-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 03

Vitoldas Masalskis žėrė priekaištus „Lietuvos rytui“, kuris savo žaidėjams neleido prisidėti prie studentų rinktinės

Universiadai besiruošianti Lietuvos studentų rinktinė antradienį naujojoje Klaipėdos „Švyturio“ arenoje kiek netikėtai įveikė Latvijos krepšinio rinktinę, tačiau treneris Vitoldas Masalskis po rungtynių neslėpė apmaudo, jog į komandą negalėjo atvažiuoti dauguma geriausių žaidėjų.
Vitoldas Masalskis
Vitoldas Masalskis / Juliaus Bliūdžiaus nuotr.

V.Masalskis, kuris yra ir Kauno „Žalgirio“ sporto direktorius, nenoriai kalbėjo apie tikslus universiadoje ir žėrė priekaištus Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubui, kuris į studentų rinktinę neišleido nė vieno žaidėjo.

„Vidinis balsas nesakė, kad galime laimėti prieš Latvijos rinktinę. Pirmiausia dėl to, kad net negalime šios studentų rinktinės pavadinti pirmąja rinktine. Tai praktiškai antroji studentų rinktinė, kokią Lietuvoje galima surinkti. Iš šios komandos, neįžeidžiant kitų žaidėjų, į pirmąją rinktinę tikriausiai pakliūtų tik Gediminas Orelikas ir Marius Valukonis“, – teigė V.Masalskis.

„Džiugu, kad laimėjome prieš latvius, bet laimėti reikia ne čia, o universiadoje. Jei ten nelaimėsime, visi mus smerks. O ten laimėti bus sunku. Mūsų grupėje žais Rusijos ir Ukrainos rinktinės, surinkusios geriausius savo žaidėjus. Gaila, kad mums nepavyko to padaryti“, – dėstė treneris.

„Visi klubai užsidarę ir nenori išleisti žaidėjų vien dėl to, jog turi savo planų. Universiada jiems nėra prioritetas, klubai suinteresuoti savo pasiruošimu. Nors, prisiminus mano laikus, mums žodis „Lietuva“ buvo šventas. Nesvarbu, kokia tai rinktinė, čia vistiek atstovauji Lietuvai, ir krepšininkai turi atvažiuoti. Tapęs „Žalgirio“ sporto direktoriumi kažkiek turėjau įtakos, kad iš „Žalgirio“ atvyktų penki žaidėjai, nes priešingu atveju nežinau, su kuo reikėtų žaisti“, – kalbėjo V.Masalskis.

V.Masalskiui nesuprantama, kodėl „Lietuvos rytas“ į rinktinę neišleido savo žaidėjų, kurie šiuo metu nieko neveikia. „Labai gaila, kad „Lietuvos rytas“ nieko nedavė. Nelabai supratau, kodėl. Jie visą vasarą ilsisi. Be to, dauguma jų sezono metu nedaug žaidė, pavyzdžiui, Simas Buterlevičius. Žinau, kad patys žaidėjai labai norėjo atvykti. Vežiausi juos į studentų turnyrą Prancūzijoje. Labai džiaugiausi jais, jie tikrai gerai žaidė ir sakė: „Treneri, mes norime žaisti, bet klubas pasakė „ne“. Tai Eimantas Bendžius, Evaldas Kairys, galbūt tas pats Paulius Dambrauskas būtų prisijungęs, ar Žydrūnas Kelys, kuris labai norėjo važiuoti. Apmaudu, kad klubas, kuris neturėjo jokių varžybų, neišleido žaidėjų“, – kalbėjo V.Masalskis.

„Žalgirio“ ir „Kauno“ klubus treneris pateisino – šių klubų žaidėjai šią vasarą jau dalyvavo Europos universitetų čempionate, kur atstovavo VDU rinktinei.

„Kaunas“ turi susidaręs pasirengimo planą ir nenorėjo rizikuoti išleisti žaidėjų. Aišku, jei tie žaidėjai nebūtų žaidę VDU rinktinėje, klubas būtų išleidęs, gal net visus. Bet jie pasirinko universitetų čempionatą. Tuo tarpu mes („Žalgiris“, – red. past.) išleidome Mindaugą Kupšą ir Augustą Pečiukevičių, kurie už U-20 rinktinę žaidė, taip pat Mantą Kadzevičių, Osvaldą Matulionį ir Gediminą Žylę“, – teigė V.Masalskis.

Treneris neslėpė nepasitenkinimo, kad rinktinei tikslai iškelti buvo nepasvėrus galimybių.

„Kokie čia gali būti tikslai? Reikia suprasti, kas važiuoja. Federacija iškėlė tikslą pakliūti į ketvertuką. Jei važiuočiau su ta komanda, kokią galėčiau pasirinkti, gal ir galėtume galvoti apie vietą ketvertuke. O dabar – kokie gali būti tikslai? Galima kelti bet kokius tikslus, tačiau reikia turėti komandą. Reikia pirmiausia surinkti žaidėjus, pažiūrėti, ką turime ir tada kelti tikslus, o ne priešingai“, – kiek susierzinęs kalbėjo V.Masalskis. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius