-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 10

„Viči-Aistės“ pasiryžusios išlaikyti Algirdo Paulausko auklėtinių egzaminą Eurolygoje

Stipriausia moterų krepšinio komanda Lietuvoje – Kauno „VIČI-Aistės“ jau rytoj (01.11) pratęs kovas Eurolygoje. Lietuvių varžovėmis bus Jekaterinburgo UMMC krepšininkės, kurioms pirmajame rate kaunietės nusileido rezultatu 49:85. Mintimis apie artėjančias rungtynes pasidalino abiejų ekipų treneriai – Mantas Šernius bei Algirdas Paulauskas.
M.Šernius ir A.Paulauskas
M.Šernius ir A.Paulauskas / Fotodiena.lt/R.Dačkus

„VIČI-Aisčių“ vyriausiasis treneris M.Šernius pagarbiai atsiliepė apie būsimas varžoves bei pripažino, jog jo auklėtinėms motyvacijos netrūks.

„Šių rungtynių favoritas - aiškus. Jekaterinburgo komanda turi labai daug gerų žaidėjų, jų puolimo arsenalas yra labai platus. Manau, tai viena stipriausių pasaulyje komandų šiame sezone. Geresnės ekipos sudėties greičiausiai nerastume net ir WNBA pirmenybėse.

Kiekvienai “VIČI-Aisčių„ krepšininkei yra didelė motyvacija žaisti prieš tokią ekipą kaip UMMC, todėl kiekviena stengsis parodyti viską, ką išmoko ir sugeba. Žaidžiant  prieš tokio lygio komandas papildomos motyvacijos nereikia - visoms gerai pažįstamas pergalės priš stipriausias Eurolygos komandas skonis“, - teigė M.Šernius.

Treneris išskyrė galingą varžovių priekinės linijos žaidimą bei pabrėžė, jog svarbiausia - neleisti UMMC komandai atitrūkti.

„Po Naujųjų metų Jekaterinburgo ekipą papildė Sue Bird. Ji turėtų labai pagyvinti žaidimą. Įžaidėją galimą palyginti su Šarūnu Jasikevičiumi. Sunku iskirti vieną UMMC krepšininkę. Ekipos puolimas - labai įvairus, bet varžovių atakos dažniausiai sukasi aplink baudos aikštelę. Vidurio puolėjos labai gerai jaučią viena kitą, gynėjos joms puikiai asistuoja. Stengsimės neleisti varžovėms įsibėgėti ir atitrūkti. Turime priversti varžoves žaisti tokį krepšinį, kokio jos nemėgsta. Aš visada akcentuoju discipliną tiek gynyboje, tiek ir puolime. Žinome savo užduotis, svarbiausia - viską atlikti teisingai“, - varžoves analizavo treneris.

M.Šerniaus oponentu bus Lietuvos moterų krepšiniui gerai pažįstamas A.Paulauskas. UMMC ekipos vyriausiojo trenerio pareigas einantis Lietuvos krepšinio specialistas prisipažino, jog lengvo pasivaikščiojimo rungtynėse su „VIČI-Aisčių“ merginomis nesitiki.

„Kiekvienai komandai pergalė yra labai reikalinga - trauktis nebėra kur. Žaisti Kaune visoms ekipoms yra sunku, čia ne kartą buvo nubaustos favoritės. Mūsų merginos yra pasimokiusios, todėl pavojus tinkamai nenusiteikti kovai mums neturėtų grėsti. Sentimentai Kauno komandai liko, jie bus ir ateityje. Tačiau gyvenimas nestovi vietoje ir šiandien mano komanda yra ta, kurią treniruoju.

Rytojaus rungtynes apsunkina faktas, kad mūsų laiku jos vyks 23 val. Dėl to visada yra sunkiau prisitaikyti išvykose. Šį sezoną tai viena, tai kita žaidėja buvo traumuotos, ne visos prieš sezoną atvyko pasiruošusios. Nuolat su tuo kovojome, lopėme atsiradusias skyles - nei vienų rungtynių nežaidėme ta pačia sudėtimi. Jei priekinė linija išlikdavo nepakitusi, didelių problemų keldavo mažosios žaidėjos. Dėl šių priežasčių nuolat keitėsi starto penketas: jei vienos žaidėjos gerai sužaisdavo vienas rungtynes, kitose jomis pasinaudoti nebegalėdavome. Todėl stabilumo sudėtyje trūkumas buvo jaučiamas komandos žaidime“, - tvirtino A.Paulauskas.

„VIČI-Aisčių“ ir UMMC ekipų akistata įvyks rytoj (01.11) Kauno sporto halėje 19.15 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius