-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 05 08

„VIČI-Aisčių“ treneris Mantas Šernius Kauno merui Andriui Kupčinskui: „Jei pasikvieti į svečius, tai pavaišink“

Kauno „VIČI-Aistės“ vasaros atostogas pasitiko dviprasmiškomis nuotaikomis. Eilinį kartą Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) čempionėmis tapusios krepšininkės nėra tikros, ar kitą sezoną galės varžytis Eurolygoje.
Rungtynių akimirka
Mantas Šernius / A.Didžgalvio nuuotr.

Prieš du metus iš Vilniaus į Kauną persikėlusiai komandai šiemet buvo gerokai apkarpyta savivaldybės parama. Klubo atstovai Kauno merą Andrių Kupčinską kaltina žodžio nesilaikymu ir užsimena apie grėsmę: Lietuva gali prarasti komandą moterų Eurolygoje.

Šiemet „VIČI-Aistėms“ iš miesto biudžeto numatyta skirti vos 100 tūkst. litų, nors kviesdami ekipą į Kauną politikai žadėjo po 0,5 mln. litų paramą kasmet. Tuo tarpu šį sezoną vien už savivaldybei priklausančios sporto halės nuomą „VIČI-Aisčių“ klubas turėjo sumokėti net 84 tūkst. litų.

Komandos vyriausiasis treneris Mantas Šernius teigia, kad norint būti konkurencinga komanda Eurolygoje, klubo biudžetas turi būti bent dvigubai didesnis nei šiemet. Šį sezoną „VIČI-Aisčių“ biudžetas siekė apie 2 mln. litų.

Kauno ekipa LMKL čempione šiemet tapo kaip niekad sunkiai – finalo serijoje „VIČI-Aistės“ 3:2 palaužė Vilniaus „Kibirkšties-Tichės-IKI“ pasipriešinimą.

„Nuo tuo, kad serija buvo ilga, laimėjo tik žiūrovai, sirgaliai. Nesame pikti. Tai buvo šaunu ir tai tik papuošė čempionatą“, – teigė M.Šernius.

Lietuva privalo išlaikyti bent vieną moterų Eurolygos klubą. Tai nediskutuotinas klausimas. Privalo. Kaip tai padaryti, reikės susėsti, įskaitant ir federaciją, ir spręsti.

- Treneri, kodėl serijai prireikė visų penkių rungtynių?  „Kibirkštis-Tichė-IKI“ pasitempė ar „VIČI-Aistės“ žaidė žemiau galimybių ribos?

- Turėjome labai ilgą sezoną, sužaidėme labai daug rungtynių. Jautėmės stipresni, tačiau psichologinė būsena nulėmė, kad pralaimėjome pirmąsias rungtynes, o vėliau vilnietes lydėjo sėkmė. Mums tiesiog pritrūko psichologinio nusiteikimo.

- Jau dabar daug kalbama apie sunkumus, su kuriais komanda gali susidurti kitą sezoną...

- Susidursime, nes Kauno miestas nepalaiko mūsų. Tai jų reikalas, kaip jie pildo savo pažadus. Viskas priklausys nuo jų požiūrio ir mūsų klubo reikalingumo.

Lietuva privalo išlaikyti bent vieną moterų Eurolygos klubą. Tai nediskutuotinas klausimas. Privalo. Kaip tai padaryti, reikės susėsti, įskaitant ir federaciją, ir spręsti.

- Klubas iš pradžių tapo nereikalingas Vilniui, dabar – Kaunui... Gal vėl teks ieškoti kito miesto?

- Viskas būtų gerai, jeigu vyrai elgtųsi vyriškai. Jei pasikvieti į svečius, tai pavaišink. Viskas krenta ant Kauno mero. Pats girdėjau jo žodžius, kuriais jis kvietė komandą į Kauną. Bet lai tai lieka jo sąžinei.

- Ar įmanoma išlaikyti komandą, jei miestas nepadės?

- Išlaikyti įmanoma, bet klausimas – kokiame lygyje? Šiemet biudžetas buvo labai kuklus, ir papuolę į stiprią Eurolygos grupę neatrodėme gerai. Nors buvo ir rimtų pergalių. Mano nuomone, optimalus komandos biudžetas būtų apie 4 mln. litų. Būtinai reikia kelių žaidėjų iš už Atlanto.

A.Didžgalvio nuuotr./Rungtynių akimirka
A.Didžgalvio nuuotr./Rungtynių akimirka

- Kurios „VIČI-Aisčių“ žaidėjo šį sezoną patobulėjo labiausiai?

- Neišskirčiau nė vienos žaidėjos. Tobulėjome kaip komanda. Atskirai mes mažai tobulėjome, nes norint tobulėti individualiai, reikia atlikti daug individualaus darbo. O sezonas buvo ilgas ir nebuvo nė vienos savaitės, kad turėtume tik vienerias rungtynes. Būdavo po dvi tris rungtynes per savaitę. Treniruotėms turėjome mažai laiko.

- Kas vis dėlto atsitiko Vaida Sipavičiūtei, kuri, nors ir nedaug šį sezoną žaidė, paprašė poilsio ir atsisakė atstovauti Lietuvos rinktinei?

- Komandoje buvo trys stiprios vidurio puolėjos, kurios konkuravo tarpusavyje. Vaida šiek tiek psichologiškai pavargusi nuo krepšinio ir dėmesio. Ji žino savo minusus, esame apie tai kalbėję su ja. Kiek žinau, ji nežais rinktinėje, kad galėtų tobulinti savo asmenines spragas. Manau, per vasarą ji tikrai padirbės ir kitą sezoną matysime ją visai kitos formos. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius