Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 19

Vaidas Čeponis: Aštriausi „Lietuvos ryto“ ginklai – jaunystė ir greitis

Jauni, alkani pergalių, talentingi ir pigūs. Taip galima apibūdinti dauguma Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšinio ekipos naujokų. Sostinės klubas dažniausiai pasižymi protingu komandos komplektavimu. Ne išimtis – ir šis sezonas. Naujų žaidėjų kainos ir kokybės santykis vėl yra kone idealus.
Rungtynių akimirka
"Lietuvos ryto" sezono pirkiniai pigūs, bet su perspektyva. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Bankrutavus „Snoro“ bankui ir suplonėjus „Lietuvos ryto“ piniginei, vilniečiai negalėjo sau leisti įsigyti krepšininkų su skambiomis pavardėmis. Tačiau „Lietuvos rytui“ pavyko prisivilioti būrį neblogo lygio žaidėjų.

Vilniečių sudėtis šį sezoną, ko gero, kiek prastesnė nei praėjusį, bet tai jokiu būdu nereiškia, kad komanda žais blogiau nei pernai.

Nors „Lietuvos rytas“ neteko Jono Valančiūno, Tyrese’o Rice’o, Lawrence’o Robertso, tačiau šalies vicečempionai turi pakankamai potencialo, kad Eurolygoje patektų į kitą etapą, o LKL pirmenybėse, jei ne įveiktų, tai bent padraskytų akis Kauno “Žalgiriui” kovoje dėl Lietuvos čempiono titulo. 

Nemanja Nedovičius, Leonas Radoševičius, Janis Blūmas – solidūs „Lietuvos ryto“ pirkiniai. 21 metų Serbijos krepšinio perlas N.Nedovičius – neeiliniu talentu apdovanotas įžaidėjas. Ir atakuojančiu gynėju galintis rungtyniauti krepšininkas yra nepaprastai staigus, greitas, pasižymi kone idealiu driblingu, geru aikštės matymu. Tiesa, šiek tiek šlubuoja jo tolimas metimas.

Nemanja Nedovičius, Leonas Radoševičius, Janis Blūmas – solidūs “Lietuvos ryto” pirkiniai. 

22 metų L.Radoševičiui kaip vidurio puolėjui stinga centimetrų (208 cm), bet jis universalus aukštaūgis: greitai bėga, sugeba pataikyti iš vidutinio nuotolio, neblogai grumiasi dėl atšokusių kamuolių.

„Lietuvos rytas“ praėjusį sezoną iš esmės turėjo tik vieną tikrą snaiperį – Steponą Babrauską. Dabar įsigijo dar vieną puikų metiką – latvį Janį Blūmą. Šis gali ne tik taikliai šaudyti iš toli, bet ir draskyti varžovų gynybą prasiveržimais.

Priekinės linijos gretas papildė bulgaras Dejanas Ivanovas. Galingo kūno sudėjimo sunkusis puolėjas šauniai kaunasi “po lenta”, gali pasistumdyti su varžovais, bet puldamas iš esmės sugeba pataikyti tik iš po krepšio. Aišku, meistriškumu jis neprilygsta L.Robertsui.

Naudos turėtų duoti ir Deividas Dulkys, kuris, kaip ir N.Nedovičius, išsiskiria įspūdingu greičiu ir šuoliu. D.Dulkys gali bet kada įskraidinti ir tolimą bombą į varžovų krepšį. Tik, žinoma, jam dar reikės laiko apsiprasti su europinio krepšinio ypatumais.

Taigi „Lietuvos ryte“ šį sezoną labai daug jaunų ir greitų krepšininkų. Vyriausias žaidėjas – 30-metis J.Blūmas, kuris dar neprarado greičio ir staigumo savybių.

Jei treneriui Aleksandrui Džikičiui pavyks sustyguoti komandinį žaidimą, nuojauta kužda, kad vilniečiai gali nukauti ne vieną turtingesnį ir sudėtimi stipresnį klubą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius