Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 22

Vladimiras Romanovas: „Žalgirį“ ištraukiau iš nesąžiningų žmonių rankų

Vladimiras Romanovas valdo Kauno „Žalgirį“ tvirta ranka. Klubą nuo bankroto išgelbėjęs verslininkas įsitikinęs, kad visi jo sprendimai arba jau buvo naudingi komandai, arba duos naudos ateityje.
„Žalgirio“ savininkas Vladimiras Romanovas
„Žalgirio“ savininkas Vladimiras Romanovas / Aliaus Koroliovo nuotr.

7 treneriai per pastaruosius 13 mėnesių, pernykščio Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo skandalas, Mirzos Begičiaus pabėgimas į Madrido „Real“ ekipą, Dainiaus Šalengos dopingo skandalas, dėsto dienraštis „Lietuvos rytas“.

Nuo V. Romanovo sprendimo gelbėti bankrutuojantį „Žalgirį“ prabėgo vos daugiau nei pusantrų metų. Bet įvykių, per tą laiką drebinusių Kauno klubą, užtektų kone dešimtmečiui. 63–ejų verslininkas savo mintimis apie „Žalgirį“ ir krepšinį pasidalijo Sport1 televizijos eteryje su laidos „Krepšinio pasaulyje“ redaktoriumi Vidu Mačiuliu.

„Aš „Žalgirio“ neišgelbėjau, aš jį ištraukiau iš rankų tų nesąžiningų žmonių, kurie jau palaidojo „Žalgirį“. Jie gyvena iš sporto, neinvestuoja į jį. Tai didelis skirtumas. Jie tik prisidengia sportu ir siurbia pinigus. Iš valstybės, iš žmonių. Ir nori padaryti šou biznį", – V. Romanovo žodžius cituoja „Lietuvos rytas“.

– Klausti žmogaus, ar esi turtingas, kiek turi pinigų, nepatogu, bet aš galiu paklausti, kiek jau įdėta per tuos dvejus metus jūsų pinigų į mūsų „Žalgirį”?

– Jei aš šnekėsiu apie pinigus, tai nieko nesako. Absoliučiai. Visuomenė nesupras, nesusiorientuos.

Todėl, kad šiandien kitą tikslą keliam. Kad „Žalgiris” būtų, egzistuotų. Todėl, kad skolų buvo 28 mln. litų. Šiandien jų jau, manykite, nėra, o klubas yra.

Jeigu yra norinčių, reikia kiekvienais metais skelbti konkursą. Geriausio verslininko, kuris kompensuotų bent pusę klubo biudžeto.

– Ar buvo tokių džiaugsmingų akimirkų, kad štai, kaip gerai, kad „Žalgiris” išliko, kad klubas jūsų rankose?

– Mes išėjome į „Top 16”, bet ne – viskas blogai, kažkas gerai. Paėmiau sporto direktorių Grigą. Blogai, blogai. O aš žiūriu, aš gi vertinu pagal darbą, pagal intelektą. Ar galima Grigą sulyginti su Maskoliūnu?

– Bet kiekvieno sezono metu kiekviena komanda anksčiau ar vėliau išgyvena nuosmukį...

– Nebūna, pas mane nebuvo šitaip. Tik treneris gali vesti į šitą. Arba jis išnaudojo rezervą, fizinį ir psichologinį žmogaus. Arba jis ne taip protavo.

Jaunimas atsisėdo ant suoliuko, o seni jau negali. O gal neatsitiktinai Šalenga kažką panaudojo. Matot, visi sako – narkotikus. Jei 4 valandų treniruotės, tai manykit 40 kartų daugiau žaidėjas išmeta su prakaitu kalcio, vitaminų. Jam reikia papildyt.

Trenerio klaida. Kai buvo draugiškos rungtynės, Šalenga su Collinsu žaidė po 37 minutes.

Kam tu darai, aš sakau, šitą. Tu gi resursą vagi komandos. Tu nori parodyti man, kad tu draugiškas rungtynes aplošei.

Tai palauk, o kas bus rytoj. O rytoj, sako, bus duobė. Nebūna tos duobės.

Dabar „Žalgirio” treneris graikas...

– Kaip žaidėjų, taip ir trenerio aš nuolat ieškau geresnio. Ir graikas gali būti. O tuo labiau man geriau Grigą su jo intelektu ir su jo žiniom laikyti prie savęs sporto direktoriumi. Ir reikalauti iš to paties graiko.

Aš turiu turėti instrumentą išreikalauti arba neleisti to daryti, ką leidau be sporto direktoriaus tam pačiam Aco. Ir tada nebus duobės.

– Jei „Žalgiris” iš 16-uko neišeis toliau, jei neužsimaus vėl aukso žiedų, ar labai nusiminsite, ar pamanysite, kad auginate vis dėlto tokius vyrus, kurie garsins Lietuvą visoje Europoje?

– Aš nusiminiau, kai Pačėsą aplošėme Lenkijoje. Vieną kartą išėjome kaip treniruotėje ir aplošėme, o kitą – trileris buvo. Ir aš – nelaimingas, nors laimėjome.

Šiandien „Žalgiris” daug padarė, paskui prasidėjo problemos. Aš galvoju, pirmiausia trenerio problemos. Todėl reikėjo trenerio, kuris išves iš to.

Šiandien komanda geros nuotaikos, jau jų duomenys fiziniai, emociniai ir psichologiniai didėja, o toliau žiūrėsime.


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius