-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 01 31

Virginijus Praškevičius apie praeitį NBA: psichologiškai aš buvau kur kas silpnesnis už Donatą Motiejūną

Virginijus Praškevičius beveik prieš trejus metus tyliai pakabino sportbačius ant vinies ir nuo 2010 metų gegužės mėnesio neėmė kamuolio į rankas. Būtent tuomet 38-erių metų V.Praškevičius sužaidė paskutines savo, kaip profesionalaus sportininko, rungtynes, rašo „Lietuvos žinios“.
Virginijus Praškevičius
Virginijus Praškevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Tačiau buvęs krepšininkas praėjusį savaitgalį vėl išbėgo į aikštelę – pasirodė Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) „Žvaigždžių dienoje“.

Praėjusį sekmadienį Europos čempionas perpildytoje Prienų arenoje vėl paėmė kamuolį į rankas ir su buvusiais bendražygiais – Arvydu Saboniu, Tomu Masiuliu, Mindaugu Žukausku,Tomu Pačėsu, Ramūnu Šiškausku bei Sauliumi Štombergu metė iššūkį geriausioms šalyje rungtyniaujančioms mūsų krepšininkėms.

„Vėl žaidėme kartu. Sugrįžo malonūs prisiminimai, – po mačo džiaugėsi rezultatyviausiai iš vyrų (pelnė 12 taškų) rungtyniavęs V.Praškevičius. – Juk ne kiekvienam teko laimė rungtyniauti drauge su Lietuvos krepšinio legenda A.Saboniu. Nors ir minutę. Manau, tai didžiausia laimė.“

„Lietuvos žinioms“ V.Praškevičius atskleidė, kad puikiai supranta šiuo metu NBA rungtyniaujantį Donatą Motiejūną, nes šio talento istorija jam primena savąją. 

„Mano situacija primena Donato Motiejūno likimą, kurį Hiustono „Rockets“ vadovai jau triskart išsiuntė į NBA plėtros lygą. Skirtumas tik tas, kad Donatas psichologiškai stipresnis, nei aš tuo metu buvau. Atvykau į NBA, tikėjausi žaisti. Amerikoje visiškai kitoks požiūris į krepšinį – jame daugiau šou elementų. Ten reikia sėdėti ir laukti, kol išmuš tavo valanda. Aš nebuvau pasirengęs sėdėti ant suolo ir laukti. O D.Motiejūnas yra pasiruošęs. Aišku, jam dabar sunku, kaip ir man buvo 1996-aisiais. Bet Donatas stipresnis už mane psichologiškai“, – pasakojo V.Praškevičius. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius