-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 12 05

Vitoldas Masalskis: „Žaidėjai manė, kad atvykus naujam treneriui pergalės ateis savaime“

Laikinai Kauno „Žalgirio“ generalinio direktoriaus pareigas einantis Vitoldas Masalskis teigia, jog tikėtis greitų rezultatų, prie komandos vairo stojus treneriui Aleksandrui Trifunovičiui, buvo naivu. Pasak V.Masalskio, reikalingas įdirbis. Jis atsiranda, todėl žaidimo kokybės ir rezultatų šuolio galima tikėtis jau artimiausiu metu.
Kauno „Žalgirio“ treniruotė
Kauno „Žalgirio“ treniruotė / Aliaus Koroliovo nuotr.

Paklaustas, ar jau galima įvertinti A.Trifunovičiaus darbo „Žalgiryje“ vaisius, V.Masalskis kalbėjo: „Tai treneris, kurio iš tiesų reikėjo „Žalgiriui“, o reikėjo griežto trenerio. Visi laukia greitų rezultatų, bet to niekad nebūna. Reikalingas įdirbis. Treneris savo darbą atlieka tikrai kokybiškai ir žaidėjai tai jaučia. Tiesiog atvykus A.Trifunovičiui išpuolė nepalankus grafikas – daug išvykų, daug skraidymų, milžiniškas krūvis. Pakenkė ir pačių žaidėjų nusistatymas, kad atvykus naujam treneriui pergalės ateis savaime. Kai jos neatėjo, atsirado įtampa. Vis dėlto manau, kad komanda kaip feniksas prisikelia iš pelenų, ir, manau, viskas dabar turėtų eiti tik aukštyn. Atmosfera komandoje dabar tikrai gera, žaidėjai noriai dirba.“

V.Masalskio teigimu, Ty Lawsono išvykimas turi ir teigiamų, ir neigiamų pusių. „Ty Lawsonas – geras žaidėjas, kuriam reikėjo laiko, kad priprastų prie europietiško krepšinio. Jam tai sekėsi vis geriau, tad, galima sakyti, jo išvykimas – minusas komandai.  Kita vertus, konkurencija tarp žaidėjų didelė, todėl Ty Lawsono išvykimas turi ir teigiamų pusių.

Visi laukia greitų rezultatų, bet to niekad nebūna. Reikalingas įdirbis. Treneris savo darbą atlieka tikrai kokybiškai ir žaidėjai tai jaučia.

Kitiems žaidėjams, jam išvykus, psichologiškai galbūt bus tik lengviau. Visi nori gauti daugiau žaisti, todėl tvyrojo psichologinė įtampa, kuri taip pat galėjo neigiamai paveikti kai kurių vaikinų žaidimą. Žinote, nėra taip lengva žaisti, kai žinai, kad tave bet kurią akimirką gali pakeisti. Manau, kai kurių žaidėjų pasitikėjimas savimi dabar išaugs. Pavyzdžiui, Manto Kalniečio, kuris dar nėra atgavęs sportinės formos po Europos čempionato. Jam reikia laiko. Jam Ty'aus išėjimas gali išeiti į naudą.“

V.Masalskis patikino, kad rimtų svarstymų apie naujo žaidėjo įsigijimą kol kas nėra. „Ar įsigysime naują žaidėją, labiausiai priklausys nuo trenerio norų, bet tai nebus daroma paskubomis“, – teigė laikinasis „Žalgirio“ generalinis direktorius.

Apie DeJuaną Collinsą, laikinai nušalintą nuo komandos, V.Masalskis kalbėjo štai ką: „D.Collinsas šiuo metu yra suspenduotas, bando atsigauti psichologiškai. Kiek teko matyti, treniruojasi individualiai. Jo klausimas anksčiau ar vėliau bus išspręstas, ko gero – šią savaitę“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius