-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 14

Vladas Garastas: „Siemens“ arena Europos čempionato metu turės keisti pavadinimą

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Vladas Garastas interviu Rusijos sporto žiniasklaidai atskleidė kelias įdomias detales, susijusias su būsimuoju Europos čempionatu. Jau anksčiau užsiminta, kad Vilniaus arena čempionato metu bus priversta keisti pavadinimą.
Vladas Garastas
Vladas Garastas / Šarūno Mažeikos nuotr.

FIBA turi rėmėjų, todėl „Siemens“ firmos vardas negali būti naudojamas. Arenoje esanti reklama, neatitinkanti FIBA reklamos koncepcijos, taip pat turės būti pakeista. Į klausimą, ar pavyks susitari su arenos šeimininkais, V.Garastas sakė, kad bus tariamasi, tačiau jei arenos šeimininkai pradės rodyti kaprizus, čempionato etapas bus perkeltas į Kauną.

„Kai yra monopolis, visada sunku susitarti, kai jo nėra – lengva”, – kalbėjo V.Garastas, turėdamas omenyje, kad šalyje atsiradus naujų arenų nebėra monopolio.

Kalbėdamas apie Vilniaus ir Kauno priešpriešą bei pavydą, V.Garastas sakė, kad situacija panaši kaip Rusijoje tarp Sankt Peterburgo ir Maskvos. Dėl ko taip vyksta, yra visiškai aišku.

„Daugelis Vilniaus gyventojų – išeiviai iš rajonų, taip pat iš Kauno. Laikui bėgant jie tampa tokiais dideliais patriotais, kad pradeda nekęsti savo buvusio miesto. Ir šito aš jau nenoriu suprasti”, – sakė V.Garastas.

V.Garastas minėjo, kad FIBA pati sprendė, kokiame mieste vyks finalinis čempionato etapas. Jos taisyklėse parašyta, kad finalas turi vykti arenoje, kurioje telpa ne mažiau kaip 12 000 žiūrovų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius