-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 10

„Žalgirio“ savininko Vladimiro Romanovo kaltinimai Romualdui Brazauskui teisėjauti netrukdys

Kauno „Žalgirio“ savininko Vladimiro Romanovo viešai mesti kaltinimai netrukdys geriausiam Lietuvos krepšinio arbitrui Romualdui Brazauskui ir toliau dirbti kauniečių rungtynėse.
Romualdas Brazauskas
Romualdas Brazauskas teisėjaus ir „Žalgirio“ rungtynėse. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Tarptautinėje arenoje karjerą jau baigusį, tačiau Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) vis dar teisėjaujantį R.Brazauską V.Romanovas viešai išvadino vergu, duodamas interviu su juo siejamos televizijos laidai.

„Kai kandidatas į federaciją vietoj Vlado Garasto (LKF prezidentas, – aut. past.) R.Brazauskas, teisėjas, stengiasi, kad sulaužytų pirštus, nematydamas, tai ar čia sportas? – piktinosi V.Romanovas. – Nesakau, kad teisėjai blogi. Aš tik sakau, kad jie netaptų vergais. Kaip R.Brazauskas. Jis – vergas. Man gaila to žmogaus.“

R.Brazauskas 15min.lt prisipažino girdėjęs jam mestus kaltinimus, tačiau į žodžių karą su skambių pareiškimų nevengiančiu verslininku nesivėlė.

„Aš esu krepšinio teisėjas. Komentuoti man neleidžia nuostatai. Atsiprašau, bet šia tema negaliu sakyti visiškai nieko“, – sakė R.Brazauskas.

15min.lt ketvirtadienį kalbintas Lietuvos krepšinio teisėjų asociacijos (LKTeA) prezidentas Kęstutis Pilipauskas V.Romanovo pareiškimus įvardijo kaip teisėjui daromą spaudimą.

„Visi viešai mesti kaltinimai turi būti pagrįsti kokiais nors faktais ar įrodymais. Jeigu tie argumentai yra, jie turi būti pateikti“, – teigė K.Pilipauskas.

Jis pridūrė, kad šią situaciją nagrinės ir savo žodį dar tars LKTeA, tačiau teisinių veiksmų imtis nesiruošiama. „Ponas V.Romanovas mums nėra pavaldus. Teismai šiuo atveju yra privatūs reikalai. Jeigu R.Brazauskas manys, kad tai yra tinkama, gal jis tai ir darys“, – sakė LKTeA prezidentas.

K.Pilipausko teigimu, R.Brazauskas ir toliau bus skiriamas teisėjauti „Žalgirio“ rungtynėse.

„Tai tikrai neturės jokios įtakos. R.Brazauskas šiuo metu Lietuvoje yra mūsų geriausias teisėjas“, – pasakojo K.Pilipauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius