Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 17

VDU krepšininkai turnyro Romoje nugalėtojai

Penktadienį daugkartiniai LSKL čempionai ir tarptautinių turnyrų nugalėtojai VDU krepšininkai Romoje iškovojo jau šeštąjį trofėjų iš tiek pat galimų. Ne stipriausios sudėties surinkti krepšininkai finale įveikė Prahos (Čekija) universiteto krepšininkus. Rungtynėse iš keturių kėlinių, po aštuonias minutes, kauniečiai nugalėjo rezultatu 37:27. Naudingiausiu finalo krepšininku tapo M. Užupis. Šis pelnė 14 taškų.
VDU krepšinio rinktinė
VDU krepšinio rinktinė / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Roma Krepšinis

Kelias iki finalo lengvas nebuvo. Aštunfinalyje sunkiai įveikti Liublianos (Slovėnija) krepšininkai 29:22. Šiose varžybose slovėnai visas varžybas alsavo lietuviams į nugaras. Tačiau, lemiamu momentu pataikytas, komandos kapitono, L. Krivicko tritaškis, užtvirtino pergalę.

Pusfinalyje, VDU susitiko su Belgrado (Serbija) universiteto krepšininkais. Nors rezultatas 35:20, tačiau tai neatspindi varžybų įtampos. Vis tik, komandą į priekį vedęs M. Užupis, neleido serbams prisivyti mūsų krepšininkų.

Trenerio A. Juknevičiaus komentaras: „Nors serbai ir slovėnai buvo stipresni nei čekai, tačiau finalo įtampa darė savo. Buvo daug klaidų gynyboje, perduodant kamuolį, po ko čekai pelnydavo lengvus taškus. Gerai, kad finalas buvo nebe du kėliniai po dešimt minučių, o keturi po aštuonias. Tai leido ištaisyti klaidas ir perlaužti rungtynių eigą savo naudai. Norėčiau išskirti komandos kapitoną L. Krivicką, kuris atidavė daug jėgų, gerai vadovavo komandai ir paskutines dvi varžybas žaidė be keitimų.“

VDU krepšininkai apgynė, praėjusiais metais iškovotą, šio turnyro titulą. Tai jau šeštasis šios komandos trofėjus, taip pat šiemet laimėta: LSKL reguliarus sezonas, LSKL čempionų titulas, turnyro Izraelyje „Friendship games“, Europos universitetų žaidynių ir SELL žaidynių nugalėtojų vardai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius