-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 28

Vladas Garastas: „Šiauliai“ atkrintamosiose gali kažką nuveikti“

Šeštadienį baigėsi reguliarusis LKL sezonas, po kurio paaiškėjo, kad „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“ tikrai nesusitiks finale. O jei susitiks, tai tik pusfinalyje. Apie tai ir visus kitus lygos reikalus „Žinių radijo“ laida „LKL dienoraštis“ kalbino ilgametį trenerį Vladą Garastą.
Vladas Garastas
Vladas Garastas / lkl.lt nuotr.

„Tai pirmas kartas LKL istorijoje, kai dvi elitinės komandos užėmė tokias skirtingas pozicijas turnyrinėje lentelėje. Blogai yra tai, kad šios ekipos nesusitiks finale, o jos visada pritraukia daug žiūrovų. Kita vertus, negalima numenkinti kitų komandų. Jas kaip tik reikėtų pagirti, kad sugebėjo iškovoti aukštesnes vietas. Bet sirgalių sąmonėje yra įstrigę – finale „Lietuvos rytas“ ir „Žalgiris“.

– Kurios ketvirtfinalio rungtynės galėtų būti atkakliausios?

– Priklausys nuo to, kokį komandos parodys žaidimą. Rungtynėse tarp „Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ paskutinis kėlinukas buvo įdomus ir nenusakomas. Tam buvo priežasčių, bet jų nenagrinėsiu. Sirgaliai visada laukia kovos. Ir visada bus nuobodu, kai nėra lygaus žaidimo, kuomet viena komanda pirmauja dvidešimčia taškų. O kai rungtynės – kaip ant svarstyklių, žiūrovui įdomu.

– Kuri komanda reguliariajame sezone labiausiai jus nustebino tiek teigiama, tiek neigiama prasmėmis?

– Apskritai vertinant, visos ekipos lentelėje stovi savo vietose. Aš tik manau, kad „Šiauliai“ atkrintamosiose gali kažką nuveikti. Mačiau juos žaidžiančius ir man patiko.

Prienai? Šiai ekipai bus sunku, nes žaidėjų amplitudė nėra labai plati. Tai vienas, tai kitas žaidėjas traumuotas. Nustebino jų pergalė Klaipėdoje. Klaipėdiečiai žaidžia gerai, tad jų aikštelėje pasiekti pergalę – labai vertingas laimėjimas. Reguliarusis sezonas yra viena, o atkrintamosios varžybos visai kas kita. Čia jau visai kitoks žaidimas, kita atsakomybė, kadangi kiekvienos rungtynės aukso kainos.

Turbūt Lietuvoje niekas nebūtų pasakęs, kad pasibaigus reguliariajam sezonui „Žalgiris“ liks tik ketvirtas. Čia lygiai tas pats, jeigu  Rusijoje CSKA po reguliariojo sezono liktų ketvirtoje vietoje.

– Labai daug dėmesio specialistai skiria „Žalgirio“ ketvirtai pozicijai. Prieš sezoną įsivaizdavot, kad tai įmanoma?

– Turbūt Lietuvoje niekas nebūtų pasakęs, kad pasibaigus reguliariajam sezonui „Žalgiris“ liks tik ketvirtas. Buvo galima spėlioti – pirmas ar antras baigs sezoną, bet kad ketvirtas – čia jau didelis netikėtumas.

Čia lygiai tas pats, jeigu  Rusijoje CSKA po reguliariojo sezono liktų ketvirtoje vietoje. Daug buvo specialistų, kurie sezono metu sakė, jog bus kitoks finalas, bet aš jais netikėjau.

Sutinku, kad „Žalgiriui“ sunkiai sekėsi Eurolygoje, bet kad Lietuvos krepšinio lygoje...

– Tikėtina, kad tiek „Žalgiris“, tiek „Lietuvos rytas“ įveiks ketvirtfinalio serijas ir pusfinalyje žais iki dviejų pergalių. Kuriam iš grandų ta trumpesnė serija naudingesnė?

– Sunku pasakyti. Iki keturių pergalių geriau žaisti tai komandai, kuri turi daugiau lygiaverčių žaidėjų. Kurios ilgas atsarginių suolelis, o ne tos, kurioje visas krūvis tenka šešiems krepšininkams,  kiti  gi – ne tokio pajėgumo žaidėjai. Taip pat lemia ir fizinio pasirengimo lygis, kiek dar yra likę jėgų, kiek yra išsikvėpę. Tokie veiksniai daug lemia.

– Juk visai neseniai matėme, kokios sportinės formos yra ir „Žalgiris“, ir „Lietuvos rytas“. Ar ji gali daug pasikeisti per tą trumpą laiką iki pusfinalio?

– Ne, daug nepasikeis. Čia neįvyks kažkokių žemės drebėjimų. Taip pat lems ir trenerių meistriškumas. Ar jie sugebės pateikti kokį nors siurprizą, ar taktine prasme ką nors sugalvos. Tiek gynyboje, tiek puolime.

– Kuri komanda taps LKL čempione?

– Nežinau. Visko gali būti. Gal komandoje kažkas atsitiks, gal kažkas traumą gaus. Kas čia žino, kaip viskas klostysis, kaip pasisuks ta sportinė fortūna. Mano praktikoje irgi yra buvę visokiausių dalykų, kai imi ir suklumpi lygioje vietoje.

LKL ketvirtfinaliai prasideda balandžio 30 dieną „Žalgirio“ – „Pieno žvaigždžių“ rungtynėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius