijo svečius, bet kauniečiai  po keturių tikslių M.Popovičiaus baudos metimų vėl kiek atitrūko (10:6). B.Thomas dėjimu iš viršaus ir realizuotu baudos metimu išvedė „Bayern“ į priekį (13:12), bet tuomet iššovė tolimoji žalgirčių artilerija – 19:15. T.Klimavičius tiksint paskutinėmis sekundėmis pataikė dvitaškį ir „Žalgiris“ įgijo rekordinį pranašumą – 21:15. 

  • Antrasis kėlinys

Iniciatyvos ėmėsi T.Dardenas – jo tritaškis ir penki taškai iš eilės sukrovė  „Žalgiriui“ dviženklį pranašumą (28:17). Vos per dvi minutes kauniečiai surinko 9 taškus, o varžovams leido įmesti du (30:17). Svečių spurtas tęsėsi, o skirtumas vis augo (35:19). Keletą minučių žalgiriečių puolimas strigo ir persvara truputėlį aptirpo – 37:25. Į žaidimą sėkmingai įsiliejo M.Kuzminskas, o „Žalgiris“ antrąjį ketvirtį užbaigė pirmaudamas 13 taškų skirtumu (43:30).

  • Trečiasis kėlinys

K.Lavrinovičius ir R.Benzingas apsikeitė tolimais metimais, o įpusėjus kėliniui „Žalgiris“ išsaugojo 13 taškų pranašumą (50:37). Likus kelioms minutėms svečiai atidavė iniciatyvą priešininkams – J.Jagla pataikė tritaškį, „Žalgiris“ dukart suklydo puolime ir dviženklės persvaros nebeliko – 54:46. Ją susigrąžinti ir kėlinį sėkmingiau užbaigti kauniečiams padėjo nesportinė „Bayern“ pražanga – 58:46.

  • Ketvirtasis kėlinys

Beveik dvi minutes trukusią taškų sausrą nutraukė M.Kuzminsko metimas iš vidutinio nuotolio – 60:46, o aikštėje vyravo gana lėtas, pozicinis žaidimas. Po M.Popovičiaus tritaškio nutrūko trumpalaikis „Bayer“ spurtas – 66:54 ir persvara vis dar buvo saugi. Žalgiriečių žaidime pasipylė klaidos, tačiau tai nesukliudė pasiekti užtikriną pergalę – 74:58.

„Žalgiris“: Marko Popovičius 11, Tremmellas Dardenas 10, Mindaugas Kuzminskas ir Oliveris Lafayette‘as po 9.

„Bayern“: Janas Jagla 12, Brandonas Thomasas ir Yotamas Halperinas po 9, Tyrese‘as Rice‘as 7.

 

zalgiris.lt nuotr./Apailimas
zalgiris.lt nuotr./Apšilimas

***

„Žalgiris“ iki šeštadienio popietės ikisezoninėse rungtynėse žygiavo be pralaimėjimų, tiesa, Supertaurės varžybose sužaidė lygiosiomis su Vilniaus „Lietuvos rytu“. Miunchene organizuojamas BEKO taurės turnyras apkarto jau po pirmojo susitikimo – LKL čempionai 57:75  nusileido Stambulo „Besiktas“ ekipai.

Kitame pusfinalyje Maskvos CSKA 87:66 sutriuškino šeimininkus „Bayern“, todėl finale, visada Lietuvos žiūrovų dėmesio sulaukiančios akistatos tarp Kauno ir Maskvos komandų, neįvyko.

Šeštadienį ir sekmadienį žalgiriečiams padėti negalėjo Mantas Kalnietis, Rimantas Kaukėnas ir Robertas Javtokas. 

Žalgiris“ – „Besiktas“ rungtynių reportažas:

VIDEO: Beko's tournament, Munich: Besiktas JK 75-57 Zalgiris Kaunas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius