-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 13

Visų laikų stipriausios NBA naujokų biržos

ESPN žurnalistas Chrisas Palmeris dalijasi savo mintimis apie stipriausias visų laikų NBA naujokų biržas. Kada į NBA atėjo Michaelas Jordanas, Kobe Bryantas ir kiti?
Johnas Stocktonas, Shaquille'as O Nealas, Jerome Kersey ir Karlas Malone
Johnas Stocktonas, Shaquille'as O Nealas, Jerome Kersey ir Karlas Malone / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

1984 metų birža

Legendinė klasė, kuri į krepšinio „Šlovės muziejų“ delegavo keturis žaidėjus (Jordanas, Hakeemas Olajuwonas, Charlesas Barkley ir Johnas Stocktonas). Iš pastarųjų trys žaidėjai priklausė originaliai „Svajonių komandai“. NBA rekordų knygos paženklintos šios biržos žaidėjų pasiekimais: Stocktonas – visų laikų lyderis pagal perdavimus ir perimtus kamuolius, Olajuwonas sėdi viršuje daugiausiai metimų blokavusiųjų sąraše, o Jordanas rikiuojasi trečias pagal taškus ir perimtus kamuolius. Pridėkite Barkley ir turėsime nuostabių žaidėjų rinkinį, tačiau, iš jo pašalinus Jordaną, ši naujokų birža neatrodytų tokia įspūdinga, tačiau savo puslapį lygos istorijoje išlaikytų.

Geriausias žaidėjas: Michaelas Jordanas, 3 šaukimas

Plačiosios visuomenės pripažįstamas kaip geriausias žaidėjas, kada nors žengęs į krepšinio aikštelę, Jordanas į savo reziumė įsirašė šešis laimėtus NBA čempionatus, 5 naudingiausio žaidėjo apdovanojimus, 10 rezultatyviausio žaidėjo titulų bei 14 „Visų žvaigždžių“ rungtynių pasirodymų. Jordano sugebėjimai, darbo etika ir konkurencingumas buvo neprilygstami jo žaidimo dienomis. Bėgant metams, Jordanas išlaikydavo savo žaidimo lygį ir demonstruodavo produktyvų žaidimą. Jordano fenomenas padėjo NBA lygai sulaukti pasaulinio pripažinimo.

Didžiausias netikėtumas: Johnas Stocktonas, 16 šaukimas

Jutos „Jazz“ klubas pašaukė Stocktoną su mintimi, kad jis taps naudingu gynėju bei galiausiai išaugs į starto penketo vietos vertą žaidėją. Stocktonas sudaužė visus šiuos lūkesčius į šipulius ir tapo daugiausiai rezultatyvių perdavimų atlikusiu krepšininku (15806 rez. perd.) lygos istorijoje, savo varžovą lenkdamas beveik 4000 tūkstančiais. Stocktonas išlieka vienas iš produktyviausių gynėjų, kada nors žaidusių šį žaidimą.

Reuters/Scanpix nuotr./Michaelas Jordanas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Michaelas Jordanas

2003 metų birža

Didžiausias šios klasės trūkumas – jie teturi devynerių metų NBA patirtį, tačiau jauniausios biržos krepšininkai šiame sąraše gali koja kojon žengti su didžiausiais lygos titanais. Daugybę talentų NBA lygai atnešusi birža jau susižėrė beveik visus įmanomus apdovanojimus ir paliko tokį antspaudą, kokį jokia kita birža ilgai nesugebės. LeBronui Jamesui, Chrisui Boshui bei Dwyane‘ui Wade‘ui kovojant vienoje komandoje, 2003 m. birža gali surinkti daugiau čempionų žiedų nei bet kuri kita klasė.

Geriausias žaidėjas: LeBronas Jamesas, 1 šaukimas

Po devynių sezonų lygoje Jameso pasiekimai jam garantuoja vietą šlovės muziejuje Springfielde. Šiais metais jis prisijungė prie Jordano ir jie yra vieninteliai žaidėjai, kuriems tais pačiais metais pavyko laimėti NBA čempionatą, naudingiausio reguliariojo ir finalo žaidėjo apdovanojimus bei olimpiados aukso medalį. Per devynis sezonus Jamesas demonstruoja niekada nematytą greičio, dydžio ir jėgos santykių mišinį. Būdamas 27 metų, jis yra jauniausias žaidėjas, turintis tris naudingiausio lygos krepšininko apdovanojimus. Galiausiai Jameso vieta tarp visų laikų geriausiųjų bus nuspręsta pagal tai, kiek žiedų jam pavyks surinkti.

Didžiausias netikėtumas: Mo Williamsas, 47 šaukimas

Kiekviena lygos komanda viliasi antrajame naujokų biržos rate rasti neapdorotą deimantą. Tai pavyko Jutos komandai, kuri pašaukė Mo Williamsą ir nedelsiant jį išmainė į Milvokio „Bucks“ gretas. Williamsas išaugo į puikiu metimu pasižyminti atletą, kuris bent tris sezonus pasiekė 17 taškų vidurkius. 18 žaidėjų, pašauktų 2003 m. biržoje, nėra pavykę pasiekti tokio vidurkio. Pajėgioje Klyvlendo „Cavaliers“ komandoje jis buvo pagrindinis ekipos ginklas šalia L.Jameso, o 2009 m. sulaukė kvietimo į „Visų žvaigždžių“ rungtynes.

Reuters/Scanpix nuotr./LeBronas Jamesas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas

1999 metų birža

Prieš šią naujokų biržą buvo sunku įžvelgti būsimas NBA žvaigždes, tačiau po 13 metų galime drąsiai teigti, kad tai buvo viena giliausių biržų talento prasme. Baronas Davisas ir Steve‘as Francisas pradėjo augti stipriai ir atletiškai įžaidėjų kartai, kurie šiandienos žaidime yra viena pagrindinių figūrų.

Didelių superžvaigždžių neišauginusi, ši birža daugiau žinoma dėl kokybiškų vieno vaidmens atlikėjų, 1999 m. birža gali pasigirti trimis geriausio lygos atsarginio žaidėjo apdovanojimą pelniusiais krepšininkais – Manu Ginobili, Jasonu Terry ir Lamaru Odomu.

Geriausias žaidėjas: Eltonas Brandas, 1 šaukimas

Keli žaidėjai galėtų pretenduoti į geriausiojo vardą. Francis buvo bene geriausias krepšininkas talento prasme, Odomas – universaliausias, o Davisas – teigiamai bebaimis. Tačiau šešis kartus „Visų žvaigždžių“ rungtynėse pasirodęs Eltonas Brandas gali pasigirti šešis sezonus išlaikęs dviženklius rodiklius statistinėse grafose. Jo reputaciją menkina faktas, kad jo atstovaujamoms komandoms niekada nepavyko pasiekti antro atkrintamųjų varžybų etapo.

Didžiausias netikėtumas: Manu Ginobili, 57 šaukimas

Pirmas „Spurs“ eksperimentas Europoje – Ginobili atnešė jiems neapsakomos sėkmės. Vienas paskutinių 1999 m. biržos šaukimų tapo vienu sėkmingiausių tarptautinio importo pavyzdžių per pastaruosius 20 metų. Tik vienas krepšininkas iki šiol galėjo pasigirti laimėjęs NBA titulą, Eurolygos čempionatą ir olimpinį aukso medalį. Ginobili savo karjerą baigs kaip vienas iš trijų geriausių visų laikų „Spurs“ žaidėjų.

AFP/Scanpix nuotr./Eltonas Brandas 76ers ekipai pelnė 33 taakus ir atkovojo 16 kamuolių.
AFP/„Scanpix“ nuotr./Eltonas Brandas „76ers“ ekipai pelnė 33 taškus ir atkovojo 16 kamuolių.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius