-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 04 02

Vitoldas Masalskis tapo tik žiūrovu – jis pasitraukė iš Kauno „Žalgirio“

Kauno „Žalgirio“ krepšinio klube neliko pastaruosius trejus metus ekipoje dirbusio žalgiriečio Vitoldo Masalskio. Kauno „Žalgirio“ trenerio pareigas praėjusį sezoną trumpai ėjęs bei pastaruoju metu ekipos sporto direktoriumi buvęs 59-erių V.Masalskis abipusiu susitarimu pasitraukė iš klubo.
Vitoldas Masalskis
Vitoldas Masalskis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kauno „Žalgirio“ ekipa antradienį po pietų išplatino informaciją, jog V.Masalskis nuo šiandien nėra klubo darbuotojas: „Informuojame, kad Kauno „Žalgirio“ klubas ir sporto direktoriaus pareigas ėjęs Vitoldas Masalskis abipusiu susitarimu nutraukė darbo sutartį. Nuo šiol V.Masalskis nebeužima jokių pareigų Kauno „Žalgirio“ klube.“

Kurį laiką V.Masalskio ir taip nebuvo ekipoje – jis kovą pasiėmė atostogas ir jos pasibaigė balandžio 1 dieną.

V.Masalskis klubo vadovo ir sporto direktoriaus pareigas perėmė 2011-ųjų  lapkritį iš dabartinio „Žalgirio“ direktoriaus Pauliaus Motiejūno, kuris išėjo dirbti į Lietuvos krepšinio federaciją vykdomuoju direktoriumi.

59-erių V. Masalskis buvo laikomas artimiausiu bankininko Vladimiro Romanovo žmogumi  „Žalgiryje“. 2009 metais bankininkui perėmus ekipą, V.Masalskis greitai buvo paskirtas sporto direktoriumi. Žlugus Ūkio bankui, V. Romanovas paskelbė, kad pasitraukia iš komandos ir aiškino, kad 75 procentų „Žalgirio“ akcijų paketą perleidžia klubo veteranams, tarp jų – ir V. Masalskiui.

Tačiau akcijų niekas niekam neperrašė – tai buvo tik V.Romanovo kalbos.  Atgal į ekipą sunkiu „Žalgiriui“ momentu  sugrįžęs P.Motiejūnas neoficialiai davė suprasti, kad nenorėtų dirbti su V.Romanovu ir jo aplinkos žmonėmis, nes šie bandys perimti vadovavimą „Žalgiriui“.

„Šiuo metu jis su klubu nieko bendro neturi ir manau, jog neturės“, – prieš porą savaičių apie V.Masalskį kalbėjo P.Motiejūnas.

Vitoldas Masalskis – krepšinio treneris. 1972–1985 m. žaidė legendiniame Kauno „Žalgiryje“. 1974 m. –  Europos krepšinio čempionato sidabro medalio laimėtojas, 1985 m. – SSRS krepšinio čempionato aukso medalio laimėtojas, šešiskart Lietuvos čempionas. Nuo 1986 m. dirba krepšinio treneriu. Treniravo Alytaus „Alitą“, Kauno  „NECA“, Lietuvos jaunimo vaikinų (iki 20 m.) rinktinės krepšininkus, laikinai 2011 metais buvo „Žalgirio“ treneriu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius