-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 12 14

Vilniaus savivaldybė nori tapti „Lietuvos ryto“ krepšinio klubo dalininke

Vilniaus taryba pritarė ir toliau ketina svarstyti galimybę tapti krepšinio komandos „Lietuvos rytas“ dalininke. Tiesa, savivaldybės vadovai tikina, kad kol kas nekalbama apie konkrečias sumas, kokias miestas turės skirti klubui.
Rungtynių akimirka
Vilniaus savivaldybė ketina remti garsiausią sostinės krepšinio komanda. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Anot Vilniaus savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Rito Vaigino, tapusi klubo dalininke, savivaldybė galės dalyvauti klubo valdyme. Be to, sostinė privalo užtikrinti paramą geriausiems klubams, kurie reprezentuoja miestą aukščiausiu lygiu.

„Pagrindiniai kriterijai, kad galėtume komandą remti, yra tokie, jog turime būti to klubo dalininkai, tai turi būti profesionalūs klubai, kurie moka gyventojų pajamų mokestį, ir jie rungtyniauja aukščiausioje lygoje“, – teigė R.Vaiginas.

Tačiau tarybos narys konservatorius Povilas Tamošauskas suabejojo, ar taryba pradeda rėmimo sportui klausimą svarstyti iš to galo, kaip reikėtų. „Jeigu mes milijonus atiduosime dviem prestižiniams klubams, kitiems neliks nieko ir tai bus tam tikra diskriminacija. Juk mums svarbu ne tik krepšinis ir futbolas, bet ir kitos sporto šakos“, – kalbėjo P.Tamošauskas.

R.Vaiginas užtikrino, kad renkamasi tas komandas, kurios labiausiai garsina Vilniaus miestą. Bet jis tikino, jog kitos sporto šakos dėl to tikrai nenukentės.

„Tvarkietis“ Gediminas Rudžionis teiravosi, ar nereikėtų keisti klubo „Lietuvos rytas“ pavadinimo, jeigu šią komandą remtų Vilniaus savivaldybė. Anot mero Artūro Zuoko, apie tai buvo kalbėta su komandos steigėjais ir jie esą neprieštarauja, kad ateityje pavadinimas galėtų keistis.

Konkrečių sumų, kiek miestas skirs „Lietuvos ryto“ komandai, kol kas neįvardijama. Tačiau V.Vaigino teigimu, kadangi komandos biudžetas yra apie 12 mln. Lt, savivaldybė būtų ketvirta dalininkė, tai ji turėtų skirti apie 2–3 mln. Lt. Bet tai esą priklausytų nuo savivaldybės biudžeto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius