Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 17

Virginijus Šeškus tapo biudžetą mažinančio „Lietuvos ryto“ treneriu

Antradienį paaiškėjo, kas kitą sezoną treniruos Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkus. Kaip anksčiau prognozavo 15min.lt, trenerio poste Dainių Adomaitį pakeis buvęs Prienų „TonyBet“ treneris Virginijus Šeškus.
Virginijus Šeškus
Virginijus Šeškus / Karolinos Pansevič nuotr.

Apie tai paskelbė oficiali klubo internetinė svetainė. Skelbiama, kad su 47-erių krepšinio treneriu pasirašyta sutartis sezonui paliekant galimybę ją pratęsti dar metams.

15min.lt jau gegužės pabaigoje skelbė, kad pagrindinis kandidatas treniruoti sostinės klubą yra Virginijus Šeškus.

Šeštadienį Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšinio klubo prezidentas Gedvydas Vainauskas, treneris Virginijus Šeškus ir jo sūnus Domantas buvo pastebėti kartu pietaujantys. Dabar jau aišku, kad tai buvo galutinių taškų dėl perėjimo į Vilniaus klubą sudėliojimas.

„Man, treneriui iš provincijos, kvietimas dirbti „Lietuvos ryte“ – nepaprastas įvertinimas. Priimu tai kaip iššūkį ir padarysiu viską, kad pateisinčiau su manimi siejamas Vilniaus klubo viltis“, – interneto svetainei lrytas.lt sakė V.Šeškus.

Man, treneriui iš provincijos, kvietimas dirbti „Lietuvos ryte“ – nepaprastas įvertinimas. Priimu tai kaip iššūkį.

Visą savo ligšiolinę karjerą jis dirbo Prienuose. Per penketą pastarųjų metų šio miesto ekipa, nepasižyminti didžiuliu biudžetu, tapo viena stipriausių Lietuvoje.

„Akivaizdu, kad krepšinis keičiasi – tradicinis, sisteminis žaidimo braižas užleidžia vietą universalumui, kai bet kuris krepšininkas aikštėje gali atlikti pačias įvairiausias užduotis, – kalbėjo „Lietuvos ryto“ klubo prezidentas Gedvydas Vainauskas. – Būtent tokio tipo klubai dominuoja aukščiausiame lygyje: Eurolygoje – Tel Avivo „Maccabi“, NBA – „San Antonio Spurs“. V.Šeškus turi savitą braižą, ir jis padarė Prienų komandą – žinoma, žemesniame lygyje – savotišku tokių klubų modeliu.“

„Lietuvos rytas“ mažina biudžetą

Anot G.Vainausko, V.Šeškus jau sukaupė pakankamai patirties ir atėjo laikas, kai specialistui tenka apsispręsti: ar toliau ir galbūt visam laikui likti Prienuose, ar mėginti pereiti į aukštesnį lygį.

„Kaip treneris jis yra daugelio dalykų Lietuvoje pionierius, išbandęs savo žaidimo modelį konkrečiose situacijose. Juo žaidėjai tiki ir pasitiki, – sakė „Lietuvos ryto“ klubo prezidentas. – V.Šeškus man primena Rimą Kurtinaitį, kai šis 2008-aisiais atėjo į „Lietuvos rytą“ ir atvedė komandą į didžiausias pergales.“

Kitą sezoną Vilniaus klubas planuoja verstis mažesniu biudžetu nei įprasta, bet ambicingų siekių neatsisako.

„Tikiu, kad su naujojo trenerio noru, entuziazmu pavyks ir be didelių pinigų suburti komandą, trokštančią ir galinčią kovoti su bet kuriuo varžovu, – kalbėjo G.Vainauskas. – V.Šeškus – sėkmingas treneris, o būtent sėkmės labiausiai trūko „Lietuvos rytui“ pastaraisiais sezonais. Viliuosi, kad su nauju treneriu į Vilnių grįš ir sėkmė.“

Biudžetą mažinantį „Lietuvos rytą“ jau paliko įžaidėjas Omaras Cookas, tačiau paskelbta, kad komandą papildys puolėjas Deividas Gailius, praėjusį sezoną praleidęs Liublianos „Olimpija“ klube.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius