Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 22

Leisdami Svetislavui Pešičiui dirbti Vokietijos krepšinio rinktinėje, serbai tikisi Angelos Merkel paramos siekiant narystės Europos Sąjungoje

Kaip jau skelbėme, Vokietijos krepšinio rinktinės treneriu paskirtas serbų specialistas Svetislavas Pešičius, šiuo metu treniruojantis Belgrado „Crvena Zvezda“ klubą.
Svetislavas Pesičius
Svetislavas Pešičius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

S.Pešičius Vokietijos rinktinėje pakeis iš pareigų po Europos čempionato pasitraukusį Dirką Bauermanną.

S.Pešičius su „Crvena Zvezda“ turi ilgalaikį kontraktą, tačiau klubo prezidentas Nebojša Čovičius paaiškino, kad klubas neprieštaravo, kad S.Pešičius vasaras atiduotų Vokietijos rinktinei.

N.Čovičius nurodė tris priežastis:

„Visų pirma, tai didelė garbė mums, kad „Crvena Zvezda“ treneris tapo Vokietijos nacionalinės rinktinės treneriu. Antra priežastis: S.Pešičius pats atsisakė vasaros atostogų, kad galėtų tą laiką skirti Vokietijos rinktinei. Trečia, tai geranoriškumo žestas poniai Angelai Merkel (Vokietijos kanclerei), kad Serbijai, siekiančiai narystės Europos Sąjungoje, būtų uždegta žalia šviesa“.

Pirmą kartą S.Pešičius Vokietijos rinktinę treniravo 1987-1993 metais ir pasitraukė, kai atvedė vokiečius į skambiausią pergalę krepšinio istorijoje – triumfą 1993 metų Europos čempionate.

Beje, S.Pešičius turi ir Vokietijos pilietybę. Jo sūnus Marko, buvęs Vokietijos rinktinės žaidėjas, šiuo metu užimantis sporto direktoriaus pareigas Miuncheno „Bayern“ krepšinio klube.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius