Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 26

Vladas Garastas apkaltino FIBA plėšikavimu

Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vladas Garastas tiesiai šviesiai rėžė, ką mano apie FIBA vykdomą politiką. V.Garastas kritikuoja Tarptautinę krepšinio federaciją, jog ši siekia pasipelnyti, pamindama sportinius principus.
Vladas Garastas
Vladas Garastas / T.Lukšio/BFL nuotr.

LKF prezidentas neslepia, jog Lietuva nekovos dėl teisės surengti olimpinės atrankos turnyrą. Pasak V.Garasto, atsižvelgiant į kainą, tai būtų neprotinga. Tiesa, V.Garastas pripažįsta, kad po Europos čempionato su FIBA prezidentu Yvanu Maininiu buvo susitikę ir aptarė atrankos turnyro surengimo Lietuvoje galimybes.

„Bandžiau išprovokuoti, sakydamas, pažiūrėkite, koks vykęs Europos čempionatas buvo, kaip gražu viskas buvo. Y.Maininis buvo vienas iš tų, kurie buvo nepatenkinti, jog Europos čempionatas vyks Lietuvoje. Pasibaigus čempionatui, manau, jam tai užsimiršo“, – kalbėjo V.Garastas, leisdamas suprasti, kad „Eurobasket 2011” įspūdį paliko net ir tokiam skeptikui kaip Y.Maininis.

Kaip žinia, susitikimas rezultatų nedavė, o spekuliacijos, kad teisė surengti atrankos turnyrą gali kainuoti apie 5 mln. eurų, nebuvo nei paneigtos, nei patvirtintos.

„Aš irgi skaitau spaudoje – vieni mini 5 mln., kiti 3 mln. eurų... Kol kas FIBA apie jokį mokestį nieko nėra pasakiusi. Aš manau, kad FIBA sieks užsidirbti“, – tikino V.Garastas, čia pat FIBA adresu pažėręs krūvą priekaištų.

„FIBA negailestinga Europai. Mūsų žemynas skriaudžiamas. Praėjusiame pasaulio čempionate tris iš pirmų keturių vietų užėmė Europos rinktinės, tačiau Europai duodami tik du tiesioginiai kelialapiai į olimpines žaidynes. Tai plėšikavimas. FIBA motyvuoja sakydama, jog svarbu, kad būtų kuo platesnė geografija. Mano nuomone, svarbiausias kriterijus turi būti meistriškumas. Aišku, FIBA svarbiu kriterijumi laiko ir pinigus. Prisiminkime, kaip buvo pardavinėjamos vietos į pasaulio čempionatą. Manau, dėl teisės rengti atrankos turnyrą jie surengs aukcioną“, – dėstė V.Garastas.

Pasak LKF prezidento, Lietuvos rinktinė šansai patekti į Londono olimpines žaidynes niekur nedings, net jei turnyras vyks ne Lietuvoje.

„Turime stiprią rinktinę, kuri gali patekti į olimpines žaidynes, kad ir kur atrankos turnyras vyktų. Duok Dieve, kad jį surengtų rusai – bent nereikėtų skristi į Pietų Ameriką ar Naująją Zelandiją“, – pajuokavo V.Garastas.

„Ar aš pasisakau prieš turnyro surengimą Lietuvoje? Įsivaizduokite, jei surengti tokį turnyrą kainuotų 3 mln. eurų, tai yra 10 mln. litų. Mums bepročiais palaikytų, jei Vyriausybės paprašytume skirti tokią sumą. Tiek lėšų Vyriausybė skyrė visam Europos čempionatui, o čia kažkoks turnyrėlis, kur bus sužaistos vos kelerios rungtynės“, – teigė V.Garastas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius