-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 19

Virginijus Šeškus skundėsi užsieniečiais, Gintaras Krapikas saviškius gyrė už kovingumą

Pirmajame LKL grandų mūšyje sekmadienį Vilniuje Kauno „Žalgiris“ 84:82 įveikė Vilniaus „Lietuvos rytą“. Po rungtynių vilniečių treneris Virginijus Šeškus ir vėl negailėjo priekaištų ekipos legionieriams, o Gintaras Krapikas gyrė savo krepšininkus už kovingumą.
„Žalgirio“ treneris Gintaras Krapikas
„Žalgirio“ treneris Gintaras Krapikas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

G.Krapiką stebina jaunieji komandos įžaidėjai

„Visų pirma norėjau pasveikinti visus krepšinio mėgėjus su labai gražiomis, įtemptomis ir permainingomis rungtynėmis. Tikiuosi, kad lyga tokia įdomi išliks visą sezoną, – spaudos konferenciją pradėjo G.Krapikas. – Noriu padėkoti savo vyrams, personalui ir treneriams, kurie tas keletą dienų praleido labai profesionaliai ir surado jėgų laimėti prieš gerą formą rodančius varžovus.“

„Žalgirio“ krepšininkai penktadienį ryte nuskridę į Madridą vakare žaidė su „Real“ ekipa ir vos po vienos dienos stojo į mūšį su „Lietuvos rytu“.

„Nenoriu labai giliai analizuoti rungtynių ir mūsų bei varžovų žaidimo, nes dar reikės žaisti su „Lietuvos rytu“ ne kartą. Pavyko sumažinti jų tritaškių skaičių, išskyrus vienintelį Gediminą Oreliką, kuris dabar yra stabiliausias tos komandos žaidėjas. Kitą kartą bandysime to išvengti“, – trumpai kalbėjo „Žalgirio“ treneris.

Noriu padėkoti savo vyrams, personalui ir treneriams, kurie tas keletą dienų praleido labai profesionaliai ir surado jėgų laimėti prieš gerą formą rodančius varžovus.

Jau nebe pirmą kartą iš G.Krapiko komplimentų sulaukė Vaidas Kariniauskas ir Lukas Lekavičius, tačiau treneris teigė, kad naujo įžaidėjo „Žalgiris“ vis tiek ieškos.

„Matėte, rungtynių pabaigoje susižeidė V.Kariniauskas, nežinau, kas jam atsitiko, tačiau dėl to mums ir reikia naujoko. Negalime rizikuoti likti tik su vienu jaunu įžaidėju. Žinoma, mes jiems padedame neforsuodami naujoko įsigijimo, o jie atsidėkoja geru žaidimu. Mes su Šarūnu Jasikevičiumi dažnai pasiskirstome grupėmis, kur didesni ir mažesni žaidėjai, tad  jis su „mažiukais“ ne tik dirba su kamuoliu, bet ir daugiau bendrauja, duoda patarimų“ , – apie Š.Jasikevičiaus įtaką jaunimui pasakojo G.Krapikas.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Virginijus šeškus
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Virginijus Šeškus

V.Šeškus: kai kuriems žaidėjams teko per didelis krūvis

„Lietuvos ryto“ treneris V.Šeškus po mačo ir vėl peikė komandos užsieniečius.

„Labai gaila, nes galėjome laimėti rungtynes. Nesulaukėme pagalbos iš kai kurių žaidėjų, ypač atsarginių ir užsieniečių. Didžiausia problema buvo pralaimėta kova dėl kamuolių. Ruošėmės tam, kad jie žais per priekinę liniją, tačiau antroje dalyje jie įmetė 7 tritaškius iš 11. Trečiajame kėlinyje padariau klaidą, kai pirmaujant 10 taškų į aikštę vienu metu įleidau M.Mooserį ir T.Leslie. Tuo pat metu keitimo paprašė ir A.Juškevičius – ši pralaimėta atkarpa buvo labai svarbi. Tokiose rungtynėse daug ką reiškia ir sėkmė, pažiūrėkite, kokį tritaškį pabaigoje pataikė L.Lekavičius“, – pasakojo V.Šeškus.

Nesulaukėme pagalbos iš kai kurių žaidėjų, ypač atsarginių ir užsieniečių. Didžiausia problema buvo pralaimėta kova dėl kamuolių. 

Treneris sakė, kad nuo kitos savaitės į komandos žaidimą bus įvedamas ukrainietis Kirilas Natiažka, bei teigė, kad „Lietuvos rytui“ trūksta tikro įžaidėjo.

„Mums trūksta ir įžaidėjo, nes Adas žaidžia labai daug, žaidžia gerai, bet jis nėra tikras įžaidėjas. Jį pavaduoja Martynas Gecevičius, tačiau tam išeikvoja per daug jėgų, o Pauliui Dambrauskui kol kas neišeina suvaldyti komandos.

G.Orelikas, M.Gecevičius ir A.Juškevičius žaidė po 30 min., gal kiek per daug pavargo, tad ant jų už klaidas labai pykti negalima“, – teigė V.Šeškus. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius